Scudo Sports

Dokuz yaşındaki çocuk bisiklet kazası

salih67

Daimi Üye
Tepki
436
İsim
salih
Bisiklet
Orbea
İlk olay Ekim ayında olsa da görüntüleri ne hikmetse yeni yayınlanıyor.
Olay Şanlıurfa'da geçiyor. Dokuz yaşındaki çocuk ters yönden bisikletiyle giderken karşıdan gelen bir araçla çarpışıyor. Havada iki takla atan çocuğun ayağı kırılıyor galiba.
Haberin linki :
(link)

İkinci kaza daha vahim. 25.12.2017 tarihinde saat 18 civarında bir bisiklet üzerindeki iki kişiyi bir otomobil 200 mt altında sürüklüyor (haberin yalancısıyım). 15 yaşındaki genç vefat ediyor. Yanındaki diğer kişi ağır yaralı hastanede.
Haberin linki:
(link)

Böylesi üzücü haberler okudukça bisiklete binesim gelmiyor...

Scudo
Daha dün çarşıya giderken Mersin’in en işlek karayolu olan d400 de 2 tane bisikletli çocuk ters istikamette süratle akan trafikte arabaların üstüne doğru sürüp aralarından geçmeye çalışıyorlardı yaşlarıda 10-12 civarı inşallah birinin başlarına olmazlar dedim.

• Beğen
Tepkiler: Batuhan0332
Ben de bugün bir bisiklete 2 kişi binmiş çocukları gördüm. Işıklarda arabaların arasından kıvrılıyorlardı. Böyle olaylar yüzünden babama bisiklet aldırmadım. Daha geçen yıl kendim alabildim.

00:18 de çarpan dayının halen sigara tüttürmesi olayın özetidir.

Ters yoldan arabaların üstüne üstüne kafasını sağa sola zevkle sallayan çocuk hatalı diyeceğim ama bu çocuğu böyle bisiklet sürmeye iten toplumsal sorunları düşündüğümde çocuğu suçlayamıyorum..
Bu çocuk neden böyle vurdumduymazca/sorumsuzca bisiklet sürüyor?
Çünkü çevresindeki hemen herkesin vurdumduymaz davranması,bu çocuğu da etkiliyor..
Çocuğa vurana bakın..Sanki arabayı park etmişte,denize bakarak sigarayı çekiyor içine..Umurunda değil herifin..Çocuk ölse de umurunda değil..Nasılsa ceza filan almayacak..
Bu kadar umursamaz/vurdumduymaz bir toplumda,bu çocuğa kızamıyorum..

@salih67
Ucuz kurtarmış kardeşimiz, ben de gerçek anlamda bisiklet kullanmayı geçen sene öğrendim ve bisiklette kask kullanıldığını da geçen sene öğrendim. Böyle kardeşlerimizi aramıza alabilirsek çok güzel olur en azından birini oluşabilecek bir kazadan daha kurtarabiliriz.

@Doğancan Çetin

Yayalar da dikkatsiz... Daha iki gün önce karşıya geçmeye çalışan bir yaya çok kötü çarptım.

Araba çarpmanın etkisiyle mi yolun dışına doğru meyillendi yoksa şeritten gelmiyor muydu tam anlamadım, görüş açısının dışarısında olmuş kaza.
Allah korumuş, biraz daha hızlı çarpsa felç kalması içten bile değil, boynu kırılacakmış neredeyse.

Geri