Scudo Sports

DJI Osmo Action - Neden Yeniden Aynı Kameradan Aldım?

fahrettin akansu

Daimi Üye
Tepki
584
Bisiklet
Focus
Geçen hafta telefonda kurgu yapmayı denerken bir de taslak video çekeyim dedim.
DJI Action 2 yakında geliyor dedikoduları artmışken, 2019 Mayıs ayında tanıtılan bir kamerayı tekrar alma sebebimi paylaştım.

Yakın dönemde bu kamerayı alacak veya ilerde almayı düşünenlere fikir vermek amacıyla;
tüm görselleri üzerinde düzenleme olmadan hafıza kartından aldığım gibi bu videoya ekledim.

İyi seyirler.

Scudo
Tekrar almak derken, ne demek istediğinizi anlayamadım . Yani, başlıktan anlaşılan; daha önce aldınız bu kamerayı ve ne olduysa, tekrar aldığınız şeklinde ama içerikte anlaşılan; 2019da tanıtılan kamerayı almak şeklinde... Tam bir anlam karmaşası olmuş. 2019da tanıtılsa da, şimdi aldığınız da, yeniden almak olmuyor.

Ben de geçen hafta bu kamerayı aldım. Çok memnunum. Yakında ben de bir inceleme videosu yayınlayacağım.

@Tlg7 hayırlı olsun, umarım memnun kalırsın sen de,

çıktığı hafta almıştım ama inceleme vs çekmemiştim,
Aralık sonu ullanım süresi dolacak bir hediye çekiyle uygun bir fırsat yakalayınca
aynı kameradan 2. defa satın aldım, şu anda farklı açılar ve işler için iki adet kullanıyorum.

Büyük ihtimalle Action 2 çıkınca eskilerden birisini fpv drone üzerinde daimi bırakacağım.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Kamera ve incelemenizden hariç olarak 2019 mayıs ayında tanıtılan bir kameranın profesyonel kullanım haricinde sizi teknik özellik olarak en az 3-4 sene üzmeyeceğini düşünüyorum yanlışsam düzeltin.
Ben şahsen bir cihazın yeni bir modelini çıktığı gibi alınmasından ziyade yeni modeli çıktığında bir önceki modellerinin alınması taraftarıyım. Genellikle varsa bir hatası eksiği düzeltilmiş oluyor, yeni modeller hataya daha yatkın gibi.

@sspl Evet profesyonel işlerde mümkünse aksiyon kamerası kullanmıyorum.
dediğiniz gibi kutudan çıkan ürün ile eski kullandığım ürün arasında toplam 9 firmware güncellemesi olmuş bu dönemde,
dji tarafında bu sınıftaki ilk ürün olduğu için eksikleri kabul edilebilir,
1,5 senede sürekli güncelleme ile ürün iyice gelişti ama hiçbir gün de yolda bırakmadı açıkcası.

-ama GoPro Hero 9 ve gelecek hero modelleri karşısında yeni Osmo Action geldiği zaman beklentiler bu kadar minimal olmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: sspl
Yeni donanım ve yazılım eskisi gibi waterfall metodu ile piyasaya sürülmüyor. Açıklayalım, tasarım, prototip, üretim, testler, hata giderme, son kontroller ve neredeyse son hâline gelmiş ürünün lansmanı ve satışı. Bu süreç eski yazılım ve artık yazılıma çok bağlı olan elektronik cihazların üretim stratejisiydi. Şimdilerde ise, tasarımdan sonra prototip çıkıyor ve biraz iyileştirme ile piyasaya sürülüyor. Gelen geri dönüşüm şikayetlerle ürün iyileştirmesi başlıyor. Bunu güncellemeler izliyor ve nihayet son olgun şeklini alan ürün için tamamdır güzel oldu dediğinizde bir üst modeli aynı döngü ile piyasaya sürülüyor. İnsanların yıllarca ve hala windows xp kullanması bu sebeple.
Naçizane tavsiyem, xyz markadan birşey alacaksanız bir önceki modelini alın. Son modelini değil. Kobay olursunuz ve paranızla rezillik çekebilirsiniz.

Merhaba herkese, ikinci el uygun bir fiyata bulup bu kameradan edindim. Bisiklet sürüşlerinde çekim yapıp, sonrasında çok basitçe editleyip hatıra olarak saklamak istiyorum. Kameranın incelemesinden ziyadez bu tarz bir kullanım için ipuçları vs. nerede bulabilirim?

Merhaba herkese, ikinci el uygun bir fiyata bulup bu kameradan edindim. Bisiklet sürüşlerinde çekim yapıp, sonrasında çok basitçe editleyip hatıra olarak saklamak istiyorum. Kameranın incelemesinden ziyadez bu tarz bir kullanım için ipuçları vs. nerede bulabilirim?
Tricks and tips diye aratın mutlaka çıkar işinize yarayacak şeyler.

Geri