Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
vatandaşı olmasak eğlenceli bile sayılacak bir ülke .. mütemadiyen içerim böyle kafa yaşamadım:(

• Beğen
Tepkiler: anlern58 ve C.Koc
Dövize de faize de böyle bir Ülke de olduğumuz için karşı değilim. Yalnız bu her iki aracı paranın değerini korumak dışında kar amaçlı kullanmaya karşıyım. Döviziniz vardır, artmıştır, ihtiyacınız da yoktur bozdurmaz beklersiniz eyvallah, ama her artış ve iniş de bozdurup almak bence çok da ahlaklı bir yol değil. İhtiyacınız vardır bozdurursunuz eyvallah. Faiz de küçük yatırımcının yapabileceği bir şey yok, Devlet ne belirlediyse o, ama büyük yatırımcılar birer tefeci gibi zorluyor piyasayı bu da ahlaklı bir yol değil. İşin esası paradan para kazanılan bir sistem zaten başlı başına yanlış. Ülkemizde ve Dünya da bu sistem bir şekil de çökecek, bundan kaçış yok. Çökerken de ortalığı darmadağın edecek. Üretmeyi bilenler ayakta kalacak, banka da orada burada yastık altın da parası olanlar aç sefil ortalıkta dolaşacak.

@kerem E forum Zaytung'u örnek alıyor her halde kim ne diyor gerçek mi diyor yoksa şaka (aslında şaka yerin t. ile başlayan daha makul olurdu ) mı anlayamıyoruz artık?
Aslında başka bir şeyler daha yazmıştım da şimdi siyasete girmişsiniz der admin beyler varsa admin hanımlar beni yine konudan silerler diye içime atıyorum. Şu kanalın video serileri belgeselleri gerçekten çok güzel. Birde arka fona koymuşlar dıptıslı müziği adam gaza geliyor yahu (link) Benim favorim İntikam ve Kadedin üstünde bir kader 6 videolu seri.
Edit: Kelime hatalarımı düzelttim renk gelsin az kafamız dağılsın.

14 Temmuz 2016'da yada 1-2 hafta öncesinde günü aliexpreesten 3-5 parça bir şeyler almıştık dolar o zaman 2.45'ti.
Bilgisayarımı ilk aldığım zaman Nisan 2009 1.49'tu. Daha öncesinden deneyimlerim olmadığı için bilmiyorum. Bu gidişle sünnet olduğumda takılan 5 ve 2 dolar ile köşe olacak gibi duruyorum.

Dolar bundan birkaç ay önce 4.92 ye çıktığında , Borsa ne yaptı , ellerindeki kısa vade de ihtiyacı olmayacak dolarları 4.92 den satıp dolar fiyatını aşağı çekmeye çalıştı . Herkes ellerindeki doları bozdursun diye duyurular yapıldı . MB müdahale etti vs, doları düşürdüler .
Yukarıda dolarları yüksekten satan her kuruluş , 4.45-.4.70 bandından , çıktıkları tüm dolarların fazlasını aldılar !!! Oyuna gelmeyin arkadaşlar . Bunlar hep danışıklı dövüş. Paranızın değerini korumak istiyorsanız , bir şekilde piyasadan haberiniz olsun, takip edin, bilinçlenin . Aksi halde ayakta kalmak çok zor.

Dolar düşmeyecek düştüğüne falan bakmayın bir kaç güne 5.00 olacak yazıyorum.

Rusya ve Kazakistan'daki devalüasyonları ( 3 yılı geçti ) göz önüne alırsak ve yaklaşık aynı oranda artacağını düşünürsek; doların yaklaşık 6.5 Tl olması gerek. Satacak bir şeyler bulamazlarsa ( ki politikaları buna dayalı ) veya yine Katar, israil, araplar vs birilerine dağlarımızı ovalarımızı satmazlarsa çok daha yükselmesi şaşırtıcı olmaz. Dolarımız yok ama 50 Tl var şükür :)))

• Beğen
Tepkiler: hakankcksrklk
@Oksal ÖzdölTurkiye de Piyasa kapaliyken nasil alis satis yapiyorsunuz? Bir de tabi nereden satis nerden alis yapmak lazim bunu bilmek lazim herhalde :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve Oxsy
Recep Tayyip Erdoğan-Türkiye ilişkisi artık Arsene Wenger-Arsenal ilişkisine dönmüş durumda buradan geri dönüş yok. ( Futbolu takip edenler ne demek istediğimi çok iyi anladı.)
Bu ülke insanı 16 Nisan 2017 tarihinde kararını verdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's bugün müşterilerine gönderdiği bilgi notunda, TCMB'nin bağımsızlığı konusunda duyduğu endişeleri dile getirdi. Moody's, TCMB'nin etkinliğine yönelik zorlukların Türkiye'nin kredi notu için negatif olacağı uyarısında bulundu.

