Scudo Sports

Dolar 8 Plus

merida.png
Yaklaşık bir ay öne Big Seven 500, 4000 liraydı; Big Seven 300 3000 liraydı (100-300 arası küsurat olabilir). Big Seven 600 de 5000 lira civarındaydı. Bugün sonuç ekteki resimde veya sitesinde.

• Beğen
Tepkiler: uslsy
Scudo
@Taner James
inecek hocam. reel değerine doğru gidiyor.

@liteon
hocam üreticiler fırsatçılık yapıyor. kur artarken zamlanıyor, kur düştüğünde fiyatlara hiç dokunmuyorlar. neden diye sorunca yüksek kurdan aldım diye savunmaları var. bir haftadır kuyumcuların yaptığı vurguna benzer. çeyrek altın başına alım satımda 86 lira kar almaları gibi krizi fırsata çevirme gayretleri.

bizim satıcıları, osmanlı vergi sistemine benzetiyorum. osmanlıda geçici olarak konulan hiç bir vergi bir daha kalkmazmış. bizde de, 1999 depremi için konulan özel iletişim vergisi de mesela kalkmadı, belki ötv ye evrilmiştir adı değişmiştir.

Dış güçler,dış mihraklar,emperyalistler,gâvurlar,bilmem ne diyenlere hatırlatırım;

@Mehmet Metin Levent

Fiyatların 2 günde düşmesini beklemek pek gerçekçi değil. Daha geçen cuma dolar 5.95'ti(tcmb arşiv). şuan 6.0 - 6.1 civarında düşüp çıkıyor. Satıcı geçen hafta mal aldıysa geçen haftaya göre herhangi bir düşüş yok henüz. Sadece pazartesine(7.xx) göre düşüş var.
Pazartesi de mal alan olmamıştır büyük ihtimal.

Dolar 7 lira diye 4 liralık şeyi 7 liraya çıkaranlar, dolar 4 liraya da düşse 7 liraya çıkarttıkları fiyatı 6 liraya bile düşürmeyecek, yurdumun esnafı işte bu.

Sonunda yetkililerden iyi bir haber.
"Cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 6 ayı aşamayacak." (link)
Artık yemeyip içmeyip dişinden tırnağından artırıp sırf gösteriş/itibar için iphona 36 ay taksitle parayı gömenler bunu yapamayacak. Sadece iphonelar için milyar dolarların ithalata gittiğini düşünürsek telefon ithalatı kesin azalır.

@Mehmet Metin Levent
Yeni kararla tüketici kredisi 36 ay en fazla. Cep telefonu vs. için kullandırılan krediler için de 6 ay sınırı konulmuş.

@gezgin gezer
ben bizim bankaları biliyosam cep telefonuna 60 ay kredi verir de, buzdolabı aldı gösterir. neyse, her yasağın bir çözümü bulunur. içiniz raad olsun.

@Taner James

Bu genelleme dogru degil.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Mehmet Metin Levent Bence de bunun çözümü yasaklamak değil. İnsanlara paralarını kullanmayı öğretmek gerek. 15 yıldır kredi kartı kullanıyorum, hayatımda bir kere kredi kartı ile ilgili bir sorun yaşamadım çünkü ödeyemeyeceğim hiçbir şeyi almıyorum kredi kartım ile. 33 yaşındayım, hayatım boyunca hiçbir telefonumu kullanılamayacak hale gelmeden değiştirmedim. I-Phone'nin eski bir modelini kullanıyorum ve bunu da bozulana kadar kullanmayı düşünüyorum. Şu an bu satırları yazmak için kullandığım laptop'u 5 sene önce aldım mesela.

@mavi albatros Bundan 5 sene önce beyaz yaka olarak çalıştığım iş yerinde benim altımda çalışan mavi yakaların çoğu benden pahalı telefon kullanıyordu. Hatta hatırlıyorum, benden 3 kat düşük maaş alıp kendii maaşının 3 katından fazla fiyatta telefon kullananlar vardı. Eminim cep telefonu vb. şeyleri statü göstergesi sanıp arkamdan da 'herifin maaşına bak kullandığı telefona bak'' falan diyorlardı :D

@Ilter Elmas Bahsettiğiniz profilde insanlar fabrikada o kadar çok ki . Şu an çalıştığım lab.da iphone x kullanan bir eleman var, maaşı da asgari ücret. Diğerlerinin de telefonları farklı iphone versiyonları. Muhabbetler, kafalar hep aynı. Bütün dünyaları telefonlarının ve sosyal medyanın üzerine kurulu sanki. Sağlam şamar yemesi gerekiyor uyanmaları için.

@gezgin gezer

Tüketici kredisi alırken banka sormuyor bu parayı ne için harcayacaksın diye. Para hesabına yattıktan sonra o parayı istediğin gibi kullanabiliyorsun.

@Ziya On Road
Sanırım, satıcı aracılığıyla verilen krediler için geçerli sanırım. şunun gibi (link) bunun gibi krediler kalkacak büyük ihtimal.

artık herşey kıymetli :) bir aralar lastik yamayıp da napacaksın, iç lastik al eskisini atarsın diyen de oluyordu. bu bir on gün bana, doların bir şekilde 7 lira olabileceğini ispatlamış oldu. daha dikkatli olmak lazım artık.

@Ilter Elmas

2001 krizinde 500 lira maaşım vardı. teknisyen arkadaşlar 180 lira alıyordu. teknisyenlerden biri 750 liralık bir telefon kullanıyordu. şaşırtıcı geliyordu bu durum bana. ikinci el aldığım 93 model opel korsa ile odtüye girer çıkarken kapıdaki güvenlik bölüm ne hocam diye sordu. elektrik dedim. hocam araba yakışmıyor mezun olduğunuz bölüme dedi. şaşırdım kaldım.

Kurdaki oynaklık yüzünden, düşer mi? çıkar mı? diyerek
@Motorola

Ne gibi ?

Dolar konusunda teknolojik paylaşım yapmaya gerek yok ama yinede yazayım.:)

Android'de uygulama yazanlar zaten java dilini kullanıyorlar.

Android linux tabanlı, çekirdeği (core) C ve C++ ile yazılmıştır.
UI (user interface) - yani kullanıcı tarafında Java dili kullanılmaktadır.

Neden java derseniz, en basit cevabı java'ın basit olması.

(link)

Android, (link) çekirdeği üzerine inşa edilmiş bir mobil işletim sistemidir. Bu sistem ara katman yazılımı, kütüphaneler ve (link) C diliyle yazılmıştır. Uygulama yazılımları ise, Apache harmony üzerine kurulu Java-uyumlu kütüphaneleri içine alan uygulama iskeleti üzerinden çalışmaktadır. (link)

Geri