Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Zamanında güzel bir kız " Benim oyumla dagdaki çobanın oyu bir olmamalı" dediğinde hepimiz taşlamıştık.
O kızcağızın ahı hep bunlar:D:cool:

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Scudo
@Abdülkadir Ergin

Bu söylediğiniz Batı kültüründe olabilir, bizde değil.

Ortadoğu'da statü her şeydir. Özellikle kadın-erkek ilişkileri başta olmak üzere, tüm insan ve ticaret ilişkileri statü üstünden döner.

Otomobil asla vazgeçilmeyecek bir statü öğesidir. Kriz artıp benzin fiyatı yükseldikçe bisiklet kullanımı yaygınlaşmayacak. Aksine, otomobil sahipliği, insan sınıfına konulmak için daha da gerekli hale gelecek.

Eskiden askere gitmeyene, işi olmayana, vb. kız verilmiyor, kiracı olarak kabul edilmiyor, genel olarak toplumun saygın bireyi yerine konmuyordu.

Şimdi otomobil de o kriterlere katılacak. Herkes yemesinden içmesinden kesip motorlu taşıtlara yönelecek.

Ortadoğu'da statü her şeydir.

Durumu kanıtlayan örnek karikatür:

dirdir-magduru-herkul-yigit-ozgur.jpg

Daha dün 5.40lardaydı- ne ara 1tl daha fark attılar!:eek:
Patron çıldırdı :D Gidiyok bir alamete :D

@Ahmet TOPAL
Halen de taşlanması gerek. O sözün hiçbir kabul edilir yanı yok.
Şehirde hiç birşey üretmemiş bir kızın oyu ile karnını doyurmak için tükettiğin eti/otu üreten çobanın/köylünün oyu birdir.
Bir başka kesimi kendine eş görmeyen zihniyetlerin sonucu bu durumdayız zaten.

@gezgin gezer
Bu duruma kendisi gibi olmayanları hain/terörist/alçak/namussuz/şerefsiz/ahlaksız..vb olarak lanse/empoze edenlerin yüzünden geldik..
-Ateistler/solcular terörist,
-Afedersin ermeni,
-Ne kaçıyorsun ulan İsrail dölü
Kim dedi bu lafları?!
Aysun'un bahsettiği şey,aynı şey değil..Aysun ''birşeyleri bilmeyen,birşeylerin farkında olmayanların benimle aynı haklara sahip olması doğru değildir'' dedi..
%100 haklı da..
Burada konu,çoban değil aslında..Çobanların birşeyleri bilmediğini söyleyemeyiz..Çobanı,dağda iş gördüğü,yaşananlara uzak olduğu imâsını belirtmek için söylemiştir..

@ahlaksız

Demek istediğim de bu.
Bi kesim diğer kesimi hor görüyor.
Öteki kesim de bunları hor görüyor.
Sadece sıfatlar değişiyor.
Birisi diğerini Ateist/solcu..... vs. diğer aşağılıyor. Bir başkası cahil yobaz gerici vs. aşağılıyor. Zihniyet aynı zihniyet.
Farklı da olsa "eş" görebilen yok.
Daha önce de dedim. Yönetimdekiler ahmak ama muhalefettekiler de bir o kadar ahmak.
Yönetim de koltuk derdinde. Muhalefettekiler de daha küçük koltuk derdinde.

Bu dikenli yolda giderken, birden bir serap ile kendini hayallere kaptırır, unutur tüm zorlukları, derdi, kederi : Ayaktopu sezonu başlamıştır çünkü.. :asik:

• Beğen
Tepkiler: irfananar
@Mehmet Metin Levent

Gazete ilanı gibi : Kelimesi 1 Kuruş:D:D

@gezgin gezer
2 tip demokrasi varmış. Bizimki sandık demokrasisi. Sandığın dediği olur. Sandık yürü ya kulum dedi.

@ahlaksız
Bu hale hepsinin yüzünden geldik. Ötekileştirme hiç bir şart altında iyi sonuç vermez. Biz yüz yıldır ben üstünüm o bana denk değil derken eller sanayi ile uğraştı. Biz geç kaldık ama hala denklikle uğraşıyoruz.

