Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@Abdullah ozturk

Aslında tam da yeri.. Teşekkür ederim paylaşım için.. Yeri çünki irdelediğimiz güruhun iç yapısı üzerine düşünme şansı veriyor..

Siz tuğra, dombra filan deyince aklıma geldi..

Çook uzun yıllar önce Fırt dergisinde 3-4 kareli bir karikatür çizilmişti.. Çocuk bir padişah sarayda cıs-tak cıstak müzik dinliyor sürekli..savaş meydanına çıkınca da dev müzik sistemiyle düşmanı püskürtmeye çalışıyor..
Tabii anlatım fazla birşey ifade etmiyor görmek gerekli tam anlamak için..

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve MakRo
Scudo
Evet Apayrı şeyler ..
Osmanlı da savaşanlar "kul" dular , Türkiye Cumhuriyeti'nde "Vatandaş" oldular. Osmanlıda padişahları için savaşıyorlardı , Kurtuluş Savaşı'nda kendileri ve gelecekleri için savaştılar. Onlar savaşırken , son padişah İstanbul'da İngilizlere şehrin anahtarını teslim ediyor, Mustafa Kemal için idam fetfası hazırlatıyordu.
"Sadece" dediğiniz fark ,var oluş savaşımızın sonucunu belirledi.

Mustafa Kemal, osmanlı ordusunun bir subayı. Ağaç kovuğundan çıkmadı. Osmanlıyı inkar edemeyiz. Osmanlı, istanbulun fethinden sonra 3. Roma imparatorluğu olarak anılmıştır bazı tarihçiler tarafından. Nasıl bir bulgar, yunan, arap, macar, kirimli ben osmanlı değilim deme hakkına sahipse, türkiyede yaşayanlar da osmanlı değilim deme hakkına sahiptir. Osmanlıdan bir sürü devlet bağımsızlığına kavuşmuştur. Türkiye de bunlardan biridir.

Dolarlan işim yok elbette ironi. İğneden ipliğe herşey dolarlan.

@ÇerkesOnur

Sevgili Onur, aslında o ürünlerin büyük kısmı yine buradan gidiyor..

İhracat teşviği vb birtakım ekstra kar elde etme amaçlı haysiyetsizce oyunlar/uyanıklıklar sözkonusu orada..

• Beğen
Tepkiler: ÇerkesOnur
Hayali ihracat nedir nasıl yapılır. Hayali ihracata giriş 101 dersi almak lazım.

Hayali ihracat nedir nasıl yapılır. Hayali ihracata giriş 101 dersi almak lazım.

@Abdullah ozturk

Hocam Kurtuluş Savaşında Cumhuriyet dahil bir devlet yada toplumun çatı konumunda birleşeceği fiziki bir olgu yoktu ortada..
O kendi için mücadele meselesi de zekasıyla, şefkatiyle, İnsanına bağlılığıyla Askerler arasında Efsane olan Mustafa Kemal'in zorunlu terhis edilmiş, memleketinde olan askerlerinin, memleketlerinde Onu anlatmalarıyla altyapısı oluşan bir şey..

Trablusgarp'ta, Bingazi de, Balkan'da, Çanakkale'de emrinde savaşanların anlatımları olmasa okuması yazması olmayan 60 yaşındaki Kayserili çiftçi Mehmet Ağa nereden bilirdi Mustafa Kemali?

@Mehmet Metin Levent

İtinayla Hayali İhracat Dersleri verilir.

En Öz Has Hakiki Kandırmazık Ltd Şti.

Katakulli bizim işimiz!

En Öz Has Hakiki Kandırmazık Ltd. Şti.

:p:D:p:D:p:D:p:D

yahu dostlar, usd su an 5,47 ve biz ne yazik ki tum onemli markalari ithal ediyoruz ve saticilar , usd yada euro kuruyla carpiyor ve bize satiyorlar.
Biz nasil bisikletleri yenilecegiz? (Burasi bisiklet forumu diye bu sekilde soruyorum , yoksa ozel hayatimizda zaten batmisiz)
Sahsen , bazi dostlar ile ozelden yazistigim icin biliyorlardir , 2 aydir bir turlu hangi bisikleti alacagima karar veremedim , BMC , Canyon , Bianchi vs. cevresinde dolanip durdum , bir turlu karar veremedim ve belki yeni modeller yada mevsim gecisleri daha iyi olur diye bekledim, ancak su an ne yazik ki , sudan cikmis balik gibi ne yapacagimi bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
@Mehmet Metin Levent cok haklisiniz , oyle cok ornek var ki son 1 ay icinde , hangi birini size ornekleyeyim ? benim hatam demek en kolayi , cunku hizli karar veremedim.
Ancak , ustad , lutfen bir bakin , "hirsizin" hic mi sucu yok ?

@Serkan Mıstınoğlu

Ne yapmayım?:):)

v5.53 beta versiyonu çıktı ama çok fazla bug var v5.60 versiyonu daha temiz olacak diyorlar.

@irfananar konuyu trablusgarpa getirdiniz :D

ooo 5.55 geldi
saniyeler içinde 5.56

• Beğen
Tepkiler: irfananar
Bu versiyonlar saymakla bitmez bu saatten sonra. Dolar vs hikaye yicek ekmek bulursak iyi

@emrahozkan vallahi batiyoruz yahu .

Edit : 2nci el kovalamama gerek yok bence , yil sonu cok seyler degisecek gibi geliyor bana.

5.5695 ha gayret. Ben artık doları tutuyorum beyler :snzdglsn: Milletçe doları tutacaz yakında ama neyse :ssrtcbya:

Geri