Scudo Sports

Diz ağrısı

düzenli bisiklet antrenmanı birden kesilirse hiç olmayan diz ağrısının (eklem değil kas ya da lif sızlaması) oluşması normal midir? yoksa mutlaka doktora mı göstermeliyim?

Scudo
@anıl şentürkk ben de sonraki binişlerde ağrı hissetmedim. Bakalım yarın da bi antrenman yapıcam. Az çok ne olacağı belli olur. Yine de doktora gitsem iyi olacak.

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
@SmtTrlk Bisikletin yan etkilerinden biri bacak ön ve yan grup kaslarını kuvvetlendirip kısaltması. Bazen arka grup kaslarda da şikayet olabilir. Ya germe hareketleri yapın ya da bir fizyoterapiste danışın.

@SmtTrlk
Sızlama bende kıkırdak zedelenmesi olduğu günlerde oluyordu, önce dinlendirme sonra yüksek kadans yüklenmeden düz yolda sürüşler ve doğru diz kapağı hızalaması ve esneme hareketleri ile zamanla aştım..

• Beğen
Tepkiler: SmtTrlk
@Emrah Demirci merhaba ben de kıkırdak yumuşamasından muzdaribim. Sırf dizleri çalıştırmak adına çok uzun bir aradan sonra bisiklet aldım. Siz bisiklet kullanımınız sonucunda rahatsızlığınız bir iyileşme hissettiniz mi? Havanın iyi olduğu günlerde işe bisikletle gidip gelerek dizimi çalıştırmayı düşünüyorum ama daha kötü olmasından korkuyorum. Sizin tecrübenizden faydalanmak isterim.

@esatgelmedi

Esat bey benin sakatlığım bisiklete ara verdiğim kış döneminde bana küçük gelen kadrolu bir bisikletle oldu, sonra ne kadar düşük tempo sürsemde 1 hafta 10 gün dinlenmeden geçmedi, ara verdikten sonra yüksek kadans düz yol kısaca hiç yüklenmeden sürüş yaptım, zamanla kontrollü artırdım dizime uyguladığım direnci zaten belirli bir kondisyona ulaşınca yaz döneminde ne yapsanda kolay sakatlanmıyor kaslar gçlendiği için ağırlık diz kapağına daha az biniyor ve çoğu şeyi tolere ediyor, tabii toplam bu süreç 4-5 ay sürdü yani şöyle 5 aydan sonra tam yüklenebildim ama deneyerek bi tur 5dk yüklendiysem daha sonra 10dk vs derken artık çok şükür bir kaç saat yarış boyu yüklenebiliyorum, bu süreçte kadans ölçerle kadans ortalamamıda artırdım, ama tabii kış dönemi sakatlıkların çok olduğu dönem..

Bu arada bi 60 tabletde glukozamin ilacı kullandım bu süreçte onun faydası olduysa bilemiyorum..

• Beğen
Tepkiler: esatgelmedi
Burdan bilgi almak yerine doktora gitmeniz daha yapıcı olacaktır bence.

• Beğen
Tepkiler: DeReM
@Bora Adıgüzel kıkırdak yumuşaması teşhisini doktordan aldım zaten. Benim öğrenmek istediğim bisiklet kullanımının rahatsızlık üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri bunu da en iyi benzer rahatsızlığı yaşayıp bisiklet kullanan kişilerden öğrenebilirim.
Duruma uygun çok bilinen bir Nasrettin Hoca fıkrası paylaşayım bilmeyenler için:
Hoca bir gün evinin çatısını onarırken dengesini kaybedip yere düşer. olayı görenler telaşla hocanın etrafına toplanırlar.
"Hocam ne oldu, iyi misin?" vb. sorularla durumunu öğrenmeye çalışırlar.
Hoca, hafifçe doğrulur ve, Bana damdan düşen birini getirin. Beni en iyi o anlar. der.
Benimki de o hesap. :)

Selamlar, aynı konu daha önce Diz ağrısı bura da tartışılmıştı. Belki farklı bir kaynak konusunda yardımcı olabilir.

Glucosamin hakkında:
(link)

• Beğen
Tepkiler: esatgelmedi
Bugün sabah sprint yaparken sağ dizimde bir ağrı oluşmaya başladı ama aşırı değil sanırım ısınmadan aniden yüklendik umarım sorun çıkarmaz ...

arkadaşlar merhaba 10 gün önce kadar heyecana yenik düşüp bir günde bol yokuşlu 110 km. yaptım aslında hala basabiliyordum sorun yoktu taki ertesi güne kadar ertesi gün diz kapaklarının içe bakan yanlarında şişmeler meydana geldi ağrı kesinlikle yok ama böyle gıdıklanma gibi şeyler sanki damarlarmı oynuyo kas tellerimi oynuyo garip bir his ama şuda var güçsüz gibi dizler yani şimdi vücut istemiyor ayaklar gitmiyor gibi halbuki tur planlarım var haziran sonuna şimdiden stres sıkıntı bastı bu iş nasıl düzene girecek diye doktora gittim ağzından laf alması zor bir tip şiş var bende biliyorum şiş var tüm aktiviteleri kes ve 2 hap birde jel ağrı kesici ve kas gevşetici jeli kullandım hapları hiç kullanmadım birde internette baya bi araştırdım soğuk kompres diyorlar soğuk komprese başladım baya bi faydasınn gördüm birde sarı kantoron yağı sürüyorum 1 hafta geçti nispeten iyi gıdıklanma kas teli oynama hissi baya azaldı şişlikte düştü ama hala var ve bu gitmiyor gitse rahatlayacam böyle bir durumla karşılaşan bilgisi olan varmıdır acaba teşekkürler

Bir kaç ay önce çocuk kucağımda merdivenden inerken sol dizimde zorlanma oldu.

