Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Merak ediyorum ve ogrenmek istiyorum...

Bir ulkedeki dovizin kurunu belirleyen o ulkede bulunan dovizin hacmi ile orantili ise eger. Yani az ise doviz kuru yukselir, cok ise kuru azalir.
(Bulunamayanin degerlenmesi)

Simdi Türkiye'de dovizlere ne oldu?

Mesela, dunya para baronlari diye nitelendiren x kisiler gercekten var ise. Zamaninda Türkiye'ye soktugu yuksek dovizi istedigi zamanda cekip, arkasindan diğer Türkiye'deki yabanci yatirimcilari (para baronu olmayanlar) manipule ederek, ulkede isler problemli sizde cekin paranizi yanmayin demeye getirme vs.

Bunlar bu kadar zor mu?

Alt tarafi yesil bir kagit parcasi, adam matbaasinda durmadan basar durur, kaynak kendisi...

Neden dunyanin ana para birimi dolar?

Rusya gaz ihraç ediyor dolar uzerinden satip ulkesinin dolar hacmini yukseltiyor boylelikle kuru dusuk oluyor.

Neden ulkeler bir baska ulkenin para birimine muhtac? Degerlenmesin diye surekli doviz getirisi yapmak zorunda...

Vs.vs.

Dolar mi, dolmaz mi bilmem ama benim vaktim dolar ve yatar :)

Scudo
Reno sümbül 100k yi geçti. Bisiklete gün doğdu. Benzinden alınan ötv benzine yapılan zamları ödemediği anda benzin 6.30+ değerlere çıktı mı, just singing in the rain hesabı 4 şeritli yollarda zikzaklar çizerek bisiklete bineceğimiz günler yakın gençler.

@Mehmet Metin Levent

İmkânsız.

Benzin fiyatı, otomobil fiyatı arttıkça bunların statü göstergesi olma durumu daha da artacak.

Otomobilin "ulaştırma" fonksiyonu marjinal hale gelecek.

- İş yaparken, muhatabın seni ciddiye alsın diye arabayla kendini göstermeye çalışmak için (ki, şu anda bile bu böyledir; özellikle büyük emlak satışçıları ve üst düzey avukatlar falan yeni anlaşma yapmaya/müşteri kazanmaya giderken altlarına o güne özel süper lüks araba çekerler. Bu durum, sıradan çalışanlara kadar inecek.)

- Aile babaları; eşlerinin aileleri laf etmesin, karıları onları başkalarıyla kıyaslayıp da beğenmezlik etmesin, "boyun devrilsün herif, bizi dolmuşlarda otobüslerde perişan itdün" diye dırdır etmesin, çoluk çocuğu okulda akranlarınca hor görülmesin diye;

- Genç erkekler, kendilerini gösterebilmek için;

Akla gelebilecek başka statü ihtiyaçları için otomobil daha da fazla kullanılmaya başlanacak.

Nereden biliyorum?

Benzin aylardır 4 küsur, 5 küsur lira iken kimsenin arabasından indiği yok iken, otomobil fiyatları uçmuş olduğu halde cayır cayır araba satılıyor iken tenhalaşmayan yollar; benzin sadece 1-1buçuk liracık artmış, otomobile %10 ekstra vergi gelmiş filan diye boşalmaz.

Biz de forumda bisikletçiye araba çarptı, otobüs vurdu, kamyon ezdi, maganda çiğnedi diye haberler okumaya ve bir gün o haberlerin başrolünde oynayacağımız günü beklemeye devam ederiz.

ABD Mallarına boykot uygulayacağız diyor reis-i cumhur efendi.

Hayır gülsem mi, ağlasam mı bilemedim. Devlet, hükümet BOYKOT YAPAMAZ. Halk Yapar, Kişiler Yapar.

Devlet AMBARGO KOYAR.

Sanırım Reis- i Cumhur efendi bunu bilmiyor veyahut bilerek nasıl olsa anlamazlar diyerek böyle konuşuyor. İçler acısı durum...

@Rocketman Aynen öyle. Bir haftadır işe gelirken araçları hayretle izliyorum, herkes kurulmuş şoför koltuğuna tek başına, araç bomboş işe gidip geliyorlar kasıla kasıla, kimsenin umurunda değil. 10 lira olsa da benzin değişmez bu kafalar.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@seviman ekmek israfı bizde statü belirtir.

@RedFoX
sayın barlas, bu ülkenin gördüğü ennn iyi yazardır. vazgeçilmezdir. her iktidar sever kendisini.

Hadi iphone'u olanlar yaksınlar, kırsınlar. (şu dolar yakan zengin abilere duyurulur)
Arama motoru google yerine yandex.
Whatsapp yerine sms.
Microzort yerine linux.
Microzort office yerine, openoffice veya türevleri.
Android yerine... hmmm buna bir çare bulamadım :) elinde microzort'a satılmadan önceki hali olan nokia'lar varsa (örneğin 3310 vb.) kullanılsın.
Marlboro yerine hiç içmeyin sağlığınız ve paranız cebinizde kalır. (veya japon tobacco ve tekel ürünleri)
Johnny walker vb. yerine hiç içmeyin veya rakı, votka, efes :)
Coca cola, fanta, sprite, cappy yerine le cola.
mcdonalds yerine köfteci, dönerci bilmem ne usta, abi ve türevleri.

Güncel hali bu yıl sonuna kadar 6 nın altına ineceğini sanmıyorum ama işte bir umut.
Opera Anlık Görüntü_2018-08-15_102722_www.doviz.com.png

@Taner James
Android zaten linux çekirdeği kullanıyor. Kaynak kodu da açık. İsteyen firma 5 kuruş ödemeden istediği gibi kullanabilir.

@gezgin gezer

Evet open source ama sonuçta içinde google alt yapısı kullanılmadan hiç bir şey yapamıyorsun. google hesabı olmadan ne uygulama kurabiliyorsun ne de başka bir şey. vb. anlamında demek istedim.

Dip not: linux alt yapısı üzerine uygulamalar java tabanlıdır. Java'ın da sahibi bilindiği üzere ABD :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Rocketman
Aşırı hızlı çıkması gibi aşırı hızlı düşmesi de sorun. 7 tl civarlarındayken kar satışı yapan dış güçler, bu sefer düşük fiyatlardan merkez bankasının piyasaya saldığı 6.$$$.$$$.$$$'ı toplayıp gidecekler. Onun etkisi çok daha kötü olacak.

@gezgin gezer
hocam işte dün de yazdım. dolar 7 lirayken yurtdışından gelen adam şaaaaak 1 milyar dolar sattı diyelim. etti mi 7 milyar lira, bugün şaaak diye 1 milyar 140 milyon doları alır gider. çünkü yurtdışından döviz giriş çıkışını kontrol eden bir mekanizma yok bildiğim kadarıyla.
bu açıdan bakarsak, gitti bizim 140 milyon dolar 2 günde :)

Yazdıklarınızdan sonra içim karardı ama bir şekilde düşmesi de gerek yoksa dış borç artıyor petrol artıyor herşey artıyor

6 oldu. daha da düşer umarım.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
6'li haneden iner mi acaba

Geri