Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
@ahlaksızsavaslar artik gogus goguse olmuyor.İman gucu yerini baska seylere birakali cok oldu.Sanmayın ki sari kamyonlari tankın onune cekerek savas kazanılır!15 Temmuz cok farkli bir olaydı bununla savası karsilastirmak cok yanıltıcı olur..İcinde kahramanliklar oldugu gibi cok dusundurucu gercekler de var!
Bir millletin tum kuvvet komutanları rehin alındı direnmeden, paşa paşa binip gittiler helikopterlere..Nerden baktigınıza gore degisiyor bazı seyler..Keske bir Omer Halisdemir gibi direnebilecek pasalarımız olsaydı! Bir tane ust rutbeli direnen var mı bu darbe girisimine(fiziki olarak bahsediyorum)
Bir dusman olsanız bunların nasıl gucsuz ordusu,istihbaratı var diye dusunmez misiniz?
Ha birde bu topraklarda o kadar cok hain varki coni nin iceriye inmesine pek gerek kalmayabilir...

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hayriünal
Karanlık deliğe girmeyelim..Konu çok çetrefilli..
Ben halkın sağduyusundan,özverisinden bahsediyorum..

Bu sabah ekmeğe, simite vs. zam gelmiş Antalya'da, hadi bakalım devam, "makul" süre bekleyelim bakalım!

@hayriünal

Zekai Aksakallı fiziksel olarak direnmiş, kendini derdest etmeye çalışan cuntacıları savuşturup kaçmış, sonrasında da kendi birliği olan Özel Kuvvetler karargahı'ndaki ve bu karargaha bağlı tugaylardaki direnişi organize etmiştir.

Bundan ne çıkar diyecek olursanız, bu hamle ile sayıları birkaçbini bulan bordo berelinin Semih Terzi gibi bir hainin emrinde İstanbul ve Ankara sokaklarında darbeye katılması engellenmiştir.

@ahlaksız Yıldıray Oğur'un, 15 Temmuz'un yıldönümünde yazdığı köşe yazısındaki şu cümle beni çok etkilemişti:

"Halbuki o gece halk üstün bir cesaretle ve büyük fedakarlıklar göstererek darmadağın olmuş devleti sokaktan toplamıştı."

Sağcısı, solcusu, Türk'ü, Kürt'ü diye ayırt etmeden söylüyorum, bu halk gerektiği zaman canını da ortaya koyarak devletine sahip çıkıyor. Ama bu refleks, tek başına yeterli değil ne yazık ki. "Vatan için ölmek de var, fakat borcun yaşamaktır" diye yazmış şair. Ülkeye ve halkımıza borcumuz, yaşamak, yaşatmak, ömrümüz boyunca da daha iyi bir ülke ve gelecek için mücadele etmektir bana göre.

@ahlaksız

Yeri burası değil ama ; Arabasının camına ,avatarına, telefonuna "Tuğra" koyanlara ayrı bir hassasiyetim var . Zannedersiniz ki hepsi padişah torunu, şehzadesi ... halbuki Osmanlı zamanında Halk dediğimiz güruh, Padişah ve ailesinin "malıdır". Bireyin hiç bir hakkı ve talebi olamamıştır. Padişah ne verdiyse ona razı olmak zorunda olan "kul" olmuşlardır. İlber Hocanın bir televizyon programındaki Osmanlının son dönemi ile ilgili tespiti şöyle aklımda kalmış; "Müslüman erkekler cepheden cepheye gitmekten kırılmışlar, savaşa gitmeyen(vergi ödeyerek) gayri müslümler ise ticaret-esnaflık-zanaat işlerinde ehil olmuşlar ve kendinden sonraki çocuklarına sermaye bırakabilmişlerdir. Bizim gariban tebaa ise savaştan savaşa sürülerek güçsüz düşmüştür... İşte biz tam olarak padişahın değil, o güçsüz düşürülen dedelerimizin torunlarıyız.
Her devrin kendi kural ve kaideleri olur fazla inme derine diyip konuyu kenara bırakayım diyorum , caaart yanımdan arka camı Tuğralı-Armalı-Hilalli Doblo geçiyor , son ses Diriliş marşıyla. Sonra kendime geliyor, usulca pedallamaya devam ediyorum :)

