Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
@ÇerkesOnur

emin olabilirsiniz. Ne zaman çarşıya uğrasam döviz bürolarının önü ana baba günü içerideki kalabalıktan yazan rakamlar okunmuyor ya millet habire alıyor ya da millet ayakkabı kutuları dolusunda dolar var bozdura bozdura bitiremiyor.
@Kaan.Özçelik

Keşke her patron sizin dediğiniz diyebilse. Aksine "ekmeğinizi ben veriyorum beğenmiyorsanız çıkın gidin dışarıda sen daha düşük ücrete çalışacak var" diyenler daha fazla.

@Motorola güzel kardeşim kızgınlıktan ne diyeceğimizi bilemiyoruz ve böyle rahatlatıyoruz kendimizi.yoksa herşeyin farkındayız.ama yinede o adamlardan daha rahat bir hayatım olmasına rağmen ,yapmayın etmeyin dememizin faydası olmayınca daha fazla köpürmemek için yazıyorum.

@Motorola
Kaptanın helikopteri var, yanındaki zabitlerinin, yanaşmalarının da kıdemlerine göre motorlu yatları veya filikaları. Alt kamaralarda değil çoğumuz. Zincire vurmuşlar, sırtımıza kırbacı indirip yakıtı biten gemiyi yüzdürmek için kürek çektiriyorlar. Gemi yarıya kadar su almış, delikleri kapayan yok ama yanında kürek çeken embesil aman gemi batmasın, dış güçler, kaptana canımız feda falan diye bize çemkiriyor. Kırbacı yedikçe de çakma ayfon parçalayıp eyy ameriga diye atarlanıyor. Diploması olmayıp dümeni elini alan, sonra da gemiyi buzdağına çarpan kaptana laf eden de, zincirlerini koparmaya çalışan da yok ama. Öyle göre göre dibe gidiyoruz..

bunlar iyi günler arkadaşlar veteriner hekim öğrencisiyim bir çiftlikte kendimi geliştirmek için takılıyorum bu yaz.
Civcivlerin anne baba hatları yurtdısından geliyor,daaa amerikadan gelen yemlerle besleniyor.Maliyetler arttı
özellikle besi hayvancılıgı yapan (inek) ve süt ineği yapan çiftciler zor durumda mazot,gübre,elektrik fiyatları belini büküyor et kesim fiyatı ve süt fiyatı maliyetleri karşılamıyor artık,teker teker inekler kesimhane yoluna gidecek ve pazar iyice daralacak.Et fiyatları ve süt fiyatları daha da artacak sonra ithalat tercih edilecek onun da sonunun ne oldugunu biliyoruz

bu yaz da evlenen evlenene, para takınca ayıp oluyor. altının da yanına yaklaşılmıyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Motorola
@bianchi10 o takacağı altını düşünüyor ben ise üniversitem bitince bu altın fiyatlarıyla nasıl evlenirim diye düşünüyorum?

@Desert Fox

düğün yapıp milleti eğlendireceğine, düğün masraflarıyla eşyalarının bi tık daha kalitelisini alırsın. bahşişlere bile servet ödüyorsun.

@bianchi10 ben zaten düğünü geçtim hocam beyaz eşyası para,mehir isteyecek onu vereceksin,yanına bilezik mutlaka isteyecek alacaksın alacaksın da alacaksın bir tek düğün dert olsa

DlyMw9BXgAAS_c1.jpg

@bianchi10
Neremle gülsem bilemiyorum :D
Fazla abarttılar ya hu.

