Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Ekmeği dolarla mı alıyoruz? Bugün, aynı mağazadan 2 defa 35, 1 defa 30 liraya aldığım kulaklıktan almaya gittim. İndirimli olduğu halde 54 ya da 55 liraydı. Yediremeyip almadan çıktım. Kime sövdüğümü söylememe gerek yoktur herhalde.

Sonra markete girip 2-3 parça şey alayım dedim. Şundan images (2).jpg
Almak için elimi uzattığımda 1.75 etiketini gördüm(migros) çıktığında 1 liraydı bu. Çıkalı 2 yıl oldu ya da olmadı bile. sinirim bozuldu bununla birkaç şey daha aldım çıktım.

Ha bu arada salı günü de telefonu servise vermiştim şarj soketi bozuk olduğu için. Teslim almaya gittiğimde ekran değişim fiyatını da sordum. Bilin bakalım yanıt neden $ cinsinden geldi? Bu iki günde doların 20 kuruş artmasıyla ekranın fiyatı 20 liradan fazla arttı. Neyse ekmeği falan dolarla almıyoruz şükür.

1x9 sistem kullanıyorum. 1x10 ya da 11 yapmayı düşünüyordum, artık düşün(e) müyorum. Bilen bilir, fully mtb hastasıyım; bisiklete başladığımdan beri parçaları xc için değil, fully için seçer gibi seçmeye çalışıyordum. Artık o da yalan oldu. Ben bisikleti toplayana kadar dolar 5 olur diyordum, oldu.

Çift süspansiyon hayallerinden "lastiğin havasını 2 tık Fazla basayım da snake bite olmasın,(beğenmediğin) iç lastik 20 lira" durumuna geldim.

Daha kötüsü ne biliyor musunuz? Forumda yıllar önce yazılmış mesajları görünce "oha dolar 2 liraymış ne güzel" diyorduk ya, yarın bizim çocuklarımız da "oha dolar 4.97 imiş ne güzel" diyecekler. Karşı çıkacaklar için doların 2 gün önce 4.70 olduğunu peşin peşin hatırlatayım.

Scudo
Azerbaycan'da
1 dolar = 1,70 manat
1 manat = 2,86 türk lirası

Demek ki Azerbaycan'da Türk parası ile daha fazla dolar alabiliriz. ;):)

İnsan cebine girecek paraya bakar doları pek takmaz.

90 lara geri döndük artık düzenli olarak yükselecek. Yeni faiz politikası bu. Kuru ve enflasyonu serbest bırak faizi kontrol et.

• Beğen
Tepkiler: M.J.
Sabah 4.75'ti birileri çok fena voleyi vurdu.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
İki hafta önce Decathlon'da gördüğüm Aerofit kaskın fiyatı bu hafta 40 lira artmış. Resmen şoka girdim. 199 tl olan etiket fiyatı 239 lira olmuş. Decathlon'da yazdığım yorumda fiyat konusuna da değindim, yorumu onaylamadılar :) Neymiş kur farkıymış. 40 lira birden atar mı be, atıyor işte..

4.76 dan %50 ile alım yapmıştım . Merkez bankasının faiz arttırmaması ihtimaline karşın . Arttırsa idi kalan %50 ile alttan alarak ortalama düşürecektim . Arttırmadılar. 4.91 den çıktım . Şimdi alım yeri kovalamak lazım .

Şükür,şükür Hamdolsun iyi durumdayız.

Bunlar daha iyi günlerimiz.

Neydi o eskiden ülke koalisyonla falan yönetiliyordu.Hiçbir sistem işlemiyordu.

Bak şimdi daha güzel oldu,hersey tıkırında sistem işliyor,çarklar dönüyor.

:harika:;)

Evet borsacı arkadaşlara tavsiyem tayyip ve mb konuşacağı zaman paranızı hazır edin yatırın borsaya neden derseniz o an fena artış olacağını göreceksiniz :D

Benim anlamadığım geleceğe yatırım, yeni nesil yetiştirme konusunda adım atmazsak bunların başımıza geleceği belliydi. Devlet büyüklerimizden bir kişi bile çıkıp 'kardeşim bizim geleceğe yatırım yapıp yeni nesiller yetiştirip geleceğimizi garantiye almamız lazım' demedi mi?

tasarrufa odaklanmamız gerektiğini bir daha vurgulayan durum, doların zıplaması.

her türlü gereksiz harcamalardan uzak durmak, bozulan eşyayı önce tamir etmeye çalışmak-olmazsa bir süre onsuz idare etmeye çalışmak-son çare alternatif uygun fiyatlı olanı satın almak, mümkünse evde yapılabilecek olanı üretip dışardan satın alma oranını düşürmek, vs vs vs.

1 Ocak 2018'de 3,77 olan kur şu an itibariyle 4,88.

Aynı yıl içerisinde hatta 7 ay içerisinde yaklaşık %30 artan bu kura hangi şirket,firma direnebilir? bence kırılma çok yakın.

Sattim ama TL deger kazanirken bile TL`de kalmak kotu hissettiriyor

@KitapSever

Dedi.

Hatta, bundan fazlasını da dedi.

Bunun için gerekli işlemleri de yaptılar.

Etrafınıza bakarsanız:

- Birçok normal lisenin, anadolu lisesinin, bazı fen liselerinin imam-hatip lisesine çevrildiğini göreceksiniz.

- Yeni yapılan okullar arasında birçok dini müfredat ağırlıklı okul olduğunu göreceksiniz.

- Türkiye'de Cağaloğlu Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, vb. gibi geçmişi Osmanlı'ya dayanan, ülkenin en üst seviye öğrencilerini yetiştirdiği halde devlet okulu olarak kalmış, böylece yoksulun, memurun, işçinin kafası çalışan çocuklarına sınıf atlama imkânı sağlayan seçkin okullarının "proje okullar" adı altında belli bir ideolojinin neferi idarecilere teslim edilerek sıfırlandığını göreceksiniz.

Geleceği garanti altına almak için gerekeni yaptılar.

Soru şu sadece:

"O gelecek kimin geleceği?"

@Liberi Spiritu
Aynı şekilde Decathlon yol bisikleti forması da. 79 lira olan forma şuan 109 tl...

faiz arttırmalarının seçime yüksek kurla girmemek için yapıldıgı bugün çok iyi şekilde anlaşıldı gerçi o kadar faiz artışı kurun yükselişini engelleyemedi sadece geciktirdi,artık merkez bankası faiz arttırmayacağına göre kurların önü açık ateşi söndürecek bir engel yok artık sıkı tutunun uçuyoruz

Geri