@Mehmet Altuğ
Bir de şöyle bir şey var..Bu ülkedeki insanlar bence 3 farklı boyuttalar..Tamamen ayrışmış durumdalar..Eğer gelecekte çok sıkıntılı şeyler yaşanırsa,bu ayrışan insanlar bir araya gelebilir..Yani kriz veya savaş,bu ülkeyi bir birlik haline de getirebilir..O yüzden çokta takılmamak lazım..Savaşsa savaş..Ne olacaksa olur zaten..
@Abdullah ozturk
Evrim çeşit çeşit yaratıyor işte..Kimi Osmanlı tuğrası ile mutlu olur,kimi Kemal Atatürk yazısı ile..Bunlara bir şey diyemeyiz..
Osmanlı konusu,mevcut iktidarın bu yöndeki politikaları yüzünden hortladı..Yoksa milletin osmanlıyı bildiği/umursadığı filan yoktu..

Su savas nidalarinin yuksek cikmasinin sebebi sorunlardan bahsedilmesini engellemek. Yoksa yoneticilerin batiyla hangisi sorunluydu? Hem kişisel hem de kurumsal olarak bayağı aralar iyi. Bir de hatırlatma olsun. 2 günde bedelliye başvuru 200.000 civarı olmuş. Savunma tek başına ele alınacak bir konu değil ki. Gıda ,beslenme , ilaç , sağlıklı toplum , birlik ve beraberlik , sanayi , silah, aklı basında politikalar ve politikacılar. Yoksa 3 5 silah yapıyoruz ayağı ile milli bütünlüğü bizzat başındaki yöneticiler tarafından zedelenmiş ( hatırlayın konuşmaya başlarken tüm ırk mezhep hepsini sayardı. Şimdi bizden yada hain lafı söyleniyor.) Gıda ve enerji ihtiyacı dışarıdan temin edilen ,askeri kislada zehirlenen ,milleti kötü beslenen bir halde iken için boş bir kabuk gibi savaşa mi sürükleyecekler ? Önce milletin beraberlik duygusu sağlamlaştırılmali , iyi beslenmeli . Sanayi ve gıda üretimi sağlama alınmalı. Finansal zayıflıklar kapatılmalı. Ve muhakkak ittifaklar kurulmalı. Amerika bile hem meşrutiyet hem de askeri lojistik ve destek için ittifaklar kuruyor. Bu coğrafyada tek kalmak büyük handikap.

Neyse konu zaten dolar. En cahili bile hin gibi biliyor dolar yüksekse sorun var demek. Pusulası dolar olanın hali bizleri de etkiliyor maalesef.

Yaz ayları, enflasyonun nispeten düştüğü, sebze - meyve fiyatlarının makul olduğu, tatil yörelerinin,turizmin öne çıktığı zamanlardır. Bu, bir anlamda okulların da tatilde olması nedeniyle, bir çok sektörde durgunluğu beraberinde getirir.

Tabi bayramdan sonra sonbaharın yaklaşması, okulların açılması, kış hazırlıkları derken toplumun her kesimini ilgilendiren çok ciddi ekonomik zorluklar olması kaçınılmaz.

iç ve dış politikanın dengeli bir zemine oturup, önceki yıllarda yapılan yanlışlardan ve " Kasımpaşa Kabadayılığından " vazgeçilmesini bekliyorum.

Çünkü ekonomiden hemen sonra bizi bekleyen ikinci önemli sorun; barışçıl, evrensel,hümanist bir yaşama kültürünün eksikliğinden kaynaklı,"akdeniz tezcanlılığıyla" çabuk öfkelenip ani tepkiler veren toplumumuzun kendi içinde yaşayabileceği sorunlardır.

Trafikteki "şöfer" karikatürlerinin bize yaklaşımı, toplumun küçük bir laboratuvarı olarak görülebilir. Giderek; sabırsız, tahammülsüz, hoşgörüsüz, bencil, çıkarcı, rekabetçi, aceleci, hedonist v.b. safraları yüklenmiş yurdum insanı," serseri mayın " misali ortalıkta cirit atmakta...

