Scudo Sports

dizleri soğuktan korumak için ne yapmalı..

dünkü turda ilk defa dizlik kullandım, dizlere vuran rüzgarı direkt kesti tabi.. serin havalarda dizleri açıkta bırakmayın, dizleri sıcak tutan ürünler gerçekten işe yarıyor :cool:

Scudo
Şu ürüne bakmanızda fayda var
(link)

Evet arkadaşlar. Serin-soğuk dönem başladı. Sabahları artık 1-2 dereceye yakın. En azından hissedilen.
Dizleri korumaya ne zaman başlanmalı? İlla vücuttan sinyal mi beklenmeli. Bu konuda tecrübesizim.
Bu ilk kışım. Tarih ya da ortalama derece konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Performans odaklı sürüşlerimde 15-16 Derece üstü hiç bir artı ürün kullanmıyorum, 14-15 den 7-8-9 dolaylarına kadar tabi rüzgar ve güneş durumu önemli kolluk ve bacak ısıtıcı kullanıyorum, kulaklara da bandana gerekli, daha aşağısı kask altı bisiklet beresi çünkü ter atılması gerekli normal bere çok sağlıklı değil, altıma ise termalleri atıyorum genelde sadece belden yukarı termal aşağı bacaklık oluyor, tabi bunlar kişiden kişiye değişir 8-9 derece de yokuş çıkmak bile bazen fazla ter çıkartıyor o yüzden boyunluğu çıkartıp inişte takıyorum.
Her sürüş tarzının, kişinin, rotanın kıyafeti ayrıdır. Yol bisikletinde sürat artar rüzgarlık şart olur mesela.

Ben commuter'im. Sabahları 1-2 derece sıcaklıkta hemen hemen pedal çevirmeden, 3-5 km yokuş aşağı iniyorum. Dizleri korumak maksadı ile boşa pedal çevireyim mi? Yoksa bırak dağınık kalsın mı dersiniz?
Bir de diz ağrısı başlamasını mı bekleyelim? Vücut sinyal verir mi? Normalde sabahları bu inişlerimde yüzümü ve kask altını kapatıyorum. Gözümde de gözlük var. Ama alt taraf yaylalar yaylalar.

@hogutmen bisiklete binerken kısa eldiven giyiyorsan ve açıkta kalan parmak uçların üşüyorsa dizleri korumanın da zamanı gelmiş demektir ;)

@Türka¥

İşte bu. O zaman bu zaman demek ki. :) Geç bile kalmışım. :(

ara ara çevirin. hem kan akışı hızlanır hem de soğukta uzun süre sabit kalması ilk hareketinizin aksamasına ve sonraki pedal çevirişlere hazırlıksız yakalanmanıza neden olabilir.

bir arkadaş bakır alaşımlı KNEE WARMER'dan bahsetmişti...
bulamıyorum. Varsa bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

selam arkadaşlar uzun tayt yerine kısa tayt ile birlikte bacak ısıtıcı kullanılabilir mi ve verimli olur mu

Geri