Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
@muratcolakoglu

Aslında Cem Seymen'in sunduğu bir kaç programa baksak da yeterli. Millet olarak dizi ve türevlerini bağımlısı olduğumuz için çokta bir şey bilmiyoruz. Açık oturum tarzı programlar ya çok geç saatlerde oluyor yada haftada 1 kere oluyor. Şuanda seçim geliyor diye konuşuyorlar ama öteki türlü nadir oluyor. Sadece ekonomi değil, tarih, çevre gibi olaylarıda anlatan programların artması dileğiyle. Ve bende dahil yeteri kadar okumuyoruz. Sadece kulak dolam o bunu demiş bu şunu demiş ile yetiniyoruz. Aslında ülkede profesörler yada alanında uzman kişiler çok ama dediğim gibi önemsemiyorlar. Dolar konusunun dışında olacak ama en büyük olay geri dönüşüm. Bu gibi ciddi bir olayda bile " benim çöpümden neden başkası zengin olup para kazansın ki " diyen komşularımız var. Temelde senin çoluğunun çocuğunun geleceği o.
Konu dağılmasın. Olay sadece dolar değil euro ile pound(sterlin) aldı başını gidiyor. Birleşik Krallık Avrupa birliğinde çıktığı dönemde İngiliz Sterlini 3.8 seviyelerine kadar gelmişti. Peki ya şimdi
Dolar : 4,6622
Euro : 5,4955
İ.Sterlini : 6,2667

Evet özgür demirtaş koskocaman bir fossdur buda kanıtıdır zaten direk prof olarak dünyaya gelmiştir.
(link)

@mahmut koç

Evet fossss dur. Amerika'da o eğitimleri almak kolaydır.

O arkadaşın fossss olduğu sadece benim fikrim değildir, ciddi ekonomistler de bu arkadaşı ciddiye almaz.

Derin Twitter'da bu konuda yorumlar vardır.

Sen dindarsın,baştakiler de dindar..Dolar artmış falan filan..Tamam da,bu senin için sorun olmamalı..Çünkü senin gibi birisi ülkeyi yönetiyor..Cumaya gidiyor,Kuran okuyor..vb
Ne istiyorsun?Benim gibi ahlaksız bir ateist mi başa gelsin?
Bu bakımdan bu tarz konuları büyütmeye gerek yok..Dolar artarsa artsın,sonuçta başınızda Yunanistan'daki gibi bir ateist yok..Şükredin halinize..!

Farklı konu başlıkları altında defalarca yazdım. Birde bu başlıkta yazayım. Tüm dünyada dolar düşerken, güzel ülkemde Dolar neden yükselir ?

Sistem şöyle işliyor. Geçmişte , gerek devlet kurumları ve gerek se özel sektör düşük faizden dış kredi bulunca geçmişte balıklama atladılar.Üretimleri yok veya kısıtlıda olsa sırf faizin düşüklüğüne aldanıp bu krediler dolar üzerinden alındı . Dolar bozdurulup , O günkü ihtiyacı karşıladı karşılamasına da , taksit günü yine dolar ödemek gerek.

Piyasada dolar var ama krediyi aldığınız tarihteki miktarın çok üzerinde. Eğer ödemezseniz taksiklendirmeniz yanacağı gibi birde tek bir ana borç üzerinden temerrüd faizi işlemeye başlıyor. Basit bir örnek vereyim. 60 ay vadeli bir banka kredisi aldınız 5 taksidi ödediniz. 6. yı ödemediniz. Hesabınız kat edildi. Artık borcunuz 55 ay taksit miktarının tamamı + bunu ödeyeceğiniz güne kadar işleyeceğiniz temerrüd faizi + masraflar.

Döviz kuru yükselsede taksidiniz yanmasın diye bağıra çağıra yüksek kurdan dövizi alır , taksidinizi ödersiniz. Ödeyeceğiniz her taksitte kur dahada yüksektir. Çünkü sırf sizin şirketiniz değil. Türkiyede çoğu şirket aynı durumdadır. Bu kadar şirket aynı anda piyasadan döviz talep ederse , dövizde elbette yükselir. Yoksa olay vatandaşın döviz bürosundan aldığı 300- 500 dolar yüzünden olmuyor. Her ay , milyonlarca dolar taksit ödemesi olan bir sistemde, dövizin her ay yükselmesi kaçınılmazdır.

