Scudo Sports

Doğru Dropbar açısı ?

farukbursali

Aktif Üye
Tepki
109
İsim
Faruk Bursalı
Bisiklet
Mosso
Selamlar arkadaşlar ben yeni bir yolbisikleti kullanıcısıyım fakat gidon açısının doğruluğu hakkında pek birşey anlıyamadım hala birkaç farklı duruş denedim hiç biri bileğimi falan ağrıtmadı ama hafif yukarı doğru bakıyorken daha rahat fren yaptım yukardan ttutuğum zamanlar aşağıya doğru olduğundada alttan tutarken daha rahattım bu işin bir doğru noktası varmı yoksa kişiden kişiye değişen birşeymi biiskletim mosso 730tca

Scudo
Resmini cek te bakalim. Hatta sen ustunde tutarken ki resmi de cek

image.jpeg @oktayakgoz böyleydi azcık daha aşağıya indirdim vitesin o gidona bağlanan yeri tutulan yer yere paralel duruyo

gidonunuz standart gidonlara benzemiyor sorun gidonda olabilir

Bu rrsimdekine gore cok yukarida. Ust duz kisim yere paralel olacak

Son resimde ki iyi gorunuyor

Fotoğrafta fren/vites kollarının doğru yerleştirilmediği görünüyor. Normalden daha aşağıda. Onların yukarı çekilip gidonun da aşağıya eğilmesi gerekiyor.

evet alt tutma yeri yere paralel olmalı ama bilemiyorum mosso dropbar ları değişik görünüyor bana@farukbursali

@Uğur S. Teşekkürler

@Ozan Duran bunu yapmam için gidon bandını değiştirmem gerekirmi çıkarmak zorunda kalıcam sonuçta

Bu açı olayından bende muzdaribim kimisi gidonun üstü yere paralel olsun diyo kimi altı yere paralel olsun diyo napcam

Valla ben böyle konularda inanılmaz kılımdır sürekli gidip gidip bisiklete bakıyoruö içimden geçiriyorum napsam diye :( alt sprintte tutulan kısmı yere paralel fren vites kolunuda yere dik yapıcam bu arada benimkide mosso cavalier 700 :D

@farukbursali

Gidon bandını değiştirmeden yapabilmeniz lazım tabii, yeterince yer varsa.

@farukbursali gidon ile oynanmış gidon bantı ve fren/vites kolları sökülüp yeri Değiştirilmiş gibi duruyor. Aşağıdaki kıvrımdan sonra gelen son kısmı yere paralel hale getirin sonra gidon bandını söküp fren kollarını 1 cm kadar yukarı doğru kaydırın muhtamelen bu halinden bile rahat edeceksiniz.

Yeni gidon alasım geldi ya

@farukbursali
Gidon ile alakali degil. Arkadaslarin da dedigi uzere fren-vites kollarini biraz daha yukari almak gerekecek.
Gidon bandini söküp takabilirsin zor bir sey değil. Hem elin alışmış olur sarmaya.

• Beğen
Tepkiler: farukbursali
@farukbursali
Lastiği kolun ön tarafından geriye doğru sıyırırsan, ortalarda biyerde kelepçeye doğru inan vidayı bulabilirsin. Bu taraftan yetişmek zor.

• Beğen
Tepkiler: farukbursali
@farukbursali

Lastigi on taraftan geriye dogru kaldir ve siyir. Esnek birsey zaten. Ondan sonra dış yanda ice dogru paralel girinti haline getirilmis bir yuva goreceksin. Aradigin alyan vidasi tam da orada seni bekliyor!

Geri