Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@Serkan Mıstınoğlu

7 olurmu ya da orada sabitlenirmi göreceğiz,,türkiye, iran, ırak ve rusya kendi paraları ile dış ticarete giderler ise doları kaldırırlar ise ne olur,,rusyadan gaz alıyoruz ,rusya bize gazı rus parası üzerinden satsın ,bizde onlara rus parası verelim ,peki biz rusyaya ne satacağız domates ,biber patlıcan rusyada bize rus parası versin ,efendim irandan petrol alalım irana iran parası verelim peki irana ne satacağız ,değerli maden ,rusyayada verebiliriz ,rusyanın ihtiyacı varmı işlenmemiş maden yataklarına ,örnek bora ,varsa iranada satalım rusyayada aramızda acaip bir konsesyus sağlayalım,ırak bize ne satar ona bakalım ,birde biz onlara ne satarız ona bakalım ,batı şirketleri şunu dermi hooppppp hemşerim benim sana sattığım besin maddelerini iranada rusyayada satamazsın der ise bizde oturup burda kendi doğal tarımımızı geliştiririz ne dedi maliye bakanı üretim o zaman bizde tarıma önem vereceğiz,:),

ha şimdi iş tank yapmaya gelince ruslar bize motoru verir, bizde diğer aksamları tamamlarız ,italya ile aramız bozulurmu bilemem helikopter konusunda altay tankı ne oldu avusturya kafamı atıyor ya da almanya hemen yönümüzü rusyaya çevirelim ,rusyanın meşhur çar nükleer bombası var 1000 megaton valla acaip güç rusya tehdit olarak ,,yanlız rusya ne kadar bağımlı abd 'ye onada bakmak lazım ,eğerki vay efendim sen arka çıkarsın ha türkiyeye bende petrol fiatlarında bir oynama yaparım petrolu ucuzlatırım sende ekonomik sıkıntıya girersin diyebilirlermi,,uluslar birbirine o kadar bağımlıki biri taşı bir oynatırsa domino etkisi olur ve devletler çöker ,venezüellada dolar operasyonu sonucu 2 milyon dolarlık bir emlak düştü 1 milyon dolara ,,,

imdi ve de şimdi,,,
abd ekonomik bir devmi şimdilik öyle ,bizde çine bakarız ,ama çini kalkındıran batı şirketleri abd vs vs ,çine yaptırım olurmu bizim yüzümüzden ,fransa yanaşıyor türkiyeye fransa ile kendi paramız ile ticarete soyunabilirmiyiz,hadi o işte oldu diyelim dünya resmen saflaşacak ,bir tarafta ingiltere abd ve israil üçlü ittifak karşısında bunların karşısına hangi devletler gelecek yoksa bu işin sonu karakoldamı bitecek yani kontrollü bir üçüncü dünya savaşımı,,yani nükleersiz bir üçüncü dünya savaşımı sorular sorular

galba armagedon geliyor,,,,,,

301c5ae1-7a41-43c2-ac1c-36043be64e47.jpg

Scudo
@Kudret Kurtcebe

türkiye öyle bi adım atsın günde 15 kere patlama olur, düşmedik ne helikopter ne uçak kalmaz ülkede. bizim gibi dışa bağımlı ülkeye nefes aldırmazlar.

bak parasını verdiğin F-35'i alamıyorsun işte. üstelik f-35 dediğin uçak amerikalıların 2006'dan beri kullandığı uçak.

@bianchi10

doğru,,parasını verdik,,,burda rusyadan ses çıkmadı ,bizim için diyebilirmiydi vay efendim sen niye vermiyorsun bakayım türkiyeye uçakları,
ı ,,ama rusyadan füzeleri almaya abd karşı ,,,şimdi partner değiştirirken iyi düşünmek lazım rusya ile müttefiklik bize ne kazandıracak ya da kaybettirecek onuda düşünmek lazım,alman hayranı olan enver paşanın durumu ortada ,maceracı enver 90.000 kişinin ölümüne sebep oldu ,,,,alman müttefikliği bize ne kazandırdı gördük memleket elden gitti yanlız genede rusyanın durumu farklı ,esas soru şu,putin sonrası rusya dağılacakmı ,ve bu durum bize nasıl yansır ,,

@Kuzey Ege inananlar için Allah akıl vermiş, inanmayanların da aklı var. Belki ilerde para o kadar değersiz bişi olur ki, ölülerini gömenler pamuk yerine para tıkayıp gömerler. Yakıp küllerini savuranlar mevtayı para yığını üzerinde yakarlar. Düşünür ise insanoğlu ihtiyacı olan şeyin, dostluk , sağlık, ağıztadı ve huzur olduğunu bulur. Düşünmez ise, mutluluk bu kapağın altında, bu kutunun içinde derken ömür tüketirler.