Şimdilerde herhangi bir hareketi yaparken zorlanma yaşamasamda yürürken, uyurken, otururken dizim ağrıyor. Dayanılmaz bir ağrı değil ama beni rahatsız ediyor. Haa birde debriyaja basmayı dizim pek sevmiyor.

Bugünlerde yeniden bir bisiklet hevesi başladı, ihtiyaçlarım gereği katlanır bisiklet almaya karar verdim. Hatta dahon d7 veya tern a7 alacaktım.

Ancak önce bir doktora görüneyim dedim ve Fizik Tedavi uzmanına göründüm. Romatizmal tetkikler için kan tahlilleri ve MR çektirdim.

Hiç bir sorun çıkmadı ama diziminde neden ağrıdığını bulamadık.

Doktora bisiklet durumunu anlattım.

- Hayır debriyaja bile basmak istemiyorsan bisiklete binme, merdiven inip çıkma dedi.

Forumları okuyorum kimi bisiklet ile sağlığıma kavuştum yazmış. Siz olsanız ne yapardınız?

image.jpg

Benımde 2 aydır yaklasık olarak ağrı vardı 1. ortopediye gittiğimde röntgen yada mr emin değilim anlamıyorum tam :( çektirdikten sonra doktor hiç bir şey yok dedi. Ben nasıl ya falan ben 2 km yürüyorum diz ağrısından ölüyürum dediğimde bana komık cevabını verdi "O kadar yürüyünce benimde ağrıyor" diye cevabı verdi :acpsnr::acpsnr: . Ben tabikide bu kişiye güvenmiyip fizik tedaviyi gidince sakın verdiği ilaçları kullanma onlar dizlerini bitircek zaten bu röntgen ,mr her neyse orda gozukmez dedi . Sonra koltuga oturtunca bir kaç hareket yaptırdığı hareketlerde gerçekten canım acıdı . Dizinde kıkırdak zedelenmesi var diyince başka ilaçlar yazdı . En son eczaneye (tanıdık) gidince 2 doktor farklı bir şey derse 3. kesin git dedi onun önerdiği ortopediciye gittim . Kıkırdak zedelenmesi dedi oda ama oda farklı ılac yazdı :ckskc: En son son ortopedicinin yazdıkları ilaçları kullanıyorum 3 gündür.Bisiklete uzun bir süre ara verecektim zaten . Ama ağrıları gercekten saçma sapan ağrıyordu bakalım son durumları paylaşırım:)

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
@Tuguj merhaba . Benimde kaslar zayıflayınca zorladığımda bazen diz ağrısı oluyor. Yüksek kadasta pedalları çevirin. Birde kelle paça ve işkembe çorbası tavsiye ederim. İyi pedallamalar.

@çimtay onerileriniz icin cok tesekkur ederim . Ama zaten 10 ay ara verdim ygs lys neyse yeni ismi . Doktor zaten yaninda hareket verdi biraz azaldi bakalim . iyi forumlar :)

Sebebi bisiklet mi yoksa çarpma mı bilmiyorum ama dizimde bir aydır ağrı var. Doktor diz altınde ödem var dedi. Gün boyu hafif bir sızlanma var. 6 hafta bekle geçmezse değerlendirelim dedi. Ödem sorunuyla karşılaşan var mı acaba? Tecrübelerini aktarabilecek birileri çıkarsa sevinirim.

"Bekle" mi dedi....

Yaw ödemi görmek için MR çektirmesi gerek değil mi? Ödem var dediyse ilaç veriyorlar. Nasıl bir doktormuş merak ettim. Ortopediye gittiniz değil mi?

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Yegah

Ödem dediği yer büyük olasılıkla patella nın olduğu kısımdır. Anlık zorlamalar da burada hafif bir yanma ve sızı hissedersiniz, sonrası ödem ve ağrı yapar. Doktorun dediği gibi dinlenme en iyi tedavi. Soğuk-sıcak kompleks de iyi gelir. Bisiklet üzerin de yaklaşık bir 20 dakika hafif tempo da ısınmak gerekiyor, sonra yüksek kadans ile zorlamadan tempoyu artırmak.

@Taxonera

evet hocam ortopediye gittim. adam elle muayene etti dizi sağa sola kırdı, kapağı falan yokladı sonra diz altında ödem var dedi. 6 hafta bekle geçmesi lazım, geçmezse durumu değerlendiriz dedi yolladı. 2 haftadır spordan ve bisikletten uzağım. ağrı azaldı biraz ama hala sızlıyor. her akşam soğuk kompres yapıyorum. zorlamamaya çalışıyorum ama işim gereği merdiven inip çıkmam gerekiyor. umarım doktor beyin tavsiyesi sayesinde geç kalınmış bir sorunla karşılaşmam.

Geri