Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@emrahozkan eee anladık s........yor bu kadar tekrarlanmaz ki :)

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Scudo
@BloodWish

Keşke öyle olsa değil mi! Sadece o gün için bizimkilerin ileri geri konuşmaları yüzünden yükseldi demek istedim.

Yoksa TR’de maalesef ki kazançlar düşük olduğundan tasarruf hesapları çok az bu nedenle bankalar Tr dışından döviz borçlanarak yatırıma yönlendiriyor. Bir kaç ay sonra ikiyüz milyar usd borç ödemesi var geriye kalan para 95milyar usd. Sektörler devamlı gerileme halinde ve tasarruf yapılamıyor. Daha anlatmadığım baskı ortamları ve diğer adaletsizlikler çöküşe giden ahlaki değerler var. Böylesi bir tabloda Katardan 15 değil 150milyar usd gelse çöküş kaçınılmaz...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şu başlıkta paylaşılan zam haberlerini okuyunca insan hayata küsüyor :(

Durumu anlayamayan, muhtemelen bir süre daha anlayamayacak olan vatandaşlar da "biz tele ile alışveriş yapıyos nolcak yea" diyor. Dün A101'e girdim, kasiyer arkadaş "istisnasız her şeye zam geldi abi" diyor. Suya zam gelmiş, onu tartışıyorlar geçen başka birileri :D "Su Amerihadan mı geliyor? Niye zamlaneyi bu suuuğ" demişler :D Adamlar gerçekten günlük hayattan bu kadar kopuklar mı ya? :naslyany: O suyu çıkarmak, paketlemek için kullanılan her türlü teknoloji, mühendislik, fabrika, komple ithal. Paketlemede kullanılan ham maddeler (plastik bir petrol ürünüdür) ihtal arkadaş. E hepsini geçtim paketlediğin suyu piyasaya sürmek için kullandığın kamyonlar da ihtal ve bu kamyonlar benzinle çalışıyor.

Ama bazen bu adamları kıskanıyorum. Ne kadar küçük bir pencereleri var :D Hayat ne kadar kolay onlar için yahu. Hiçbir şeyi düşünmek için kafa yormuyorlar, merak dahi etmiyorlar. "Dolar yükselsin bize nea?" demek ne demektir yahu Türkiye gibi her şeyi bir şekilde dolara endekslenmiş bir ülkede. Yani git uzaylıya sor o bile bilir Bursa'da çıkarılan suyun neden zamlandığını :eek: Bursa Ameriha'nın bir eyaletiymiş deyolla doru mu acep o_O Ameriha Bursa'yı satın almış deyolla. Kürtaj yapıyoz!

maxresdefault.jpg

Artık beklenen sonlar başladı, uzun süredir devletten olan alacağımızı alamadığımız için ve yakın zamanda da alamayacağı için çalıştığım gurup bünyesinde ki bütün firmalarımız maalesef konkordato talebinde bulunduk. Çekler vurulmaya başladı icra ve bankalar sürü halinde firma merkezimize geliyor.Bizleri bu hallere getiren bu BÜYÜK ADAMLARIMIZDAN DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN demek isterdim ama........ ne demek gerektiği malum allah hepsini bildiği gibi yapsın.Pazartesiden bu güne kadar Toplamda 180 personelin çıkışını verdim üzüle üzüle :( ama sanırım daha bunlar iyi günlerimiz. Maalesef VATAN gemimiz batmış ama kaptanlar hala uykularından sefalarından uyanamamış olucak ki devlet kasaları boşken saray sevdaları devam ediyor. yazıklar olsun.....

@orcunek

@orcunek Allah yardımcısı olsun. Dediğiniz gibi bunlar iyi günlerimiz belkide. Ne ekildiyse o biçiliyor maalesef.

