Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Şöyle bir 9 gün daha bayram tatili olsa. En azından 9 gün dolar stabil kalır.

şimdi aldığım bir habere göre, kaynak arkadaşın konuşması, lojmanlar satılıyormuş. korkmayın, bu sorun da teğet geçiyor.

Scudo
Ya daha kötü olacağız,yada daha büyük ödünler vereceğiz.bunu ister abd,istersede başka ülkeler olsun yapacagız.mehmet şimşekin bir lafı vardı.yagmur yağmadan tedbir alınmalı diye.şimdi geçmiş olsun artık.sırtınıza yaslanın ve hiçbirşey yapamayacak olmanın hazzını alın.yıllarca bir ülke yönet,sonuç;tüm malvarlıklarını sat ve hiç birşey üretme.ve bizden abdli rahip lafına inanmamızı bekle.16 yıl öncesinden daha büyük bir felakete hazır olun.ister ekonomik,isterse siyasi sonuç değişmeyecek

@haldun31

yıllardır istanbullu arkadaşlar, eeep biz üretiyoruz bea, sunra tüm ülke yiyo, alsınlar ülkenin gerisini, bizi ayrı ülke yapsınlar bea diyip duruyordu. umarım bir istanbul kalır.

@Mehmet Metin Levent
Boş laflar bunlar..
Anadolu'dan milyonlarca insan İstanbul'a gönüllü olarak kölelik yapmaya gelmezse,İstanbul'dakiler kiminle üreteceklermiş,o ürettiklerini?

@ahlaksız
gönüllü gelip, sonradan istanbullu olup sonra da geldikleri yeri beğenmemek.

İki lafı biraraya getiremeyenlerin büyük oyunu görmeye çalışmaları trajikomik olmaktan çıkıp trajik olarak hayatımıza etki edecek.merkez bankası başkanı ekonomist değil,maliye bakanı ekonomist değil.liyakatsızlık hiç bu kadar aleni yapılmamıştır bu ülkede ama artık konuşmayacak ve hep beraber batışı izleyeceğiz.dövizle kirayı kaldıryorlar,yahu tüm köprüleri dolarla anlaşma yapan benim sanki.aman ya neyse herkese bol gelen bizede bol gelecek.biz belki ,yapmayın,etmeyin,vb. Nidaları söylemekten yorulmuştuk.şimdi işsizlik ve kölelik aratcak ama siz devlet:2000 yıl-medeniyet :1400 yıl lafına birde asgari ücret :1600 ü eklemeyi unutmayın.

@haldun31 iyi yazdınız durum maalesef bundan ibaret hem de yıllardır. satılanlar ile ekonomi hep günü kurtarır kazanılanlar ile ekonomi büyür. aynı hanedeki ekonomi gibi satarsan tarlanı 5 yıl mutlu yaşarsın ama sonrası? ve şimdi zor durumdayız bir de diğer devletlerin oyunu da eklenince darma dağın olduk :(

• Beğen
Tepkiler: haldun31
@dtcf31 üstadım her platformda söyledik,bu ekonomik gerçeklere nedense kimse inanmadı.Kendimi bildim bileli ülkeme aşığım nerdeyse hain olduk.şimdi onlar düşünsün diye bir laf varya tam yeri bence

Urlada biri tarlasını satmıştı. Şimdi tarlasına kurulan sitede bekçi. Içeri işemeye bile giremiyor. Ama sattıktan sonra 4 sene kadar krallar gibi yaşamıştı.

(link)

keşke tarlası olan fakir olsaydık en azından tarlamız var derdik

@Mehmet Metin Levent
İnsanların göç etmesine seslenme,kölelik yapmalarına seslenme;sonra bu insanlar bir ses çıkardı mı SUS de..!

Avrupa'da da böyle..Avrupalı,köleleri ülkelerine kabul ediyor,sonra köleler birşeyler deyince/yapınca feryat ediyorlar..Mesela şu görüntüler de çok anlam yüklü;

@ahlaksız

alkol satışı böyle protesto edilmez ki.

ramazanda yemek yiyene saldırmak. buna da anlam vermek güç. oruç, tok açın halinden anlasın diye var. sen 11 ay aç adamın önünde hunharca yemek ye, ama bir ay senin önünde yemek yediler mi delir adam döv. içki satışı olacak, sen içmeyeceksin eğer inancın içmemeni emrediyorsa.

@ahlaksızBen "patron"um. Kurduğum şirkette dönemsel olarak 20-40 kişi çalışıyor. Her toplantıda söylediğim bir söz vardır: "Ekmeğinizi ben veriyorum diyene inanmayın. Aksine ben sizin ürettiğinizle akşam evime ekmek götürüyorum. Siz benim sayemde değil, ben sizin sayenizde ekmek yiyorum yani."

Ben bu şirkete yatırdığım sermayeyi bankaya yatırsaydım, borsada oynasaydım, ranta bağlasaydım belki "kendi ekmeğimi kazanıyorum" derdim ama (bilinçli seçimle) üretim yapan bir atölye kurduysam ekmeğimi çalışanlarımdan kazanıyorum demektir.

"Sömürü, artı değer" falan muhabbetine girmemenizi rica ederim, çıkamayız çünkü :)

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dolar 6 liranın altına hızla düşüyor diye 2-3 hafta önce elinden döviz çıkaran var mı acaba? geçmiş olsun..

Geri