Scudo Sports

Dolap.com

ÆSir

Dora Otomotiv Yedek Parça
Tepki
1.474
İsim
Emre
Başlangıç
2001—02
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
1 haftadır fena halde müptelası oldum. Bisiklet alanında da çok geniş satışlar var ki LetGo veya Sahibinden yanından bile geçemez. Ödeme güvencesi Trendyol olduğu için sana gelen üründe bir kusur varsa sorun yaşamaksızın iade edebiliyorsun.
LetGo gibi fakat Türkiye geneli alabildiğin için seçeneğin çok oluyor.
Kendime kask ve sele pedi aldım kargo dahil 45 liraya ki gelen kaskın hiç bir şeyi yokmuş piyasa değeri 200 lira civarı. Ped için renk solması var ancak seleye oturunca o insanın umurunda olmuyor.
Kızıma da yeni kask aldım sanırım o da bugün elimde olur.
Bir süredir araç üstü bisiklet taşıyıcısı arıyordum ki onu da buradan aldım. Piyasada 200-300'den başlayan fiyatlara karşın alan kişi beğenmediği için bir defa takıp çıkarttığı ürünü 100 liradan satışa koymuş e bende aldım. Henüz içindeki aparatların poşeti bile açılmamıştı.

Sistemin en güzel yanı ne yollarsan yolla yada alırsan al kargo 9 TL! Bazen ürünün içinde bazen + kargo ama kocaman taşıyıcıyı 9 liraya getirttim.

Birazda Dolap reklamı yapmış gibi oldum ama bir şey alacağınız zaman mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.

(link)

Kendime Monero kask ve jel ped 45 lira
Kızıma Btwin kids edition kask ve btwin jel eldiven 66 lira sıfırdan farksız
Eşime c-smart kask 70 lira sıfırdan farksız
İkili bisiklet taşıyıcı 100 lira sıfır kutu

IMG_20210325_205326.jpg

Son düzenleme:
Scudo
"LetGo gibi fakat Türkiye geneli alabildiğin için seçeneğin çok oluyor." Bu kısmı anlamadım, diğer 2.el eşya sitelerinde de ülke genelinde alış-veriş yapabiliyoruz.

LetGo üzerinden alacağın ürünü elden alman gerekiyor. Uzaktan alacağın zaman üründe sorun olursa LetGo sorumluluk reddi veriyor ve kargo için sancılı anlar yaşıyorsun.
Bu sistemde x ürünü aldın, beyan edildiği gibi gelmedi, iade şansın var. Kargo derdin yok çünkü sabit 9 TL ile al/ver yapabiliyorsun.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
Kardeşim bir ara bunlar aracılığıyla giymediği kıyafetleri satıyordu. Bir gün gelen bir sipariş üzerine kargoya verdi ürünü. Karşı taraf kargoyu alıp üründe yırtık var deyince Dolap, kardeşime ne ödeme yaptı ne de ürünü geri gönderdi karşı taraf. Halbuki üründe hiçbir sorun yoktu. Belki alıcıyı koruyor ama satıcı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Karşı taraf çiğ süt emmişse ürün satan kişi zor durumda kalabilir, dikkat.

Bu tür siteler satıcılar için çok tehlikeli. Her zaman alıcının satıcıya güvenmesi gerekiyordu ancak bu tür alışverişlerde durum tersine dönüyor. Böyle bir site aracılığıyla sıfır süspansiyon satan, piyasada bilinen birine iade diye aynı maşanın bozuk halini göndermişlerdi. Satıcı hem paradan hem maşadan olmuştu. Alıcı ise bedavaya maşasını sıfırlamıştı. Tavsiye etmiyorum.

Satıcı her zaman riskte. N11, Hb, Trendyol tamamı alıcı koruma sistemli. Yasalar öyle. Aldığımız gibi eşim tulum sattı çocuğa olmadı diye karşı taraf geri yolladı. Tek zarar 9 TL kargo oldu ki onu da sanırım Dolap kesmemiş.

Taksitli yapacağım bir satışta paranın tümü mü gelir yoksa her ay taksit taksit mi gelir satıcıya?

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Bugün, alınıp bedeni uygun gelmediği için kullanılamamış bir Nalini Bib Short'u 100 Liraya satınaldım. Zaman zaman sıcak fırsatlar denk gelebiliyor.

Geri