• Beğen
Tepkiler: orcunek
AZ önce haberlerde Bakan Albayrak'ın yeni tasarruf planı kapsamında makam araçları ile ilgili düzenleme yapılacağını söylemiş. Makam araçlarına harcanan paraları duyunca bir şaşkınlık gelmiyor değil hani. Ama sonra düşününce itibar önemli. Putin bile Cumhurbaşkanlığı sarayını görünce dibi düşmüş sonucunda bu yolda emin adımlarla ilerlediğimizi araçlara harcana fiyat ile de doğrulamış olduk. "2016 yılındaki 2.3 milyar liranın 1 milyar liralık kısmı hava taşıt alımı için harcanmıştı. 2017 yılında ise taşıt alımlarına 1.1 milyar liralık harcama yapıldı" İyi ki 6 sıfır attık yoksa rakamı yaz yaz bitmezdi.
(link)

• Beğen
Tepkiler: ÇerkesOnur
@mertznc maalesef durum böyle benimde bir tanıdık firma küçülmeye gidiyor dedi (devletten alacaklarını alamadıkları için) ve çıkışlarını verdi :(

@appendix
Kâğıt üretiyorduk. Yıl 2005.

Mustafa Kemal Atatürk kağıt üretimine çok önem verirdi. Atatürk, kağıda verdiği önemi, “Bir memleket kendi kağıdını kendi yapmadığı zaman ulusal kültürünü yabancı lütfuna bağlar” sözleriyle açıklamıştı.

@appendix
Bu resmi lise arkadaşıma gönderdim. Bana gelen yorumu aşağıda

"Herifler sarbondan sonra vebayi da geri getirirse zaman makinasiz ortacaga donmus olacaz."

Yurtdışına göçmeyi planlayan var mı ben ingilizce kursuna yazdırdım kendimi. Giderlerden geriye kalan paramı dolara çevirmeyi düşünüyorum.

@Guanzo
Padişahını kızını alıp mutlu mesut yaşamıştı sarı saçlı paşa. Onlar erdi muradına biz çıkalım yurtdışına.

@Guanzo Bende düşünüyorum pasaport çıkartıcam ama nasıl olacak oraya yerleşmek için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bilmiyorum bilenler yol göstersin

Kanadada 1 yıllık dil öğretim kurşuna kayıt oluyorsunuz. 4 ay kurs, 8 ay parttime iş. 12 ayın sonunda bir iş bulursanız kalabiliyorsunuz.

Ecuador ise üniversite mezununa devlet danışmanlığı veriyor ve sizden mantıklı projeler üretmenizi istiyor.

Belli meblağın üstündeki paraya bir çok ülke vatandaşlık veriyor.

Almanyaya kaçak gidip çalışan da var. Dil bilmeden. Siz yeter ki gitmek isteyin.

@Mehmet Metin Levent

O zamandan bu zamana çok teknik gelişmeler var. Araç yada bina satın almak göze batıyor, hiç inşaat işine girmeden kiralamaya geçtiler. Böylesi daha karlı . Tabi kimin için karli olduğunu belirtmeye gerek yok.

@Mehmet Metin Levent

Almanya ve Kanada gibi yerlere gidilmez son zamanlarda ciddi bir Afrikalı ve Arap göçü var oralarda sağcı gruplarda ciddi bir artık var sonu hiç iyi olmayacak.

@Guanzo
@Ned Stark
Yurtdışına kaçan kaçana..Odatv'de bir haber okudum..2017 yılında yurtdışına kaçanların oranı,bir önceki yıla göre %50 artmış..Yanlış hatırlamıyorsam,250.000 kişi kaçmış..

Başka bir şey söyleyeyim,konuyla alakalı tabi..Fatih Altaylı tv'de konuşuyor..Konu Suriyeliler..Diyor ki; ''Şu an program yaptığımız buradan çıkıp,az ilerideki restaraunt'a gitsem,çalışanlar arap..Yemek söyleyeceğim,beni anlayacak Türk yok..Sokakta nerdeyse bütün tabelalar yabancı bir dilde..!''
Karşısındaki kişi de,''20 sene sonra ülkenin %10'u araplardan oluşacak'' diyor..
Durum çok vahim..:kahve:

Türkler yurtdışına hızla kaçıyor,Türkiye'ye inanılmaz bir şekilde araplar yığılıyor..Araplar bir de Türkiye'nin her yerinden ev/arsa filan alıyorlar..Karadenizde fındık tarlası alan bile olmuş:D
Ben anlamıyorum..Milletin arkasında don yok,araplar Türkiye'de sefa sürüyor..Sonra aynı millet,seçimden sonra pompalılarla kutlama yapıyor:D

Geri