Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@ahlaksız üstad emin ol bazen şaşırıyorum.yahu adamların günlük harcamasına ben bir ömür çalışıyorum.ses etme tasarruf et deniyor.benmi sebep oldum bu duruma gelinmesine,afedersin 7 yaşından beri eşşek gibi çalıştıkli hiç bir avrupalı çocuk bu kadar ders çalışmamıştır.akabinde milyonların içinden yarışarak bir üniversite okuduk.başımızda saç,gözümüzde nur kalmadı aldığımız ücret herhangi bir gelişmiş ülkenin asgari ücretinin yarısı değil.sonra bana dönüp şunu tasarruf ,bunu ikinci el deyince ki esas rahatsızlığım.şu parti demeyelim olunca bende ayar kaçıyor.beceremeyince dış güçler, becerince biz yaptık.hadi ordan be.ben vatandaş olarak eşşek gibi çalışıp vazifemi yaptım.gerekli düzenlemeri yapmayıp her durumda beni zora sokanlardanda tabiki evrensel yasaların bana verdiği hakla mücadele edeceğim.kimse yakalım yıkalım demiyor ama stklarda görev alalım.aktif baskı araçlarını kullanalım.en azından bunu yapalım derim.

Scudo
Doların zafer bayramı kutlamaları hız kesmeden sürüyor sanırım zira 6.77 diyor.

TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Erkan Kilimci'nin istifa edesi varmış: (link)

@haldun31
Yaklaşık 20 gün önce dolar uçuşu geçtiğinde,muhalefetteki birkaç parti hükümetin yanında olduklarını söylediler..Mevzuya bakın..Halkın yanında olacaklarına,halkın fakirleşmesine neden olanların yanında olduklarını alenen ilan ettiler..Sadece Kılıçdaroğlu cılız bir açıklama yaptı ama chp'de bu konuda sessiz kaldı bence..16 senedir ülkeye yönetenler ekonomik olarak köşeye sıkışmışlar ama muhalefet hükümetin yanında..Bu nasıl iş:eek:
Bu bakımdan stk filan boş işler..

Geçen Fox'ta bir haber vardı..İşsizlik fonu diye bir şey var..Detaylı bilen muhakkak vardır..Devlet atıyorum 150 milyar TL bu fonda para biriktirmiş..Bu paranın 10 milyar lirasını işsizler için harcamış..Geri kalan paraya ne olduğu meçhulmüş..Böyle bir şey olabilir mi?Yeni yasalarla filan,bu fondaki para,sayıştay denetiminden çıkarılmış filan..Bak ya:eek:
Bu para nerede?Kimse bilmiyor..Ondan sonra da ''muz cumhuriyeti değil burası'' diyorlar..!
Sen işçinden,işvereninden düzenli olarak yıllarca para topla..Sonra bu para ortadan kaybolsun..

Denetim,bir devlet için inanılmaz önemli bir konu..Denetimin olmadığı,yaptırılmadığı bir devlette söylenecek/yapılacak hiçbir şey yoktur..Buradan bisiklete kayayım..
Özellikle bu sene onlarca bisikletli hayatını kaybetti..Niye?Çünkü DENETİM YOK..!

Ekşi sözlükten

bu millet sigarayı ve içkiyi bıraksa, bir de arabayı bırakıp hollandalılar gibi bisiklet sürmeye başlasa devlet iflas eder.

@Mehmet Metin Levent
Saçma..Bir devlet insanların tüketim tercihleri ile yıkıl(a)maz..Bir devlet ''liyakat'' ortadan kalktığı anda yıkılır..

Devleti bisiklete benzetelim mi?
Fren tutmuyor,vites atmıyor,lastik patlak..Bu halde bisiklet sürülür mü?Sürülür ama bir yere kadar..!
Türkiye'nin durumu bu..
Diğer tarafta Almanya veya Japonya gibi ülkelerin frenleri sağlam,vitesleri son model,lastikleri zırhlı..
Buradaki donanım,yani fren/vites filan;liyakat oluyor işte..

Karşımızda wikipedia'yı bile yasaklayan bir ülke var..Bu ülkede sen arabanı satıp bisiklete binsen,birşeyleri değiştiremezsin..Bu kadar basit değil bu işler..

Tecavüz kaçınılmazsa zevk almasını bileceksin.
Diye salakça bi atasozu var. Ama olduğumuz durumu en iyi açıklayan atasözü bu.

@mertznc

Bence abimiz elini korkak alıştırmasın. Hazır değiştirmişken, 1 harf yerine 2 harf değiştirsin; Dalar'ı da Davar yapsın :)

"Güçlü Türkiye için ben davarım!"

Türkiye'yi yönetenler, ekonomideki sorunları ısrarla dış mihrakların ülke üzerinde oynadığı oyunlar, üst aklın Türkiye'yi yıkmak için giriştiği saldırılar olarak görüyor, gösteriyor. Ülkenin bu duruma gelmesinde kendi sorumluluklarını gizlemeye çalışıyor. Bu kibir ve inkar politikası yüzünden de ekonomideki sorunlar aklıselim bir şekilde teşhis edilip, gerekli önlemler alınamıyor.

Türkiye yıkılacaksa, iktidar sahiplerinin bu sarsılmaz kibir ve inkar zihniyeti yüzünden yıkılacak.

Hergün yüzde 3 artarsa haftaya cuma 8 lira olacak bu meret.

Bir de iyi yanından bakarsak, asgari ücret çin asgari ücretinin de altına düşecek. Bi zaman bi bakan asgari ücreti düşürmemiz lazım diyordu. O günler geldi çattı. Türkiye ucuz üretim üssü olabilir. Gençler 500 avro maaş aldığınızı düşünsenize avro olmuş mesela 14.4 lira. Az para mı?

Türk Lirası vadeli mevduat hesapları için vergi oranı düşürülürken, döviz mevduatında artırıldı.

(link)

Bugün TR’de piyasa kapanınca rakamlarda düşüş oldu. Demek bugünkü yükselişin sebebi kendi piyasamızdaki panik havası.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Ilter Elmas
Bu sadece bankalara yarar. Faizleri düşürürler :) de

Geri