Türk lirasının değeri Türk dilinin değerinden bağımsız düşünülemez.Hemen bir örnekle sözlerimi açıklığa kavuşturayım: Geçenlerde "tlc" adındaki kanalda bir belgesel seyrediyorum ve skandal: adam mis gibi "yürüteç" dururken "walker" dedi aga, o an kendimi ecdadıma sövülmüş gibi hissettim.Kendi lisanını hor ve hakir görenin parası pul olmayacak da ne olacak ha?

@emir yakup bulut eziklikten üstadım. şimdi bir toplantıda herkes kendi ilgi alanındaki terimleri havada uçuşturur ki, terimleri bilmeyen, ne bilgili adam desin diye. ben de varım demek için. bana da kıymet verin diye. böyle böyle bugünlere geldik.

@chuck_schuldiner 5.44 ü denedi. bakayım çıkabiliyor muyum diye. baktı çıkabiliyor, yarın belki 5.50 yi dener. dünya rekortmenleri böyle böyle hedeflerini hep güncelleyerek çalışır. şimdi soluklanıyor. iki gün önce 5.25 te soluklanmıştı.

2008.png

(link)

şükela: (link) | (link)
  • gün gün dolar kuru yazınca anlamayanlar olabilir diye açtım bu başlığı.
    yaklaşık %50 devalüasyondan bahsediyoruz.

01.01.2018 dolar kuru:
    1 $ = 3,7555 tl

09.08.2018 dolar kuru:
    1 $ = 5,4352 tl

değer kaybı: yaklaşık (link)

gün sonu nasıl kapanır piyasalar bilemiyorum tabi. ben yazıyı yazarken 5.45 seviyelerine çıkmış da olabilir.

şimdi ekonomik kriz yok diyenleri görmek istiyorum ben asıl.
    eskiden dolar tüm para birimleri karşısında değer kazanıyor diyenler vardı. onlar için de 1 ocak ve bugünkü tl karşılığı değerlerini yazayım bir kaç para biriminin.

(link)
    01.01.2018
    1 yuan = 0,5971 tl
    09.08.2018
    1 yuan = 0,7946 tl

(link)
    01.01.2018
    1 pezo = 0,2019 tl
    09.08.2018
    1 pezo = 0,2932 tl

(link)
    01.01.2018
    1 dinar = 12,5322 tl
    09.08.2018
    1 dinar = 17,8982 tl

(link)
    01.01.2018
    1 yen = 0,03443 tl
    09.08.2018
    1 yen = 0,04869 tl

daha örnek vermek gerekir mi bilmiyorum. ama türk lirası eriyor. bırak erimeyi yakında buhar olacak.
    aman önemli mi ben nasılsa yurt içinde tl harcıyorum diye düşünenler de var. onlara da ekleme yapayım dur.

sen şimdi alışverişini tl ile yapıyorsun ya.
    örneğin pazar alışverişi yapıyorsun.
    aldığın muz ithal, sebze ithal, meyve ithal, patates bile ithal.
    market alışverişi yapıyorsun.
    pirinç ithal, mercimek ithal, bakliyat ithal.
    ekmek alıyorsun.
    un ithal.

neyle alıyorsun bunları? dolarla. kim alıyor? şirket.

sonra paketliyor. makinelerle. ne sarfediyor?
    elektrik. ithal.
    neyle naklediyor? kamyon, tır.
    yakıt. ithal.

yani anlayacağın. sen tl kazanıyorsun, tl ile alıyorsun ama. aradaki neredeyse tüm önemli harcamalar dolarla. istersen yuanla yap. istersen japon yeni ile yap. gördüğün gibi fark etmiyor.

şimdi kardeşim. ne yapalım?
    rızık allah'tan, ekonomi çoh iyi demeye devam mı?

sona kadar okuyanlara 01.01.2016 dolar kuru bilgisini de vereyim.
    01.01.2016
    1 $ = 2,9553 tl

iki yıldaki değer kaybı: yaklaşık (link).

@Mehmet Metin Levent"milli ve yerli" degilse istemezuk!

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri