Scudo Sports

Dolar 1.15'in de altına indi!

o zaman 100 bin dolar alacaktın şimdi milyonerdin :)

• Beğen
Tepkiler: cngz ve DutPekmezi
Scudo
@Mehmet Altuğ ironiden anlamayan bir nesle aşinasınız sanırım.
:)

@cahitakin dün dört çocuklu bir işçi evinin kredisini ödeyemediği için intihar etti.
Maalesef böyle vakaların artmasından endişe ediyorum.

Anayasa teklifinin OHAL sürecinde son hız geçirilmeye çalışılması bile özellikle ekonomide ülkenin sayılı günlerinin kalması olabilir.
Başkanlık gelirse zaten geçmiş olsun.
Ancak başkanlık ileri bir tarihe alınsa halk çoktan krizi hissetmiş olacak ve artık kimse değil başkanlık, vekillik hayalleri bile kuramayacak.

Ekonomik kriz Ecevitleri yüzde 1 ile sildi bu ülkede.

Oy veren, vermeyen, herkes aklını başına almalı.

Siyaset konuşmaya gelince, istenen sonuç zaten insanların gık edemeyeceği bir düzen. O zamana kadar kırmadan rahatça siyaset konuşalım bari. Konuşmak henüz lüks olmadan.

Dolar 3.78'e çıkınca Merkez Bankası dövize müdahale etti. Dolar hızla 3.75'e düştü, ehonomi çoğğ eyi oldu
Aradan bir saat geçti dolar yeniden 3.78.

Mülkiyeli iktisatçı öğretim üyesi Yalçın Karatepe:

"Dolar neden yükseliyor analizi yaparken Türkiye'deki siyasi risklere ve belirsizliğe değinmeyen hiçbir görüşü dikkate almayın."

(link)

"Kurlar nasıl düşer diye soranlara; Türkiye siyaseten normalleşince. Bu da başkanlık rejimi ısrarından vazgeçmekle olur. Tercih senin Türkiye"

(link)

C.Ertem, "Döviz talebi çok sığ ve yurt dışı kaynaklı" demiş Öyleyse MB rezervlerinden satın bir kaç milyon dolar ve engelleyin. Tutan mı var (link)

(link)

Merkez Bankası hamlesinin bir saat içinde ortadan kalktığını biliyor musunuz? Kurlar hamle öncesi seviyede.....

(link)

Cemil'i şahsen tanırım, söylediklerinin yazdıklarının masal olduğunu o da bilir, onu tanıyanlar da. Yalçın hocanın bugün attığı bu iki tweet memleketin hâlini gösteriyor. Allah'ın bize verdiği aklı başkalarının ellerine bırakmak kula kulluk etmektir. Nerde olursa olsun. Herkes aklına mukayyet olsun.

Uzun uzun yazmayacağım. Klasik yurdum teorisi geçerli olacak, hayatta kalmak için yaşa.

Lakin 2001 yılından beri lükse ve harcamaya alışan halkım bu tasarruf kültürüne geri dönebilecek mi, Ben karbon bisiklet sürmez isem mutlu olacak mıyım, bilemiyorum.

Hepimiz hobilerimizi bir yana koyarsak,her ay maaş bordrosunu elimize aldığımızda nerdeyse maaşın 3te1 oranı daha cebimize girmeden hoop kesiliyor.

Köprüler,yıllar içerisinde kendilerini çoktan amorti etti ama yılbaşı sonrası geçiş ücreti bir anda 7 TL oldu.(Ekonomideki açığın birşekilde kapatılması lazım.Artık satacak birşeyde kalmadı)

Ülkemizdeki üretime dayalı her ürünün hammaddesi yurt dışından döviz ile alındığı için fiyatların artık aşağı yönde hareket etmesi nerdeyse imkansız.

Siyasi belirsizlik,çözümsüzlük,uzlaşmazlık devam ettiği sürece bu ülkede daha çok insanlar intihar eder,kriz geçirir vs...

Hay maaşallah,kim tutar seni, yürü Türkiyem.

Şuan iş nedeniyle Antalya'da bir oteldeyim.Çevremdeki turistlere ve/veya yabancılara baktığım zaman aradaki şu farkı görüyorum;

Onların 1 Euro'su bizim 4 TL'miz doğru mu?

Onlar Türkiye'ye gelirken en iyi ihtimalle yanlarına 1000 Euro para alsalar hemen havaalanında bozdursalar aşağı yukarı 4000 TL.

Onların deyimiyle "Türkiye güzel _ Turkish lokum güzel_ et döner/ kebap güzel _ burası bir cennet"

Daha ne diyelim ki...

