Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Akşama çayın yanına gideyim de bir bisküvi alayım dedim. Ayda bir kere de olsa eve paketli giren şeylerden bir tanesi. Torkunun 3'lü paketli olan tam buğdaylı olana yönelmiştim ki rafta 2 farklı fiyat var. Aynı gramaj, 393gr. aynı ürün ama farklı fiyat. Biraz dolaştım bir görevli buldum "gerçek fiyatı 4.25 olan, o önceden kalmış beyfendi" dedi ve gitti. İlk başta fotoğraf çekmeme izin vermedi az market içinde dolanıp tekrar geldim Aynı fiyat olduğu yerde duruyor. Bu sefer çektim marketten çıkarken tekrar kasadaki görevliye durumu izah etim. Çünkü daha önce de farklı bir üründe carrefour'da aynı olay başıma geldi. Kasada 15 lira çıkan ürün, rafta 9.90 ve hatta ambalajı üzerinde bile 9.90 yazıyordu. Yani nelere zam geliyor görüyoruz. 2013 yılından beri 2010 yılında üretilmiş olan nokia telefonumu kullanıyorum. Bir yıldır whatsapp'tan bir haberi artık desteklemiyor. Yine kör topal internet tarayıcısı ve facebook açılıyordu şimdi onlarda tarihe karıştı. Hazır işe girmişken ve iş yerinde de her hangi bir arızada fotoğraf ile bilgi almakta lazım olacağından bir telefon alayım dedim. 2 ay içinde her telefon eski fiyatının üzerine minimum 300 lira koymuş durumda. Modeli geçip ucuzlaması gerekirken daha fiyatı artıyor.

Dosyalar

• 2018-09-11-2559.jpg
    2018-09-11-2559.jpg
    52 KB · Okunma: 35
Scudo
@MakRo artık öyle ,10 kuruş ,25 kuruş zam da koymuyorlar. bi bakıyorum 10 liralık ürün 14,9 olmuş.

80 liraya aldığım araç filtre seti 122 lira olmuş. 297 lira olan araç ön fren diski 504 lira olmuş. 109 lira olan arka fren diski 213 lira olmuş. Fotoğraf ekipmanlarına hiç girmeyeyim. Neyse ki enflasyon düşük, neyse ki büyüdük-büyüyoruz, neyse ki ekonomi çok iyi!

doların yükselişine çare az önce bulundu; yerli ürünlere kalp şeklinde türk bayrağı koyacağız.

DmzZp9TW0AAqqKh.jpg

arkadaşlar bu haberlerdeki market baskınları falan krmaca bence hiç bir market bunları önemsemiyor fiyatlar fahiş bir şekilde arttı bir top kağıt 7 liradan 22 liraya kadar çıktı. yiyecekler içecekler abur cuburlar 7 liraya aldığım su bile şmdi 11 lira oldu daha ne olsun

@dtcf31 milletin gazını almak için yapıyorlar. neyi neye şikayet edeceksin. adam ürünü satıp bitirdiğinde yerine yenisini koymak için eskisine göre 4 katı para ödeyecek. zamsız satacağına hiç satmasın daha iyi.

bugün Kipa'ya uğradım a4 kağıt 21,5 liraydı. kişi başı 6 toptan fazla kağıt alamaz diye uyarı koymuşlar, ki daha bunlar iyi günler çoook iyi günler.

@liteon Faiz 150 de artsa 500 de artsa halk, yatırımcı, idareci, herkes artık merkez bankasının sadece bir tabela olduğunda hemfikir.

Yüksek kur şuanki geçilmek istenen sistemin olmazsa olmazı. Üreticinin de idarecilerin de istemediği şey ‘dalgalanma / spekülasyon’ ama kurun stabil yavaş artışı ikisini de rahatsız etmiyor/etmez.

Ben, göstermelik “kurla mücadele ediyoruz” havasını bozmamak için 100-200 artış yapılacağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: liteon
@Watts Per Kilo #Froome

şu andaki ülkenin "kurla ve krizle tek mücadelesi": (link)

keşke paramı Dolar'a ve BTC'ye yatıracağıma tuvalet kağıdına yatırsaydım
DmaIWEOX4AEINlR.jpg

@darkbmx
Zamanında CNBC-E'de bir dizi vardı. Revolution adında işte dünyada birden elektrikler ve teknoloji gidiyor falan filandı. Her neyse bir sahnesinde bir adam vardı. Google'da ceo muydu mühendisi mi neydi adam diyordu. "şuanda bankalardaki milyonlarca dolarım yerine keşke tuvalet kağıdım olsaydı" diye. Ayrıca özellikle Amerika'da kimine göre paranoyak olan bir grup var. Kıyameti bekliyorlar (ilahi değilde nükleer savaş olan). Onlar en çok tuvalet kağıdı, silah ve konserve depolarlar. Buradan çıkan sonuca göre tuvalet kağıdı candır. Baktık olmuyor geniş yapraklı bitkilere yöneleceğiz, dut veya çınar yaprağı gibi :)

@Çağdaş78
İncirin südünü bilen bilir ;)

İcraları takip edebileceğimiz siteler var mı? Haberim şimdi oldu. Haberim olsa ben alırdım.

(link)

az önce ıslak mendil aldım. 2 yıl önce 1 liradan aldığım ıslak mendile 5 lira vermek bana çok koydu.

@Mehmet Metin Levent

babacım onu sana bana aldırmazlar. hükümet yanlısı birine bedavaya peşgeş çekmişlerdir yine.

geçen fabrikayı 1 milyon dolara sattılar, fabrikanın kasasında 5 milyon dolar varmış zaten.

@darkbmx
Görüyorum ve artırıyorum:
(link)

Frostpunk isimli bilgisayar oyununda son seviyeye ulaştım, bu seviye size bi yerden tanıdık geliyor mu?
Dm2YVLpW0AIkG3q.jpg

Geri