Farkedebildinizmi bilmiyorum ama, döviz geliri olmayan şirketlere , yurtdışından dövizle kredi almaları yasaklandı. Yeni oldu bu olay.Ancak etkileri 60 ay sonra görülebilinir. ( 60 ay , bir yurt dışı kaynaklı kredinin ortalama geri ödeme süresidir. Bu sebeple 60 ay diye yazdım. Daha kısa süreli kredi alınabileceği gibi daha uzun vadelide krediler alınmış olabilir )

Dolasıyla çok çok özel bir durum olmadıkça en az 5 yıl döviz kurunda düşme eğilimi beklemeyin arkadaşlar.Çünkü dış kredi borcu çok , piyasayı düşürebilecek kadar nakit döviz yok. Bunun olabilmesi için ya merkez bankası devamlı olarak piyasaya döviz pompalamalı , ya da yurtiçine döviz girdisi yapabilmek adına ,yurt dışına devamlı satış yapabilmelisiniz. Ne üretip ne satacaksınız ?

4.45 civarından destek alıp 4.90 görebilir. Dolsa ne olur dolmasa ne olur Amerika düşünsün.

4IrKvi.png

jjHacS.png

xveuod.png

@muratcolakoglu deniz gökçe ve ismini hatırlamadığım 3 sahte sofistten biri. 1 dolar 1 tl olacak diyen daha sonra programdan ayrılıp eski anadolu tarihini inceleyeceğim diyen adam. Ana akım Tv lerde sadece idoller , rol modeller , trendler , yeni dünya düzeni formatı satılır . Gerçekleri ise komplo teori diye itibarsizlastirmaya çalışırlar.

@Fixie Cem eskiden ne güzel öğütler ne asil atarlar vardı. Ceketini alıp gitmek .. pazarda limon satmak.. Şimdi ise ekmek değil lüks bir yaşam uğruna tüm değerler yerlerde. Ve bu durum yadırganmıyor bile. " Akarken kübünü doldurmak" diye ortadoğulu makyavelist bir tavır sergileniyor. Yazık..

yabancı sermaye ile giren sıcak paralarla üretime dayalı bir ekonomik program uygulanmadı.Şimdi ülkeye giren sıcak parada yok kuru dengede tutacak.Merkez bankası sadece yaraya pansuman yapıyor ama yara iltihapli.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Togursamsun

Tamamen kendini suçlama. Üretim yapan memlekete biseyler katan çiftcisinden tut bir cok insan artik uretemez hale geldi. Hadi sen asalaksın asalak olmayanlarda asalaklastiriliyorsa burda suçlu yine sadece sen degilsin merak etme.

Yurtdisindan aldigin araba ve yarım elma telefon burda üretilseydi onlardan alirdin. Arkasinda istihbarat birimleri bulunan güclerin markaları olan dünya devleri otomobil firmalari ile senin yerli sanayicin mucadele edememişse devletin bu işe el atip yapip devretmesi gerekiyordu. Ulke disina para cikmasindan sa kendide yapabilirdi sonrada ozellestirebilirdi gerekirse. Kaldiki kar edecegi icin ozellestirilmezdi de. Ayni sekilde telefon tv ithal edilen herseyde aynisi yapilabilirdi . Burdada tek suclu sen degilsin.

Istihdama ve üretime yonelik tek hamle yapilmamis yapilan kopru otoyollarda yap işletle yapilmissa sahi nerde bizim vergiler ? Bu soruyu sormamakla suçlu sen olabilirsin işte bak

Ulke yanlis yonetiliyor diye bir algi var. Su sekilde duzeltiyorum; ulke yonetilmiyor.

Saglik, egitim, tarim, hukuk, uretim, ekonomi vs gibi devlet kontrolunde olmasi gereken unsurlar kendi haline birakilmis. Devlet dusmus bir fetonun pesine, feto asagi, feto yukari. Hersey feto, dis gucler olmus. Kimse kabahati kendinde aramiyor.

