Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@cazci
Bu habere karşı Pakistanlıların yaptığı açıklama "Yav arkadaş pazardan yiyeceği Teleylen mi alıyoz? Ekmeği teleylen mi alıyoz?" olmuştur.

O değil bir dolar kaç paki money ediyor diye sormak lazım :D :D

Scudo
Siyasete girmememek için somut örnek yazayım; aliexpress' ten aldığım ruble 133 liraydı, daha kargo elime ulaşmadan 151 lira oldu.

Wiggle' dan birkaç parça şey aldım 126 lira tuttu. Onun da kargosu daha gelmedi, şimdi alsam 145 lira ödeyecektim. Yarın aynı şey ekmekte makarnada olunca göreceğim ben...

Ekmek makarna Aliexpress'ten mi geliyor diyecekler olacak, ekmek gelmese bile malzemesi, akaryakıtı vs Türkiye' de üretilmiyor. Bilin bakalım neden?

Türkleri (yani bizi) sevmeyen ülke sayısı bir hayli fazla normal şey bunlar dolar 10 lira olursa hiç şaşırmam.Çünki üretmeyen bir ülke dolara bağımlı bir ülkedir. Yani dışarıdan alım yapa yapa paramızın değerini düşürdük bütün olay budur. Bir örnek vereceğim güzel ülkemin güzel insanı,çiftlikbank gibi hazır para gelsin de ne olursa olsun derdinde,haliyle kim üretmek ister herkez hazıra alışmış,yazık sonumuz çok kötü...

• Beğen
Tepkiler: sağlıkçı44
@Güney Tuncer
Düşünün işte sizin söylediğiniz ve söylediklerinizin dışında tonlarca icraat yapmama rağmen ben mütevazi davranıp birde kendimi suçluyorum çünkü kendi yaptıklarımı bile yeterli görmüyorum. Ama sağda solda sizin saydığınız tipler kendilerine göre ülkeyi kurtarıyor. Haklısınız bu kadar karamsar olmamalıyım, kendi açımdan savaşımı veriyorum sonuçta. Beni karamsarlığa iten çoğunluğun hataları.

KKTC Başbakanı 'Kriz Ciddi Bir İhtimal' Dedi ve Ekledi:
'TL'den Başka Para Birimine Geçebiliriz'
(link)

(link)

Bir yandan da bu konuşuyor. Piyasaya 30 Milyar Dolar "pompalanacakmış". Piyasaya para sürülür ya da piyasaya para girer. "Pompalamak" fiilini bilerek kullandığına iddiaya girerim. Kinaye yapıyor kendince haspam. Madem piyasaya "pompalanacak" 30 Milyar Dolar var bir köşede şimdi kullanılsa ya, rahatlasa bir nebze olsun ortalık. Ama yok. Ne hikmetse 24 Haziran'dan sonra "pompalacakmış".

Arkadaşlar işin aslı durum o kadar vahim ki mizah bile durumu hafifletmiyor. "Karadelik" bizi kendine doğru iyice çekiyor.Sonumuz hayrolsun..:kötü:

Ekonominin bu hale gelme sebebi üretimle alakalı değil de daha çok kabadayı kafasında memleket yönetmekle alakalı diye düşünüyorum. Sabah akşam ey bilmem ne diye hayıflanmanın sonuçları olsa gerek. Neyse, ben hep 50 dolar aldığım için beni etkilemeyen durum. Gerisini 51 dolar alanlar düşünsün. Rahatım. :cool:

Geri