Doların yükselmesi bir yana da TL'nin düşüşünü ne yapacağız? Herkes meselesi doların yükselmesi olarak görüyor. Pratikte pek haksız sayılmazlar. Ülkenin tüm alışverişi neredeyse dolar üzerinden, bu sebeple dolar bizi daha çok ilgilendiriyor. USD/EUR paritesi kasımda olduğundan farksız bugün. Ancak dolar ile birlikte euro'nun da artmasından da anlayabileceğimiz üzere aslında TL değer kaybediyor.

@Serkan Mıstınoğlu

durum aynen şu serkan ,mevcut ayna kolu uzun zaman kullanabilmek için aynen zincir değiştirmece zincir çok değiştireceğiz o anlaşılmakta ,jant telim atınca ne olacak sağlam kaynak şunu söyledi aksium jant tellerinin kolay kolay kopmayacağını.geriye ne kaldı ,modifiye artık olmayacak, zati sram force fren kollarını iyi korumak lazım ve vites kollarını,vites telleri ve de fren telleri ucuza zati,furç yatağına bakacağız o zamanla sorun yaratabilir,jantların göbekleri bitince ne olacak onada bakacağız ruble gene deore 11-34 olur onlu sistem ,ayrıca arka vites aktarıcının tekerleri sivrileşecek iki adet teker parası çıkacak ,ön aktarıcı sram force uzun dayanır ,en can alıcı mevzu tekerler tabi bunlar fena uçacak yapacak bir şey yok artık katlanacağız...gidon bantları ucuz o sorun değil,sele uzun gidecek tahminim ,yedek selem var zati.

Numan Kurtulmuş: "Belli ki bazı çevrelerin yaptığı birtakım manipülasyonların sonucudur. Bunların durdurulacağına, dövizin normal seviyesine geleceğine inanıyorum. Eğer ekonominin şartlarından kaynaklı bir sonuç olsaydı işimiz zordu. Çok karamsar olmaya gerek yok."

Dağılabiliriz arkadaşlar. Umudumuzu kaybetmeyelim. Alacağız o Shimano'yu yakında. Yeah!

Mahfi Eğilmez'in bugünkü tweetleri Yalçın Karatepe'nin tespitleriyle uyumlu:

(link)

* Bundan sonrasını ekonomi değil siyaset belirleyecek. Siyaset böyle giderse yükselir.

* Bu durumun iktisatla ilgisi yok ki. İktisatla ilgisi olsa böyle olmaz zaten.

* Benim görüşüm doların yükselmeye devam edeceğidir.

* MB'nin dolaylı müdahaleleri USD'yi sadece 1 saatliğine geri itti. Başladığımız noktadayız. Çünkü konu ekonomiyle ilgili değil.

* Baksanıza MB'nin hamlesi sadece 1 saat kazandırabildi. Arkasında bir şey yoksa zaman kazanmanın anlamı yok.

* Yok bu aşamada faiz de etki yapmaz, bence boşuna artırmış olur.

* Ekonomi olsaydı bizde de Brezilya'da, G. Afrika'da, Endonezya'da olan olurdu. Demek ki ekonomi dışı faktörler söz konusu.

* Kırılgan beşlinin para birimlerinde Dolara karşı son durum.

C10UJDlWgAI844X.jpg:large

Zümrüt İmamoğlu (Baş Ekonomist, TÜSİAD):

Ülkeye para girerken "güçlüyüz, harikayız, herkes bizi tercih ediyor", para çıkarken "operasyon, manipülasyon, spekülasyon" diyoruz. Kazanın doğurduğuna inanıyoruz ama ölebileceğine inanmıyoruz.

(link)

Almanya da asgari ücret 1.473,00 EUR dur. Türkiye de 1400 TL. Almanya da 1 kilo kıyma 10€ Türkiye de 28 TL. Mediamartan APPLE iPhone 7 32 GB maaşının yarısına 756€ ya alırken sen mediamarktan 2,5 aylık maaşını verip 3,249 TL'ye alıyorsun. (husisi aynı mağazaları kullandım.) İzmir de 600-700 TL den kiralık ev bulursan yaşadın. Kaldı ki Almanya da eğer gelirin fakirlik seviyesinin altında ise sen devlet sana sosyal yardım da bulunuyor. İşsiz kaldın mı devlet sana yardımcı oluyor Türkiye de bir sürü zorunlu sağlık sigortası nedeniyle devlete borçlu bir sürü insan var. İnsanlar geçinmeye mi çalışacak, kredi borcunu mu kapatmaya çalışacak, yoksa zorunlu sağlık sigortasını yatırmak zorun da mı kalacak?

* Almanya da asgari ücret yok saat başı ücreti var. Asgari kazanılan para olarak belirlenmiş ücret ile karşılaştırılıyor.

Krizdeki Yunanistan'ın asgari geliri Türkiye'nin asgari ücretinden %50 daha fazla. :D

Çok siyasete gitmeden bit durum değerlendirmesi yaparsam:

Doların, euronun düşmesi için iki çare var; ya ihracat artacak, ya da ülkemize gelen turist artacak ki döviz azalacak.

