Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Öğlen Cumhurreisimiz " yatırımcılar, gelin biz size güvence veriyoruz artık direkt bizimle(cumhurbaşkanlığıyla) muhatapsınız " dedi, aradan 2 saat geçti geçmedi dolar 4.7 ten 4.95 e fırladı. şunu anlamıyorlar çünkü.

Yatırımcı seni muhatap almak istemiyor ki. senle ya da senin bakanlıklarınla muhatap olmak istemiyor. resmi, bürokratik hiç bi şeyle ilgilenmiyor onlar. onlar iş yapmak istiyor. sen hukukunu belli bi çizgiye oturt, kurallarını kaidelerini belirt, bize uyuyorsa biz zaten gelir işimizi yaparız neden senle görüşmemiz, seni muhatap almamız gereksin ki diyor. sen böyle konuştukça onlar daha çok güven kaybedip daha çok para çekiyor piyasadan, dolar miktarı azaldıkça da fiyatları daha çok artıyor.

Abi siz büyük bir şirketsiniz diyelim, inanılmaz büyük. amerika pazarına girme düşünceniz var. direkt oranın çalışma sistemlerini, pazar paylarını, hukuk yapılarını öğrenip iş planınızı ona göre mi hazırlarsınız yoksa trump'la görüşek bi hele " mi dersiniz?

Hala çok yanlış yoldalar.

(link) ( 24.40 - 25.30 aralığı / saat 12.30 ) açıklamanın ardından 1.5 saat sonra 4.7 lerden 4.95 lere çıkış yaşanıyor.

Ayrıca şu tespitimi de dile getireyim. bu ülkede (link)'in başına gelenleri hepimiz biliyoruz. bi öldürülmedikleri kaldı uber şoförlerinin. al, o da yabancı sermayeydi, yabancı girişimdi. geldiler ülkende iş yapmaya çalıştılar. üstelik vergilerini ödediklerini (link) . adamları kimse korumadı, kollamadı. sen dünya piyasasında böylesine yer etmiş, geleceği apaydınlık duran muazzam bir girişime bile destekleyici açıklamalar yapmazsan kim nasıl güvensin burada sağlıklı iş yapılabildiğine? uber adamlar için yeterli bir örnek oldu zaten ki farkettiyseniz bu dolarlar uber olayları ve akabinde tırmanışa daha çok geçti. keşke biraz ders alsak bazı şeylerden.

Scudo
Napsak, şu son rahip muhabbetinden sonra ne var ne yok satıp dolar mı alsak?

Karbonları satıp dolar mı alalım ne dersiniz :komik:

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Çocukluğum japon merkez bankasının japon yenine yaptığı müdahale haberlerini istemeden de olsa duymam ile geçti. Japonya tarıma pek elverişli olmayan tektonik bir ada devleti. 120 milyon civarı insan yaşıyor. Nerdeyse her şeyini ithal ediyor. Ülkeye hammadde giriyor, mamül çıkıyor. Yen fiyatı düşerse, işçilik maliyeti de düşüyor elbette dolara karşı. Düşük kur iyi birşeydir ama bir şartla, üretim yapıyorsanız. Hem üretimi kamçılar, bu işsizliği azaltır, hem de ithal malların hakimiyetini kırar. Size mal satacak ülkenin parasının sizin paranızdan değersiz olması gerekir ki ürünleri ucuz haliyle cazip olabilsin. Ülkemizdeki tek sıkıntı, ürettiğimiz ürünler ya ithal hammaddeye bağlı, ya da ürettiğimiz ürünler diğer ülkelerin gereksinim duyduğu şeyler değil. Haliyle üretimimiz değersiz. Bir apple telefonu vergisi dahil almak için, en üst modelden bugün için hesaplarsak, yerli üretim patatesten 1600 kilo satmamız gerekiyor. Tabii alan ülke kilosuna 1 lira veririm derse ve sizin de satma zorunluluğunuz varsa bir ayfon 8 ton patates demek. Kaldı ki ülkede patates bile suriyeden geliyor. Mühendis aklım bile kaotik bir şeyleri anlamlandırmakta zorlanıyor. Özgün ve aranan kıymetli şeyler üretebilsek dolar varsın 10 lira olsun. İşimize bile gelir.

Paypal'in engellendiği bir ülkede bu durumları yaşamak çok normal. En ufak bir iş için bile birçok prosedüre uymak, beklemek gerekiyor. İnternetten iki kuruş kazanan adamın bile vergisinin peşinde koşuyorlar. Sen iş yapacak adamın önüne kolaylık değil sıkıntı çıkartırsan tabi ki o adam senin ülkende iş yapmaz. Yoksa Türkiye'de çok iyi bir ekonomi döngüsü var, insanlar para harcamak istiyor.

Alim firsati olusmus gun icinde bisiklet suruyordum dikkat etmedim simdi terste kaldik isimiz zor, yaptirimin olasiliginin golgesi tlnin uzerinde kalacak simdi

@Oksal Özdöl

Bu şekildeki bir alım satımla kaç kuruş kar ettiniz. Makas o kadar açıktı ki o gün. Zararın kıyısından dönmüşsünüz.

4.76 satış fiyatından aldınız. 4.91 satış fiyatı varken makas açıklığından dolayı 4.83 alış fiyatı vardı.
Burada toplam etseniz etseniz 0.07 kuruş kar edersiniz. Bu da zaten aldığınız riske değmez.
Küçük hareketlerden uzak durun. Bu tip hareketler bugün kaybettirmese de yarın muhakkak kaybettirir.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Oksal Özdöl
Buarada , ufak bir hata yaptım , 4.76 dan demişim ,4.78 yazmak istemiştim son alış fiyatımı .

@Oksal Özdöl

4.93 te 4.91 yapan neresi ise DM den bir bilgi lütfen. Valla portföyümü değiştiricem.

Bu hareketlerde oynayan herkes kaybetmeye mahkum. Bugün kazansan da yarın %100 kaybedersin. Bu da tecrübe ile sabittir. Ben UV bir yatırımcıyım. KV hareketlerinden çok zarar ettim. Her kazandığımı düşündüğüm zamana birkaç sene sonra baktığımda KV zıplamalarımda zararımı görüyorum. Buna kaybettiğim kârları da katıyorum.

yıkadık.png

Konuyu yıkayıp tekrar hizmete açtık arkadaşlar. 20 sayfadır ayakta duran bir konu olduğu için konuyu kilitlemek istemedik. Bu konu en az 20 sayfa daha görür :harika:

Konu döviz olunca, elbet bir şeyleri eleştirmek gerekiyor, bunu biliyor ve fazla müdahale etmiyoruz ama. Yine tek bir kişi çıkıp 15 kişiye karşı tek başına savaş açmış. Neden bu kadar fanatikçe siyaset konuştuğunu eminim o da bilmiyordur. Çünkü takım tutar gibi parti tutuyor arkadaş. Hani FB-GS laf koyma muhabbeti vardır ya? Biz size altı attık yok biz size 7 attık, oo oda birşey mi bizim uefa kupamız var, ooo siz bizi daha sahamızda bilmem kaç yıldır yenemiyorsunuz vs. Aynen bunun gibi boş, sadece egoyu tatmin amaçlı bir muhabbet oluşmuş. Aynı kişinin 30'dan fazla yorumunu sildim arkadaşlar. Kahvehane muhabbetine döndürmüş çünkü. Ona verilen, alıntı yapılan tüm cevapları da silince, son 4 sayfayı komple silmiş bulunduk. Arada birkaç suçsuz yorum kaynamış olabilir, kusura bakmasınlar çünkü gerçekten 100'e yakın yorumu tek tek sildik ve bu gerçekten zor, sinir bozucu bir işti...
30+ yorumu silinen arkadaş forumdan uzaklaştırıldı, 2 kişi de tedbir amaçlı sadece bu konudan uzaklaştırıldı :snzdglsn:

Nedense bu konunun sonu siyasete şuraya buraya çekilip duruyor, herkes kendi dünya görüşünden olaya bakıyor, tamam baksın herkes. Ancak dolar 4,85 arkadaşlar dile kolay, bunu hazmetmek zor. Üretim tamamen dışa bağımlı, şu bisikletforumda konuşulan tüm konular dışa bağımlı malzeme ile. 2011 yılında birçok malzememi alıp bisiklete başlamıştım tekrar. Ancak şu an elimdekileri değiştirmek falan çok zor, decatlonda gezerken her şeye nasıl da zam gelmiş. Millet karnını mı düşünsün hobisini mi? Makas iyice daralıyor, eskiden tenezül edip ya o bisiklete veya malzemeye para verilmez iyisini al denirdi, şimdi al da hangisini alırsan al. Bunlar realite arkadaşlar tartışılacak durumu yok, 2 sene önce 100 lira olan kask 169 lira bunun nesini tartışıyoruz?

Aslında hep düşündüğüm ama forumda bir yetkim olmadığı için yapamadığım bir şey yapmışsınız Serkan bey.

Bir başlık açılır. Birileri gelir ve başlığı alakasız bir yere çeker. Kendisine yancı bulursa , mevzuyu lastik gibi sündürüp , konuya cevap yazıyor kisevesiyle ona buna hakaretler , küçük görmeler ve aşalayıcı ifadeler kullanmaya başlar. Tamam ifade özgürlüğü adına anında müdahale etmiyorsunuz belki ama kimsenin de kimseye hakaret özgürlüğü yoktur. Bence böyle tipler uyarılmaya bile gerek duyulmadan uzaklaştırılmalıdır.

Forumlar ilk başladıkları vakit ( 1999 . en azından benim hatırladıklarım bu yıldı. ) görsellikten video ve resim paylaşımından uzak , teleteks kıvamında sadece yazıdan oluşurdu ama gerçekten bilgi paylaşım amacı güderdi artık , Şimdi ise uçan , kaçan , üfüren , ipini koparan kazığını söken üye olup , kendilerinin veya birilerinin fikirlerini veya ideolojilerini dikte ettirmekten öteye gidemen tipler çoğaldı. Birisini ayıklasan diğeri başlıyor.

Başlık kapatmadan arada bir , "gereksizleri" temizleme eylemlerinizin devamını bekliyoruz Serkan bey. Lütfen bunu sık sık yapın.

@uslsy ben de saniyelerle 4.90 dan yakalayabildim. Islem yaptigim yer enpara. Makas genelde 1 kurusa hakin oluyor. 4.93 e zipladiktan bir muddet sonra kontrol etmistim 3-4 kurus civarina cikmisti makas.

Olaya bende kendi bakış açımla bakayım:
-Sadece birkaç yılda nasıl gavurların parası almış başını gidiyor? Ulen filipinler'in para birimi bile uçmuş gitmiş.

Bi arada dolar uçtuda afrika ülkelerinin para birimi nasıl uçtu yahu? Tamam kötü günler geçiriyoruz ama ekonomik olarak çok çok çok küçük ülkelerin paraları nasıl benim parama göre uçmuş?

Tamam da bolivya'nın para birimi benim parama göre nasıl almış başını gitmiş kardeşim? Bu adamların ekonomik rakamları ortada, zaten fakir bir ülke. Ne olduda buraya geldik biz?

bir tek dolar,euro değil bir sürü para biriminde değer kaybediyor sanırım devalasyon yapılmak isteniyor ben başka bir şekilde kendime inandıramadım.Meslea polonya parası 0,5 tl=1 polonya zilotisi iken şimdi 1,30tl=1 polonya zilotisi

@KitapSever

Daha önce de söylenmişti, dolar yükselmiyor, euro da veya altın da yükselmiyor Bolivya'nın parası da yükselmiyor, @Desert Fox Polonya'nın parası da yükselmiyor, artmıyor, uçuşa geçmiyor. Malesef bizim paramız değer kaybediyor, TL düşüyor, bizim paramız küçülüyor, bizim cüzdanımız güçsüzleşiyor.
TL yerinde sayıp da bu kadar ülkenin parası kanat takıp uçuşa geçmiyor :) böyle bir şey olamaz da zaten.
Onların hepsi olağan yerlerindeler, malesef bizim paramız hepsi karşısında alçalıyor :(
3 yıl önce 100tl ile alabildiğimiz şeyleri bugün alamıyoruz. Ama 3 yıl önce 50 dolar ile alabildiğimiz şeyleri bugün de alabiliyoruz.
Acı, üzücü ama gerçek bu.

@KitapSever
TL'nin bu kadar değer kaybetmesinin sebeplerini de zaten aylardır sayfalarca arkadaşlar açıkladılar.

@hasanhoznur
Hocam herşeye tamamda bolivya parasının 1 KÜSÜR TL olmasını kimse açıklayamaz?

@KitapSever diğer ülke para birimlerinin sayısal değerlerini çok şeyapmayın. Bu alttaki ülkelerin para birimleri dolardan da eurodan da daha yüksek. Bu ülkeler daha gelişmiş mi oluyor? Hayır.
1 Bahreyn Dinarı 12.84 TL,
1 Kuveyt Dinarı 16 TL,
1 Umman Riyali 12.6 TL,
1 Ürdün Dinarı 6.83 TL yapıyor ona bakılırsa :snzdglsn: Önemli olan bunların yıllar önce kaç oldukları ve yıllar sonra kaç olacakları.

bahreyn.png
kuveyt.png
umman.png
ürdün.png

TL'yi şu anda hangi para birimiyle kıyaslarsanız kıyaslayın, son 5 yıl kıyaslaması son 1 yıl kıyaslaması hiç fark etmez, istisnasız tüm para birimleri karşısında değer kaybetmiş bir TL'miz var. Bu da bize problemin bizden kaynaklı olduğunu kanıtlamaya yeter.

Yani bazı insanlar "Gardaşım TL düşmüyor, dolar yükseliyor ehehe" diyor ya hani, onların kafası güzel :D

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam iyi de buna sebep olanlar ne olacak? Ben maliye-ekonomi bakanı değilim şuanda sonuçta. Maalesef TL'mizin karşısında uçup kaçan diğer paralar karşısında bunun bir sorumlusu yok mu?

Geri