Arkadaşlar merhaba, son zamanlarda sağ dizimde ağrı olmaya başladı ne kaynaklı olabilir?
Doktora da görüneceğim tabi ama sizin de varsa tecrübeniz bekliyorum
Bu sorunun birden çok cevabı olabilir.
Muhtemelen siz işi biliyorsunuzdur sizi tenzih ederim ama yeni başlayanlar için de anlatayım.
Benim aklım ilk gelen nedenler;
1. Sele boyu, sele konumu ayarınız yanlış olabilir.
2. Pedala yanlış yerden basıyor olabilirsiniz.
3. Yanlış vites oranları kullanmış veya kendinizi aşırı zorlamış olabilirsiniz.
"Sürüşte bir süre sonra kaslarınız ısınır. Bu arada aşırı zorladıysanız ağrıyı hissetmeyebilirsiniz. Sürmeye devam ettiğinizde de aynı yere baskıyı devam ettirmiş olabilirsiniz.
Sağlık konusunda aklıma gelenler ise;
1. Aşı zorlanma sonrası tendonlarda oluşan hassasiyet ağrı yapabilir. Çaresi dinlenmek.
2. Yukarıdaki maddeyle ilintili belki kılcal yırtıklar oluşmuştur.
3. Zorlanma sonrası dokularda ödem oluşabilir. Bursit oluşumu olabilir. "Kasların kemiğe bağlantı yaptığı yerlerde bulunan düğmeye benzer yuvarlak et parçaları. Bursa da diyorlar. Hafife almayın çok şiddetli ağrıları oluyor"
4. Eklemlerde zedelenme olabilir. 6 ay ile 2 yılı bulabilen iyileşme süreci var. Umarım bu olmamıştır.
Sağlık konusu her türlü profesyonel yardım gerektirir. En büyük ilacı da dinlenmek ve bölgeyi bir süre rahat bırakmaktır. Tedavi uzun sürelidir.
Eğer sağlık sıkıntınız yoksa muhtemelen yanlış kullanımdan dolayı vücudunuz tepki veriyordur.