İlk seçenek ihracatın artması işi biraz zor.

İkinci seçenek turist artması. Hepimizin bildiği gibi eşi benzeri olmayan güzellikte, cennet gibi bir ülkemiz var. Ancak şu anda ülkemizdeki üzücü olaylardan dolayı turist sayısında çok ciddi bir azalma var. Turist sayısının artması için ülkemizin biraz olsun huzura kavuşması gerekmektedir. Yani döviz işi bile bi bakımdan nerde bitiyor görüyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
Korkut Boratav hoca da IMF verilerinde AKP ekonomisini analiz ettiği yazısında şu tabloyu önümüze koyuyor:

(link)

1483681442Screen%20Shot%202017-01-06%20at%2008.42.35.png

2007'den beri büyüme "normal" seyir içinde. Derviş'in kurduğu Lale Devri 2007'de sona erdi. O günden bu yana yatırım oranı artmadı, tasarruf azaldı, yani tüketim arttı, cari açık büyüdü. Boratav AKP ekonomisini şöyle tarif ediyor:

Artan dış kaynak girişlerinin (bağımlılığın) beslediği tüketim artışları ve durgunlaşan bir ekonomi…

Ben cumhuriyet tarihinin en karanlık döneminde yaşadığımızı düşünüyorum.Bundan belki 30 belki 50 yıl sonra eğer güneş yüzü görebilirsek bu dönemi karanlık dönem diye adlandıracaklarına inancım tamdır.

Öyle oldu böyle oldu diye daha fazla konuşmaya bence gerek yok.Ülkemizde hali hazırda devalüasyon olmaktadır.Farklı olarak kısa zamanda değil orta vadede alışa alışa oluyor.Aynen her gün aynaya bakan insanın yaşlandığını geç farketmesi gibi çoğu ülkemiz vatandaşı da bu durumu geç farkedecektir.

Yorumları bisiklet üzerinden yapmaya özen gösterelim ki konunun ömrü uzun olsun :ckskc:

serkan mıstınoğlu

yönetici,

serkan özelden aynen yazdım siyaset hakkımı aynen gizli tutarım ,bura bisiklet forum ,dini konularda bende kalacak ,aynen üç maymun olacağım ....konunun uzun sürmesi açısından ,,,,,

:harika::harika::harika::harika::harika:

@Atilla G.

görüşlerine katılmakla beraber,
attila dostum burada siyaset yasak ve dini konular
bu yüzden asla konuşmayacağım..:harika:

burası bisiklet forum, dini konuları ve siyasi konuları başka forumlarda tartışsınlar
buranın altın kuralı siyaset ve dini konuların konuşulmaması...üyelerden ricam budur..

başlık altında dövizdeki yükselişin ekonomik ve siyasi sebepleri konuşuluyor. bura bisiklet forum, diyerek, kraldan çok kralcılık taslamanın gereği yok. konuya katkınız yoksa başka başlıklarda kendi bildiğiniz şekliyle bisiklet konuşmaya devam edersiniz. konuşanları, güzelce tartışanları, bilgi paylaşanları, dertleşenleri taciz etmeyin.

@cahitakin

ne yazmış serkan arkadaş,bisiklet üzerinden konuşun demiş peki siz ne yazdınız aynen akp 'ye fırça attınız sizmi kurtaracaksınız beyfendi ülkeyi o vakit çıkın başka forumda kurtarın ,bura siyaset yapma yeri değildir ,

attığınız tüm mesajlarda ne amaçla burda bulunduğunuzu anlamaya çalışıyorumda
valla bir iki tane resim koyunda anlayalım bisiklet ile ne yaptığınızı..

siyaset yapacak olan başka kapıya

burada siyaset yapmamanın bir nedeni vardır
yeni üyeler bilmez işin ucu konunun kapanması ile sonuçlanmıştır bu nedenle burada siyasetin yasak olması bence doğaldır..ayrıca forumun sahibi ulaş dostumla mülakatta bulunmuş idim. aynen şikayetçi olmuştur bu durumdan,
davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş ,
savcılığa bende çağrılsam aynen şikayetçi olurum..

Yorumları bisiklet üzerinden yapmaya özen gösterelim ki konunun ömrü uzun olsun :ckskc: Sen, cngz, I am the Uptown R. ve 15 kişi daha

bu üyeler serkan mıstınoğuna teşekkür etmişler,
bende ettim o zaman siyaset yapmayacağım dedim ,ve bisiklet üstünden mesaj attım...

@cahitakin

akp 'yi eleştirdiniz şimdi akp taraftarı biri mesaj atacak o vakit birbirinize gireceksiniz
benim anladığım konudan budur..bende seyredeceğim sizi..

Geri