Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@Mehmet Metin Levent

Türkiye maalesef bu teknolojiye sahip değildir. Bunu sadece Türkiye baz alarak söylemek yanlış olur, Türkiye gibi bir çok ülke de bu tarz elektronik ürünleri üretme gücüne sahip değildir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Rocketman
Scudo
Zamanında teknoloji üzerine yatırımlar, argeler vs. yapılsaydı ithal eden değil, ihraç eden ve teknoloji satan bir ülke olunabilirdi.

En basit örneğini vereyim, kaçınız BOE Technology firmasını duymuştur? eminim ki içimizden hiç kimse adını bile duymamıştır bu firmanın. (vatandaşın adını duymasına, bilmesini de gerek yok)

1993 yılında kurulan Çinli BOE Technology Group firması LCD panel üretimi yapmaktadır.
2017 tarihinde 13 Milyon LCD Panel üretmiştir. Firmanın 2018 piyasa değeri 24 Milyar dolardır.

İşte adını bile duymadığımız bu firmanın ürettiği ürünler sizin bir ton para verdiğiniz iphone, samsung, sony vb. firmaların telefonlarında, televizyonlarında veya bilgisayarında bilmem ne cihazında var.

Tamam tank, uçak, gemik, iha vs. yapıyoruz ve bulunduğumuz coğrafi konumdan dolayı yapmakta zorundayız ama biraz da teknoloji, yazılım vb. konular üzerine yoğunlaşmak lazım.

Tabi bu aşamaya gelmek kolay değil ama zamanında bu konular üzerine gidilseydi belli bir noktaya gelinebilirdi.

Zaman eski zaman değil artık...

(link)

boe tech.jpg

@Mehmet Metin Levent
neyle çevirelim? böbreği satışa çıkarsaydık, ameliyat masasından kalkmadan vurgunun sona erdiğini görecektik. milyonların açlık sınırı altında paralar ile geçinmeye çalıştığı hatta yaşam savaşı verdiği bir ülkede "krizi fırsata çevirin" cümlesi fazlasıyla içeriksiz bir cümle. Para krizinde para konuşur, parası olan vurgun yapar..

@Ned Stark
Tabi canım. Ayrıca Amerikan malı zincir gergisini parçalama videosunu sosyal medyada paylaşana da üstüne parayla birlikte Çin malı zitto vereceğim.

• Beğen
Tepkiler: Ned Stark
@Mehmet Metin Levent :) lütfen yapın ben anlamadım. doların bu kadar oynaması kimyamızı tümden bozdu.

@Serkan Mıstınoğlu eğitim şart dedikleri budur işte. Allah ailelerine sabır versin diyecem ama eğitim orada başlıyordu.

@Serkan Mıstınoğlu balyozla eğitim. Kalan sağlar bizimdir.

Vestel, tamamen yerli:
Ahmet Urtan paylaşmış.
Vestel Z20 Venüs telefon özellikleri:
Cam : Corning - Gorilla Glass ( ABD )
LCD Ekran : INCELL ( Texas - ABD )
İşlemci : Qualcomm Snapdragon 630 ( ABD )
Görüntü Kartı : Qualcomm® Adreno™ 508 GPU ( ABD )
Pil ve şarj : Qualcomm Quick Charge 3.0 ( ABD )

Cola turkada da aynı sıkıntı olmuştu. Rc coladan içeriği alıp adını değiştirip insanımıza satmışlardı. Şimdi kola turka araki bulasın. Hatta devrin başbakanı reklamını da yapmıştı. Aynı oyunun telefon versiyonu oynanıyor gibi.

Yav dolar düşüyor herkeş sustu. Sevinemiyor musunuz?

@Mehmet Metin Levent

İşin hazin tarafı, Cola Turka'nın reklamları kolanın kendisinden başarılıydı :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Katardan 15 milyar dolar sıcak para gelecekmiş
Bundan sonra hepimiz katarlıyız

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Çağdaş78
millet bayrama gitmeden depolar fullenecek elbette. dönüşte bir daha. katar katar arabalar, memleketlere akacak.

@Mehmet Metin Levent

Sevinecek kadar düşmedi henüz. Sadece artmadığı için ağlamayacağız artık:)
Geçen hafta perşembe dolar 5.4 TL idi(halen geçen haftadan yüksek).
Biraz daha para biriktirip almayı düşündüğüm (link) 4.750 idi. şuan 5.990 :(
Eski fiyata düşerse ancak sevineceğiz.

Bir de şu katardan gelecek parayı inşallah betona dökmeyip fabrika vs. yapmak için kullanırlar yoksa o da bitince daha kötü olacak.

@gezgin gezer

dün bir arkadaş, katar bize bir milyar dolar hibe etse ya demişti. katar bize neden para hibe etsin ki diyip uzatmadım. karadeniz yaylalarını aldıkları söyleniyor. böyle böyle, TC vatandaşlarını 2022 de izmirden denize dökecekler gibi :)

Geri