Kenz ediyor insanlar, yetinmek yok, hedefler büyük, pamuk imparatorluğu diye bir kitaba girizgah yaptım aman allahım neler neler. Amerika da sömürge topraklarında şeker kamışı üretimi için köle kullanıyorlar, köleleri afrikada diğer afrikalılardan hint kumaşları karşılığında alıyorlar. Hintliler doğal yöntemlerle kumaş ve kumaş için iplik ürettikleri için miktar belli, talep artıyor. Şeker talebi, onun için köle talebi artıyor, afrikalılar için çok kumaş lazım. Ama hint kumaşları talebi karşılamıyor haliyle fiyatları artıyor. İngilizler dahiyane bir sanayi devrimi ile bugünkü ingiltere oluyor. Tee bilmem nerden pamuk geliyor, makinelerde iplik üretiliyor tezgahlarda dokunuyor. Böylesi daha fazla üretimi daha ucuza hallediyor. Köle içşn daha ucuz kumaş ile daha çok köle alınıyor, daha çok köle daha çok şeker kamışı o da daha çok şeker demek, daha çok şeker daha çok para demek. Bir zaman sonra hintliler bile ingiliz kumaşı kullanmaya başlıyor.
Taa ki gandhi ye kadar.

İngilizle sömürge hindistanda öğrencilere logaritma cetveli ezberlettiklerini okumuşsunuzdur. Ezberle yerlerinde saymasınlar saha da geriye gitsinler diye.

@Kudret Kurtcebe

rusyaya nası atarlanmıştı uzun. uçağı ben düşürdüm ateşle oynamasın yine gelsin yine düşürürüm falan diye.

sonra sayın putin bizden domatesleri ne zaman alacak. alacaksan al artık bunları, domatessss kan kırmızı domates... diye peşinde koştu iki yıl :koptum:

Domates önemli tabii, içinde likopen var. Bu prostat kanserine karşı önemli bir erken madde. O nedenle rusya bizim sabrımızla oynamasın.

@Kudret Kurtcebe
Demirel de üç sizden üç bizden diyerekten pek de rahmetli olmadığını tasdiklemiştir zamanında. Menderesten sonra abd nin en büyük keşfidir bu topraklarda. Abd için çok kıymetlidir kendisi.

@bianchi10

bu uçak meselesinde pilotun fetocü olduğu anlaşıldı ,tabi mahkeme kayıtlarını takip ettim 40 yıl içimizde olan bu fettullaha kimler sahip çıkmadı bir rahmetli erbakan karşı idi ona ,,valla erbakancı değilim ama dik durdu ve asla eğilmedi gladyonun başına

@Kudret Kurtcebe

zaten hepsi gerçek fetöcü, asla canlarının istediğine fetöcü demediler. günah keçisi falan değil fetöcü diye parmakla gösterdikleri. 1 TL'nin arkasındaki ATATÜRK resmini kaldırıp fetö olimpiyatları resmini koymadılar.

ben işemedim miki işedi, pardon fetö işedi :koptum:

@Mehmet Metin Levent

valla doğru bu abd harbiden çok karıştırdı burayı,,ama gel görki bu abd 'den güçlü değiliz ,,fed ordan bir manipülasyon yapıyor ,,burda deprem oluyor ,dünya parasını basanlar var,bunlar belli, fed özel sektördür burada iki ailenin hissesi çoktur yazmamayım şimdi,,bunlar doları basar ve dünyada basılan dolarları dolaşır karşılığı yok ,şimdi digitala geçecekler ,,sonuçta hegemonyalarını asla kolay kolay bırakmazlar ,bunlar aynen küresel sermayedir,abd 'in ulusal sermayesi ile aralarında soğuk savaş vardır ,,göreceğiz finasmı kazanacak yoksa silahmı ,yani silahcılar silah endrüstrisi,,,,ve de fed

@bianchi10

allah akıl senden takdir benden demekte ,akıl nedir ? 1938 'den bu yana planlı kalkınma modeli ,,,,kim uymuş buna hangi hükümet hiç biri,bize dervişin ekonomik modelini dayatmadılarmı ,dayattılar ,ımf bizden borç para niye alsın, ımf anca güler buna, osman altuğ hocayı çok kişi dinlesin ne diyor osman altuğ türkiyenin en aklı başında bilim adamı bu partiler ekonomiyi bi öğrensin bakalım ne demek ,,

4 partinin başkanlarına ,,bol bol bu videoyu izlesinler :harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika:

çoooooooooooooook önemli,,,

Şimdi $1 = 6.3767

Güniçi Rekor $1 = 6.4024

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
yeni gün içi rekor 6,42 :(

Dış güçler arkadaşlar hala anlamadınız
Bizi yönetenler ne yapsın :)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri