Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
@dtcf31
Önceki dolar bazlı krizlerine yani TL'nin dolar bazlı değer kaybına bakacak olursak;
Doların 2 liradan 3 liraya çıkışı 25 ayda.
3 liradan 4 liraya çıkışı 14 ayda.
4 liradan 5 liraya çıkışı 4 ayda,
5 liradan 6 liraya çıkışı ise 2 hafta..
Yani durum vahim ve içler acısı.
Bakalım Abd'nin Iran yaptırımları sonrası daha ne kadar daha düşüş yaşayacağız :(

liyakat. size bir anımı anlatayım. ikinci sınıfta, quantum physics denilen bir ders alıyoruz. zehir gibi öğrenciler var. hoca, odtü fizikten bir profesör. kocası da. ama hanım profumuz bize, kitabı aynen tahtaya yazarak ders anlatıyor. okumadan kitapta anlatılanı anlayan zehir gibi öğrencilerden bir grup, ellerine fizik profesörü geçirmişler. öğrenmek istiyorlar, solucan delikleri, kara delikler, izafiyet ile ilgili sorular soruyorlar. kadın dönüyor şu konuyu bitireyim zaman kalırsa anlatırım diye geçiştirdi. o konular bir türlü erken bitmedi, kadın bize anlatmadı bişey. çünkü bilmiyordu. kocası referansı ve yök iteklemesi prof olmuş. bunlar hala iyi günlerimiz.

@mtsemiz

Sizin konforunuza sahip olmak isterdim.

2000 senesinde başlayan dünya tarihinin en büyük küresel para genişlemesinin yükselen dalgasına denk gelmiş bir iktidar.

Tüm dünyaya bedavadan az pahalıya pompalanan sermaye, ucuz kredi, tüketim ortamı. Tam bu döneme denk gelen, dijital dünyanın ortaya çıkıp yükselmesi.

Konjonktürden kaynaklı her tür faydaya rast gelmiş bir siyasal ideoloji (siyasal İslam).

Daha önceki dönemlerin hiç karşılaşmadığı, mümbit koşullar.

O dönemin meyvelerini göstererek, eski devir kıtlığına rahatça vurmanın konforu çok yüksek olmalı.

Bakın, şimdi o koşullar ortadan kayboluyor. Performans ortada.

Akla gelecek tüm kriterlerde 90'ların seviyelerine dönüş mevcut.

Yani demem o ki, Türkiye'nin 2002-2013 arasındaki yükselişinde keramet tek parti iktidarında değil, kusura bakmayın (2013'te bitirdim dikkat ederseniz).

Tüm dünyanın petrol krizine girdiği veya Türkiye'nin Kıbrıs operasyonu nedeniyle maruz kaldığı dönemlerdeki ekonomik sıkıntıları alıp "bakın, eski Türkiye'de kuyruklar vardı" demiştiniz.

Ekonominin şimdiki hali dış operasyon mu diyorsunuz? Aşağıdaki kitabı alıp okumaya cesaretiniz varsa buyrun bakın (keşke kısa bir şey olsaydı da içeriğini buraya kopyala-yapıştır yapsaydım).

(link)

(Türkiye'de kamu kaynaklarını yağmalayıp bir kısmını dağıtmanın adı "hizmet" oldu).

Yukarıda bir arkadaş grafiklerle göstermiş: TL sadece USD'ye değil, tüm para birimlerine karşı değer kaybediyor. Halbuki diğer para birimleri USD'ye karşı konumlarını çoğunlukla koruyor. Şimdi Gana da mı bize operasyon çekiyor.

Üzgünüm; mevcut iktidar dünya tarihinin çok "ballı" bir dönemine denk geldi. Adeta gökten elma yağdı; onlar da "bakın bizden önce buralar çöldü; biz geldik herkes meyveye doydu" diye pazarladılar.

(Bu arada, mesleğim olan siyaset bilimi literatüründe başkanlık sistemiyle ilgili kıyamet kadar eleştiri var; mevcut sistem de daha şu ana kadar bile o eleştirilerin neredeyse hepsini doğrulamış durumda ama öyle yazınca genç arkadaşlar yorulup okuyamıyorlar, böyle yüzeyden gidiyorum o nedenle. Hani, şu koalisyonlar varken Türkiye çöldü, katırlarla seyahat ediyor, hayvan avlayıp karnımızı öyle doyuruyorduk; Ak Partili tek parti iktidarı geldi de 21. yüzyıla ışınlandık söylemini kanıtlayacak bir şey mevcut değil yani).

Dolar TL kurunu güncelleyelim.

An itibariyle 5.96 TL:mad::acpsnr::krktm:

Bu akşam Dolar - TL kurunu 6.10 civarında kapatırız görünüyor.

Haydi hayırlısı,

Ülkeye ciddi anlamda istikrar geldi.:mad:

@Rocketman dostum önceki kitapla ilgili paylaşımda açtım, sitede izin verilen 2 sayfalık önsöz parçasına baktım.. Korkut Hoca kaleme almış sanırım.. Felaket birşey..

Kargo bedava mı orada? bilgin var mı?

@İlkay Alpertonga

Demek ki eldeki kıçıkırık 21 mlr $ rezervi de bu müdahaleyle tükettiler..

1 saate anlaşılır.. Cidden Tükettilerse yarına 8 olmuş olur :((

@mhtozel
Hocam , çoğu finans sitesi kilitlenmiş durumda, telefon uygulmaları sıkıntılı çalışıyor.
Hem başlığa , hem Nete müdahele etmiş olabilirler :):):):)

Şaka bir yana ; herkes girip yüklenince siteleri kilitlendi Bloomberg, doviz.com gibi sitelerin..

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Güniçi Rekor $1 = 6.4684

• Beğen
Tepkiler: irfananar
bir ulkenin cumhurbaskani cikip "onların doları varsa bizim halkımız var" diye aciklama yaparsa kur boyle birden %5 daha ziplar..
Dunyadan soyutluyoruz kendimizi giderek..Yonetim,bilim,akıl hak getire..
Alınacak onlem belli,tedbir belli..Bunları yapmayip inatlasip bir de sabahin korunde belagat hırsıyla agzına geleni soylersen boyle olur..
Ver mehteri coşsun halk!

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Garanti Bankası sanal ortam üzerinden döviz işlemlerini durdurmuş, "Güncelleniyoruz" tabelası asmışlar kapıya diyor kullanan arkadaşlar

Geri