@gezgin gezer
Şöyle açalım mı?
İlber Ortaylı ve Yıldız Tilbe..
Bu iki kişinin de birer oy hakkı var değil mi?
Sizce bu normal mi?Bence değil..Burada İlber Ortaylı ''benim oyumla Yıldız'ın oyu bir olamaz'' dediğinde,Yıldız'ı hor görmüş olmaz..Bu bir tespittir/teşhistir..%100'de doğrudur bu ama ülkemizde herkesin oyu bir/aynı sayılıyor..Böyle bir şey yok..

Ben benim gibi olmayan insanlara ''terörist'' filan demiyorum ama beni sırf düşüncelerimden dolayı birileri ''terörist'' ilan ediyor..Sonra da aynı kişiler ''demokrasi'' diyor..Demokrasi bu mu?Kendin gibi olmayanı ötekileştirmek/aşağılamak/ezmek mi?Ne yazık ki böyle anlaşılıyor bu..Bu yüzden ''iki kesim de karşı tarafı hor görüyor'' söyleminize katılamam..Ben kimseyi ötekileştirmiyorum,kimseyi aşağılamıyorum ve Aysun'a da sonuna kadar katılıyorum..

Aslında buradaki konu eşitlik..İnsanlar seçime eşit şartlarda katılmalı..Seçimde adalet olmalı..Sen okuma yazma bilmeyen biriyle,üniversite mezunu birini aynı göremezsin..Bir şirkette diyelim,böyle bir şey olabilir mi?Herkes okuduğuna/deneyimine göre sınıflandırılır..Devlet niye böyle yapmıyor?Çünkü işlerine geliyor..Yıldız Tilbe gibilerin oy kullanması devletin işine yarıyor ama sonuçlarına biz de katlanıyoruz..Ben Yıldız gibilerin seçimleri yüzünden bir kapana kısılıyorum..Ya da yurtdışında yaşayanların seçimleri yüzünden köşeye sıkışıyorum..Niye?Bir de inek gibi damgalanıyorum..Terörist,ahlaksız,namussuz gibi..

Bir toplumun gelişmesi için,en önemli kriterlerden birisi,her türlü farklı insanı kucaklamasıdır..Mesela zamanının en önemli imparatorluklarından biri olan Persler,her türlü farklı insana/dine hoşgörü ile bakmış,asla insanları ötekileştirmemiş,herkesin ibadet yerlerine saygı göstermiş ve böyle böyle Dünya'nın en güçlü toplumlarından birisi olmuştur..

Bugün Türkiye'deki bu ekonomik/siyasi krizinin altında yatan neden,Türkiye'yi yöneten insanların Yıldız Tilbe gibi insanlar olmasıdır..Sorun bu insanların eğitimi veya dini görüşleri filan değil..Sorun bu insanların bakış açılarıdır..Hayata yanlış yerden bakıyorlar,hepsi bu..
Şunu çok rahatlıkla iddia ederim..Bu insanlar,benim gibi ''farklı'' insanları kendi yanlarına yaklaştırsalardı,bugün çok farklı bir Türkiye'de yaşıyor olurduk..Bundan %100 eminim..

Platon demokrasiyi öz itibariyle şöyle eleştirir.Demokrasi;eğitim işidir .Eğitim seviyesi düşük ve olgunlaşmamış toplumlarda demokrasi oligarşiye dönüşür.Oligarşiden de güzel konuşan demogoglar türer.Bu demogoglar içinden de diktatörler çıkar.
Demokrasinin esas prensibi olan halkın egemenliğinin sağlanabilmesi için milletin kendini yönetecek yöneticileri doğru seçebilmesi adına toplumu oluşturan bireylerin de yetişmiş ve iyi eğitimli olması gerekir.Eşit oy hakkının olabilmesi için halkın asgari düzeyde de olsa eğitiminin olmasının gerekliliğini savunur.

X bir döviz bürosunda (exchange ofis) alış fiyatı 5.72 görünüyor bunları belirleyen faktör nedir bilen var mı?

Geri