Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
Dün Yurt dışından 2. el iş makinası ve Kamyon alan bir müşteriyi ağırladım. Bizim firma bünyesinde bulunan makinaları ve araçları gösterdim yetmedi eş, dost arkadaş tanıdık birdolu araç ve makina baktık ama adam 1 tane bile almadan gitti :) Nedeni ise çok ilginç ben euro olarak fiyat veriyorum o TL olarak istiyor ben hemen ödemesini TL olarak hesabınıza çıkartıcam diyor. En son olmadı dedik seninle açık konuşalım sende bize dürüst ol ve sonrası; adamın geliş amacı Türkiye deki krizi kara çevirmekmiş. Burada sıkışan firmaların paraya ihtiyacı olan firmaların mallarını riske girmeden TL olarak ve ucuza almak peşindeymiş tabi bizim çevrede bunu bulamadı. Söylediği doğruysa 1 haftadır Türkiyede ve İstanbul - Kocaeli çevresinden yaklaşık 90 civarı iş makinası ile 60 civarı kamyon almış ve borusan limandan çıkış işlemleri yapılıyor. bunun mali değeri ise yaklaşık olarak normal piyasa bedeli 7.500.000,00 euro gibidir ama eminim onun aldığı fiyat bundan minimum %15 aşağısıdır. Artık siz hesap edin bu sadece 1 kişi tarafından ülkemiz de düşenlere atılan bir tekme gerisini siz hesap edin :(

Dolarin artışkni fiyatlardaki oynakliği en yakin olarak bu turda ben hissettim diyebilirim.Normal günlük yasamda da hissediliyor bu ama uzun yolda olduğum ve tur yaptığım için her gün artik bir diğer günden farkli fiyatlarla karşı karşıya kaldim.Ornek olarak Yola bu yaz bayramin ikinci gunu çıktığımda yoğurt 165 kuruşa satiliyorken turun sonlarında bu fiyat 225 kuruşu gördü.Bu ve buna benzer bir çok örnek.

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
@Guanzo

düşünmedim desem yalan olur. Birilerini bulup evlenelim bari alıp götürsünler razıyım iç güveyi olmaya falan baktım olmuyor saldım gitti. Denizli'de İran rejiminden kaçan özellikle farklı dinlere mensup bir çok İranlı var. 1-2 yıl durup hop Kanada'ya iltica ediyorlar. Ayırca Kanada hali hazırda yine bu tip bir yerleri ülke gözetmeksizin kabul ediyor. Misal hakkınızda siyasi bir sorun vardır başvuru yaparsınız sizi değerlendirip alabilirler. Şuanda seç bir ülke yollayacağız seni deseler İzlanda, Faraoe Adaları veya haritada baktığınızda gözükmeyen bir tsunami gelse yok olacak adalara gitmeyi isterim medeniyetten uzakta olmak daha hoşuma gidiyor. Özellikle İzlanda her ne kadar şehirleri sevemesem de ikisini arasında bir ülke biraz soğuk ama sıkıntı yok.

En kolayı Ankara anlaşmasını kullanarak İngiltere herhalde. Son zamanlarda bu anlaşma konusunda sıkıntı çıkarıyorlarsa da hala başvuruları kabul ediyorlar

@SEL PER Ankara antlaşması öğrencileri kapsıyor sadece değil mi? Nasıl oluyor

Anladım orada iş kurmak içinde çok sermaye ister parası Euro dan daha değerli gerekli sermayem olsa hiç düşünmem giderdim ufakta olsa bir iş kurulsa durulabiliyor mu dönerci veya çiğköfteci gibi ?

@Ned Stark

Sadece öğrencileri kapsamıyor. Burada biraz bahsetmiş, ilginizi çekebilir:

(link)

@Ned Stark

Bildiğim kadarıyla oluyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Ned Stark
@Ned Stark Herhangi bir sermaye tutarı kısıtlaması olmaksızın, İngiltere de iş kurabilme imkanı tanıyan bir oturma izni vizesi türü.. Dediğin gibi çiğköfte dükkanı dahi açabilirsin..
Keza örneği yaşandı
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ned Stark ve MakRo
:D:D Soyleyecek bisey yok. Mevcut ekonomide dunya ticaret devi çin bile bizi kiskaniyorken kriz, devaulasyon vs soylemleri de neymis!! Bunlar tamamen dis mihraklarin algi oyunlari :D

PE_20180908_132803.png

@ÇerkesOnur
En iyi bildiğim iş çiğköfteci açsak satar mı yerler mi ki :)

Marketten ayçiçek yağı alacağım,yanaştım reyona,yanıma bir kişi de yanaştı,fiyatlara bakıyoruz,adam fiyatları işaret edip başlandı söylenmeye,ben de onayladım tabi kendisini..Yağ fiyatlarına baka baka 3-4 dakika konuştuk..İkimiz de almadık..Ben başka markete gidip fiyatlara bakacağımı söyledim..Neyse,gittim başka bir markete..Yağ fiyatlarına bakıyorum,yanımdan bir ses geldi..Karı koca alışverişe çıkmış,kadın arabaya ıslak mendil atıyor,sonra fiyatına bakıyor,''abowww ne olmuş bu böyle?'' diyor ve gerisin geriye ıslak mendili aldığı yere koyuyor..Herifte ''sen de almadan bir baksaydın fiyatına'' diyor..Kulak misafiri oldum sadece,ikisini de görmedim açıkçası..Sonra döndüm baktım,kaç lira diye..5 TL..!

Ondan sonra bu ülkede mesela bisiklet yarışı düzenlenmemeli dediğimde bana kızıyorsunuz..Vatandaşın haline bak..5 TL verip,bir kadın ıslak mendil alamıyorsa,batsın bu ülke..
Battı zaten..!

Bu arada yağı,ilk girdiğim markete geri dönüp aldım..5 litresi 33 TL..En ucuzu..3 market gezdim..!

ankara antlaşması yolu ile ingiltereye gitmek istiyorum fakat brexitten sonra abye vize uygulanacak deniyor ve ingiltere ile iş yapan firmaların akibeti belli değil

Ankara anlaşması brexit sonrası dahi hala geçerli diye biliyorum. En meşhur örneği ve anlaşmayı ilk uygulatan da bir ayakkabı boyacısı. Orada bir iş sahibi olduğunu belgeleyebiliyorsan aeni kabul ediyorlar. Tam detaylarını bilmemekle birlikte bildiğim sınraki 5 sene işini sürdürüp kazanç elde edebiliyorsan ve adamlara sıkıntı çıkartmamışsan oturma izni veriyorlar

Bisiklet bayileri şimdi sezon sonu indirimlerine başlamış.

Yeni sezon başlayınca kepenk kapatırlar mı kur fiyatından ötürü?

Geri