• Beğen
Tepkiler: Motorola ve MakRo
@Desert Fox

aynen bu konudan gidince forumdaki Evlenmeli mi evlenmemeli mi? konuna geçiliyor resmen. Dediğiniz gibi düğün işin sadece görünen kısmı birde bunun gelin tarafının istekleri, ev eşyaları, daire falan diye gidiyor. Eskiden köy yerlerinde anasının babasının yanına kendi işlerini raya oturtasıya kadar giriyorlarmış. Şimdi öyle bir şeyi kabul edecek 1. Gelin yok, 2. Kabul etse bile yerleşebileceğin ailenin evi yok. Zaten varsa kimse bu masrafları düşünmez. Bayram dolayısı ileriye ertelenmiş 3 arkadaşımın düğünü var 2si ile çok içli dışlıyız gitsem bir dert gitmesem bir dert. Hayvancılık konusunda yine haklısınız bir çok ürün ithal geliyor her ne kadar yerli olsa da ithallerin sayısı çok. Misal benim eniştem önceleri kendi için tavuk ve hindi besisi yapıp. Stok yapıp eşe, dosta, toruna, çocuğa veriyordu. Şimdi 2 yıldır satışta yapıyor. Sırf yerli ürün darı ve buğday ile besliyor yem kullanmıyor. Hali ile biraz fiyat bazında tuzlu olsa da lezzet bazında marketteki hiç bir tavuk bununla yarışamaz. Tavuklar 3-4 horozlar 5-6kg civarına, hindilerde durum ise rekor olana 30 kiloya kadar çıkıyor. Adama kilosu 20 lira diyince adam hali ile bir şok geçiriyor. Napsın üretim pahalı.

Bir önceki tarım bakanı büyükbaş hayvanda dayadı ithale dayadı ithale ilk meyvelerini Ankara'da gördük. Şarbonlu danalar ile Birde su üzerine çıkıp hayvan burada kapmış Brezilya'dan temiz geldi diyorlar. Bir 50 adet kadar da satılmış var hepimize afiyet olsun. (üst tarafta dediğim Allah razı olsun eniştemin tavuk ve hindileri yetiyor. Büyük başta tanıdığımız yörüklerden alınan kurban etiyle idare ediyor.) Ve hala haberlerde taşlar yerine oturdu, ak kara belli oldu, dolar ve Türkiye üzerinde oynana kirli oyunlar, Amerika, dış güçler demeye devam ediyorlar.

İş görüşmelerinde 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz diyenlere ne diyeceğimi bile bilmiyorum. Ama artık bu gidişat ile cevabım belli " eğer şirketiniz kapanmaz yada işten çıkarılmazsam sizin çalışmaya devam ediyor olarak görüyorum" diyebilirim.

@Desert FoxDugunu gecme yemekli dugun en agir kalem ve kesin zarar oyle altin maltin bile kurtarmiyor, en guzeli pasta limonatali dugunler :) ha birde unutmadan nikahla dugunu ayni gun yap yoksa hatta mumkunae dugunde yap gunduzde foto cekimi falan yapilacaksa onu halledersin yoksa gelinin her gelinligi giymesi bir gelin basi, gelin buketi vs demek.

yeni evli olarak en önemli tavsiyem her masraf kalemi icin bir butce belirleyip bunu esinle paylas ve kesinlikle disina cikma ucunda tatsizlik olsa bile zaten daha bastan butcene uygun hareket edemiyorsa omur boyu edemez, seninde 2 yakan bir araya gelmez.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Mehmet Metin Levent üstad yaptıklarını üzerlerinde test edip videosunu yayınlamalarını bekliyorum.aşağıya yalandan bir video eklemişler evlere şenlik :) uçan uçak bile yaparlar bekeleyin siz :)

@uussff

aynen. düğün ve bahşişlere o kadar büyük para gidiyor ki, oraya kaçıracağın parayla evinin eşyalarını baştan aşşağı dört dörtlük düzersin.

örnek: kuaföre verilecek gelin başı parası, kuaföre ve yanında çalışan elemanlarına bahşiş, kendinin ve kız tarafındaki herkesin saçlarının kuaförde yapılması -6-7 yaşında kız çocuklarını bile kuaföre götüyorlar nasılsa parası senden çıkacak diye. diğer sayısız düğün masrafını geçtim; sadece kuaföre kaçıracağın bu parayla on numara bisiklet alırsın.

tabii eşini de düğün yapmamaya ikna atmek gerekiyor. kadınların da hayatlarındaki en önemli şey düğün, düğün için yaşıyorlar gibi bir şey (sonuçta bütün para erkekten çıkıyor) sevgilisi olmayan kızlar bile internetten gelinlik resimlerine bakıyor.

Geri