TCMB'nin yönetimine ilişkin yapılan değişikliklerin Banka'nın para politikasını sıkılaştırma azminin önümüzdeki aylarda zayıflayabileceğine işaret ettiğini belirten Moody's, "Merkez Bankası'nın Türkiye ekonomisi ve finansal sisteminde büyüyen dengesizlikleri düzeltmedeki rolünün önemi dikkate alındığında Banka'nın etkinliğine yönelik daha fazla zorluk, meydan okumalar kredi notu için açık bir şekilde negatif" ifadelerini kullandı.

Moody's TCMB'nin ve diğer kamu kurumlarının bağımsızlıklarına yönelik girişimlere dair herhangi bir algının oluşmasını yatırımcı endişelerinin alevlenmesine yol açacağı uyarısında bulundu.

Moody's ayrıca, yeni hükümetin hangi ekonomi politikalarını izleyeceğinin şu anda net olmadığını da vurguladı.

Kaynak: (link)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Durmak yok, devam...Ver mehteri

• Beğen
Tepkiler: berberci ve ollo
@korayg Verdim gitti! Vatan 'hayinleri', teröristler doları ve euroyu az yazmışlar ama olsun...

• Beğen
Tepkiler: korayg
@Motorola , bankaların internet şubelerinden 24 saat işlem yapabiliyorsunuz . Yalnız kimi banka mesai saati dışında alış - satış makasını çok açıyor . Misal 4.98 iken , 4.91 gibi verdim doları. Aslında 24 saat dusuk makas araliklari ile islem yaptiran bankalarda var . Ama onlarda karisik durumlarda sistem kilitliyor vs . Ve ben cok guvenemiyorum acikcasi

Dıjjjj güçler kredi derecelendirme kuruluşlarının verileri üzerinden algılarımızı etkilemek suretiyle ekonomimizin krizle karşı karşıya olduğu imajını uyandırıp durdular. Artık buna dur diyecek dirayete sahibiz. Yerli ve milli kredi derecelendirme kuruluşunu tesis ettikten sonra, kendi durumumuza kendimiz not vereceğiz ve böylece kısa vadede zorluk çeksek de bir nebze, uzun vadede uçan uçak gemileri mi dersin, zırhlı paletli jet motorlu helikopterler mi dersin bunlar ve bunlar gibi nanelere sahip olacağız. İşte o zaman dalgamızı dünyaya vuracağız...

Şaka bir tarafa arkadaşlar. Lütfen buradan birbirimizi kırıcı şeyler söylemeyelim. Azıcık eleştirmek, eleştirirken azıcık eğlenmek hepimizin hakkı, tabi hakaret etmeden. Çok görmeyin.

Paramızın değer kaybını önleyecek en etkili yol üretmektir. Lütfen kızmayın, küfür etmeyin ama samanı bile dolarla alır hale gelmişken paramız elbette değer kaybedecek. Hangi üründe sıkıntı yaşıyorsak, yöneticilerimizin bulduğu yol ithal etmek oluyor. Tarım alanlarının imara açılmaması ile alakalı kamu spotu dönerdi bir ara. Etkili olduğunu söyleyen beri gelsin. Ankara'nın tarlalarından bir bir site fışkırıyor. Hayvancılık yapılmıyor eskisi gibi. Sırbistan'dan Arjantin'den ithal et ve hayvan getiriyoruz. E tabi ödemeler dolarla. Düşünün ki köprü geçiş ücretleri bile dolara endeksli. Aksini iddia eden çıkmaz umarım.

Gönül ister ki yöneticilerimiz bu gidişatı tersine çevirsin. İnşallah çevirirler de az biraz umutla bakarız geleceğe. Artık bekleyip göreceğiz. Hepinize selam...

Sırbistan ve Arjantinden hayvan ithal ediyoruz ama kanunen üzerinden 21 gün geçtikten sonra, o ithal hayvan yerli ve milli sayılıyor. Böylece ne oluyor ? İthal edilen ancak memleketin havası soluyup, suyunu içip bir anda kanunen yerli üretimmiş gibi sayılan , 4.500.000. adet yeni yerli ve milli hayvan ile hayvancılık çağ atlıyor.

@Cömert
Abi memleket doğduğun yer değil , doyduğun yerdir hesabı :D :D :D

Sebebi bizleriz bunun

5da1f717d80.png

@MuratHan hocam çok iyi niyetlisiniz. Maalesef ülkemiz bir rant ekonomisidir. Taksi plakası , dükkan hava parası , limon , patates , gazete kağıdı, konut .......

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Sinirden ağlatır
Kafa çektirirler insana...

• Beğen
Tepkiler: wakizashi
Geri