Scudo Sports

Dolar 1.15'in de altına indi!

@Serkan Mıstınoğlu konuya tamamen bisiklet üzerinden yaklaşacağım, yorumlar bisiklet üzerinden olsun ricanız var çünkü.

Bir dolar 1.15 Lira iken bisiklet ve malzemeleri daha ucuzdu.
Şimdi demek dolar 3.8 olmuş. Bu durumda pahalılaşmış olmalı.
Çünkü dolar artmış.

:)

Scudo
@Ahmetgitar
Ve bu sebeple bisiklete binmek lüks oldu.yazık ki hobimiz bile yok artık

Türko
bu haberin "imf bizden borç istiyor" haberinden ne farkı var Allah aşkına:koptum: ahh yandaş basın ahhhh yatacak yeriniz yok

@Ahmetgitar
Mesleğiniz Trader'lık sanırım. :)

Bu arada gece gece USD/TRY ile ilgili bir şarkı geldi aklıma:
''Gözümde canlanır koskoca mazi'' ?

sabah ilk işim avro almak olacak. dolar alanlar hain :D
seçim nedeni ile suni bir düşüşe zorladılar.

Ithalat işi yapan bir arkadaşım, yarın sabah dolar al dedi. İyi de, doları ne ile alacağım, tl yok. İşte onu deyivermedi.

Son harekete bakın suni olan şeyin ne olduğunu anlarsınız IMG_20190327_012153.jpg
Güncel 30 saniye önce aldım ss i

• Beğen
Tepkiler: Smh
Bırakın suniyi hakikiyi de, ilk mesajı hatırlatmak istiyorum. Serkan ne demiş? Dolar 8 lira olursa, sora setli bisiklet 4-5 bin lira olursa bisikletçi kalır mı demiş.

Oldu. Dolar o seviyelere geldi. Bisikletler de o paralara geldi. Vallahi üzülüyorum ülkenin şu gariban haline, vatandaşlarına.

Ya düşünsene. 1000 Dolarlık bisikleti 1150 liraya alacaktın. Şimdi 6000 liraya alıyorsun.

@Mhmm@
Eğer şöyle aylık grafiğe bakarsanız ve biraz da temel analiz ile değerlendirme yaparsanız, bu hareketlerin suni olmadığını görürüz.

Dış güçler, standard & poors, jp.morgan, Almanya.... kafayı bunlara takınca, göz göre göre mali felakete doğru gidiyoruz, en son fren noktası da geçildi.

"Ama yol yapıldı, köprü yapıldı"... Bedava yapılmadığını umarım anlamışsınızdır. Olmayacak yatırımları fahiş fiyatlara taksitlendirip, devleti borca batırırsanız, bedeli de bu işte..

şuan ekonomik savaş veriyoruz siz köprü, yol diyorsunuz 1994-2001 devolüasyonlarında ülkemize çekilen operasyon 1.5 milyar dolarken 2018 ağustostaki operasyon boyutu 70 milyar dolardı bunlar duyumlar ben ekonomist değilim. Bir brunson krizini yola, köprüye nasıl bağlarsınız. ama siz artık "dış güçlerin" bizimle bir derdinin olduğunu görün. mesele hükümet meselesi değil Devlet meselesi senin bağımsızlığında gözleri var hükümet şimdi bu olur sonra başkası olur demokratik olduktan sonra hiç sorun değil biz devletimize sahip çıkmalıyız.

• Beğen
Tepkiler: mustang41
İMF :acpsnr: yakında açıklanır...

@Mhmm@
Dış güçlerin oyunu hep vardı hep olacak. Tarih boyunca savaş olmuştur. Zaman zaman savaşın türü değişir. Kendi önlemini al güçlü ol. Kimse oyun yapamaz.
Dış güçler sorun değil. Asıl sorun içimizdeki ahmaklar.
Daha geçen tank palet fabrikasını 50milyoncuk için 25 yıllığına kiraya vermişler(25 yılda zaten o paradan kat kat fazlasını kazanır!). Ama yapılan böyük saray ve yapılmakta olan saray yavrusu için kaç milyarcık harcanmıştı hatırlamak gerek?
Bu tür harcamaları gördükten sonra dışarda bişey aramaya gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: hgercek
lale devri gibi ...

Sabah akşam dıj güjler de dıj güjler diyenler, bu dıj güjler İnönü ve Ecevit hükümetine operasyon çekerken nerdeydi? Yirmi milyon kişi işsizlik maaşına, beleş makarna kömür erzağa, sosyal yardım adı altında ceplerine konan avanta paraya bağımlı halde yaşıyor, bu kitlenin avantası kesilsin bakalım bu dıj güjler palavrasını takıyorlar mı. Memlekette herkes vatan haini herkes terörist, 17 yıldır ülkeyi yöneten hükümet pir-ü pak. Ne güzel iş lan.

o yıllarda doların bu kadar düşük olmasının sebeplerinden biride ülkeleri dolar ile borçlandırmaktı ve ekmeğini şimdi yiyorlar..

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
@gezgin gezer
(link)
Tank paletin devredildiği bmc ne yapıyor tsk ve emniyet envanterine nasıl savaş makineleri kazandırıyor bakın sallamayın. bu vatan için taş üstüne taş koyana saygım sonsuz. İşiniz gücünüz Türk'ü güçsüz göstermeye çalışmak. Yunan tirtirtitredi Zeytin Dalı Operasyonunda Mehmetçiğin destanını izlerken. Türkiye bölgesinde önemli bir güç haline gelirken o dıj güjler Türk'ün güçlenmesini istemeyecek tabi Ekonomik savaş ellerindeki en büyük güç. adamlar doların sahibi sana istediği operasyonu çeker. Sen de saman ithal ediyoruz ondan oluyor dersin. Saray dediğin koca Türk devletinin gücünün yanında devede kulak bile değil. bu nasıl bir vizyonsuzluk 2019 olmuş cankaya köşkünde mi ağırlayacaksın devlet başkanlarını. Türkiye eski Türkiye değil imf nin kapısında azar yiyip dönülürdü, torunlarınız bize borçlu dediklerini unutmadım 2001 de 21 yaşındaydım nasıl bir utanç yaşadık. Rahmetli Ecevitin sesi çıkamadı adamlara ülke perişan. o zaman da operasyon çekildi yazar kasayı vatandaş attı cumhurbaşkanı anayasa!!!! hain mi arıyorsunuz. Evet Türkiye'de çok.

Geri