Ben iki universite bitirmis, calistigi sektorde 20 yil tecrubesi olan ve bir miktar da sermayesi olan biriyim. Ben simdi devlete basvursam ve desem ki, ben su kadar yatiracagim, su kadar borclanacagim, su kadar uretecegim, su kadar adam calistiracagim ve ekonomiye bu kadar katki saglayacagim, bana yandas muteahhitlere sundugu imkanlarin binde birini sunmayacaklar. Hadi bir sekilde uretime basladim diyelim, kol gibi pesin vergiler, dolayli vergiler, stopaj, sigorta odemeleri derken ne ulkeme, ne cevremdekilere, ne de kendime katki saglayamadan 6 ayda kilidi vurup bir dunya borc ile isi kapatacagim.
Gorunen koy klavuz istemez, bu durumda ne yaparim, elimdekini ya borsada, ya dovizle ya da faiz ile degerlendirmeye calisarak ulke ekonomisinin batmasina katki saglarim ancak. Ve bunu da elimdeki menkul, deger kaybetmesin diye yaparim.

Iste memleketin dustugu durumun sebebi budur. Para uretime degil, ranta aktikca, batis kacinilmazdir. Ulkede bu otokontrol mekanizmasini yonetecek sistem, vizyon yok. Bu nedenle batis da kacinilmaz oluyor iste.

Bu ulke kuruldugundan beri vizyonsuzlarin elinde maalesef. Benim omrum ozal ile, demirel ile, ciller ile, tayyip ile gecti. Kalan kisminin da ne sekilde heba olacagi az cok belli oldu. Biz bir sekilde kendimizi kurtardik da, genc nesili coook cok zor gunler bekliyor. Kafanizi kullanin derslerinize cok calisin, erasmusla falan bi sekilde kacin, bir daha da donmeyin olum, bu %50 acliktan birbirini yese yine de akillanmaz.

Aysun Kayaci reisin askerleriyiz bu arada :)

Liseye giden çocukları milletvekili adayı yapmışlar, vay anasını. Biz liseye giderken, aynı kafa, okul çıkışı bizi dövmek için 30 yaşındaki adamları getiriyordu. Bu açıdan olumlu bir gelişme. Diğer yandan katastrofik.

Şaka gibi 4.80 e dayandı. Tayyip Bey ramazan soframızdan bereket eksik olmasın demiş. Eksik olmasın.

Dolar birkaç dakika önce 4,82'yi gördü. Şu an 4,75 civarında seyrediyor. Anlık olarak bu kadar büyük değişimler yaşaması beni çok şaşırtıyor. Hatırlarsanız Gezi Direnişi sırasında dolar üç kuruş yükseldi diye havuz ve çamur medyası ortalığı günlerce ayağa kaldırmıştı. Şimdi dolar 5 liraya dayanmış, hiçbirinden ses çıkmıyor. Bu satılmış tüp medyasının kriz haberleri yapmaması yüzünden ülkede ekonomik kriz yokmuş gibi bir hava yaratılıyor. Oysa biz ailece gırtlağımıza kadar borca battık. Emin olun çoğu hanede aynı durum mevcuttur. Tüpçüler ve havuzcular krizi tartıştırmıyorlar diye ülkede kriz yok sanmayın, kriz alev alev, büyüyerek geldi ve hepimizi daha da yakacak. Daha fazla batmadan, 24 Haziran'ın ülkemiz için en hayırlı şekilde noktalanmasını diliyorum.

Şarj aletimde bir sorun var ama dolar bugün şarjımdan hızlı yükseldi. Sabah sıfırdı, an itibariyle %11 oldu.

Eskiden bir yazar kasa atılması, ülkeyi yerinden oynatırdı. Artık gün aşırı vatandaş kendini yakıyor, mahsulünü yakıyor. Kimsenin gördüğü yok. Tüpçülerin de havuzcuların da, bu satılmış medyayı izleyenin de alayının Allah belasını versin. Alın bugün çıkan bir video:

Normalde böyle olaya hükümetler değişirdi ama demokratik bir ortamda tabii...Ve halka saygı olunca...

Bu duruma artık üzülüyorum. Şu durumu kim düzeltecek ise onlar gelsin. İşi bilene vermek yerine hatir gönül ile koltuk veriliyor. Siyasilerin hepsi kendi çıkarlarını düşünüyor. Olan bize oluyor.

Geri