Scudo Sports

Diz ağrısı

Scudo
ilginiz için teşekkürler ödem den nasıl kurtulabilirim varsa nasıl anlaşılır? doktora gitmek şart mı yani

Ben doktora gitmişdim bana 1 adet krem ve 1 tane hap verdi bunları kullan bir müddet dedi kullandım daha sonra ben basketbolcu oldugum için maçlarda bazen agrı yapıyordu doktor kesin çözüm amaliyat ama ilaçlada geçebilir dedi bende amaliyata girdim 20 dk sonra kendimi hastane odasında buldum ve 1 gün içerisinde koşmaya - pedal basmaya başladım şu anda çok şükür hiçbir şikayetm yok kesinlikle doktora gitmelisin ne kadar erken teşhis o kadar çabuk igleşmedir...

mutlukal...

@sahindiyebiri

Travma sonrası dizlik kullanmak belki zedelenen yada bütünlüğü bozulan dokulara dışardan destek olması bakımından mutlaka faydalı ancak, işlevsel bakımdan zorlanarak oluşturulmuş hasarlarda dışardan mekanik destek ne kadar faydalıdır, tartışılır...

Benim branşım ortopedi değil ama yine de size diz cildine antienflamatuvar jel sürdükten sonra üzerine dizlik geçirmeyi tavsiye edebilirim. En azından spor yaparken bunu deneyebilirsiniz - hatta spordan önce ve sonra da- ve aynı zamanda mutlaka Hakan Yazman Beyin yüksek kadansla ilgili önerilerinizi kale almanızı tavsiye ederim.

@sahindiyebiri

Öncelikle nazamandır ağrı var? ağrı gerçekten bir ağrımı?sızımı? yanmamı? batmamı?Şişlik varmı ?varsa ödemmi(kelime olarak su toplanması diyebiliriz amam iltahaplı bir toplamada olabilir)?Hematommu(travma sonucu kan toplanması?) merdiven inip çıkarken hangisinde sıkıntı var yada varmı?Dizde boşalma hissi varmı? çöktüğünüzde sıkıntı varmı?bu soruların cevabını nasıl verebiliyorsunuz?Ödemi anlamaya gelince skıntı kısımda bir hassasiyet kızarıklık sıcaklık olabilir parmakla bastırınca çöken kısım normalde uzun bir sürede eski haline geliyorsa bir ödem söz konusu olabilir?ama bu işler görmeden yemek tarifi gibi olmaz.Sıkıntı tendonlardamı? diz arkasından geçen önemli tendonlar mevcut .Bilemiyorum.Nerede oturuyorsunuz bildiğim kadarı ile ankara sesamda spor hekimleri vardı.YTada bazı üniversitelerin yada özel hastanelerin spor hekimleri var ama çoğu ortopediden geçme gibi genede önceki mesajlarda yazılı spor yapan veya seven bir doktor bulmanız.Yeterli alt yapınız varmı fazla yüklenmiş olmayasınız.Yukarıdaki sorulara olumlu cevabınız varsa:kuvvet için squad -louges-jump squad-step -kleg extantion -leg curl hareketlerini tavsiye ederim .Tabiki iyi bir ısınma sonrası.Ödem varsa buz tedavisi uygulayın iyi neopren bir dizlik takviyesi-kıkırdak sorunu varsa metabolik -böbrek vs sorun yoksa glucosamine msm veya gulucasamine sülfat türükıkırdak koruyucu bir ürünü doktor tavsiyesi alarak kullanın ne diyeyim geçmiş olsun ,kimsenin başına sakatlık gelmesin
saygılarımla

ağrı son 2 haftadır var.sol dizim sanki sağ dizimden daha ağır geliyor.yürürken otururken sol dizim rahatsızlanıyor.yanma yok.

bir ödem olabilir ama dışarıdan belli olmayabilir agır hissetmenin nedeni dizin içinde bir şişme belirtisi gibi kısa süreli olabilir ama kalıcada olabilir. buradan yardımcı olmak imkansız .İster bekle dinlen dene .İster doktora görün diz senin karar senin .
saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: sahindiyebiri
arkadaşlar bu agrılar bende de songünlerde olmaya başladı aynen arkadaşın dedigi gibi 3 sefer üst üste farklı doktorlara gittim o kadar film çektiler fakat doktorların dedigi tek şey hiç birşeyin yok sapasaglamsın fakat son gittigim doktor tek yapman gereken kesinlikle çömelmiş durumda kalmayacaksın

doktorun tavsiyeleri

1-alaturka tuvaletlere gitmeyeceksin
2-kesinlikle çömeli şekilde oturmuyacaksın
3-yerde yemek yemiyeceksin
4-yatılı vaziyette ayagını kırmadan kaldırıp indireceksin bir süre
5-ilaç fayda etmez ondan ötürü herhangi bir kas gevşetiçi vesayre ürünler kullanma
6-diz bölgeni sıcaktut
7-en önemlisi böyle agrın vardiye antremanlarını aksatma antremana devam dedi

aynı sorundan muzzdarip oldugumdan doktorun dediklerini uyguladım ve iyi bir iyleşme kat ettim

doktora görünmen en doğrusu. bundan 4-5 ay önce başlayan ve ara ara kendini gösteren bir diz ağrısı çekiyordum.Bisiklete binerken değil ama yürürken ayakta dururken durup dururken başlayan ve bazı zamanlar hakikaten çekilmez olan ağrılardı. Denizliye gelince hastane ye gitim.Doktor muayene etti. MR istedi. MR ı çektirdim sonuç geldi geçen gün.

Diz eklem aralığında retropatellar bursada minimal sıvı artışı
Medikal menisküs posterior hornunda grade 2 sinyal değişikliği

futbol basketbol gibi ani hareket gerektirebilecek sporlardan kaçınmamı söyledi doktor. evde yapılacak 3 tane egzersiz verdi. birde bisiklete binmemi tavsiye etti.

@sahindiyebiri

Soğuk havada bisiklet üstünde uzun süre kalmamaya çalışın. Örneğin -kişiden kişiye değişmekle birlikte- ortalama bir saat sürsün. Uzun süre bisiklet kullanacaksanız genellikle vitesi düşük, kadansı yüksek tutun. Dizlerinde de rüzgâra karşı koruyucu pedleri olan uzun ve kaliteli tayt kullanın. Ve duraklama yapmayın. Beden çok çabuk soğur. Bu eklemler için de tehlikelidir. Eğer mola verecekseniz kapalı, ılık bir yerde olmalı. Soğukta bekleyip pedala asılmak eklemlerinizi boş yere harcamanıza sebep olur. Yeterince ısınmadan ise kesinlikle yokuş çıkmamaya çalışın. Şikâyetiniz devam ederse muhakkak bir uzmana görünün. Geçmiş olsun.

bence eğer hissedilir derecede ve belli bi zamandan sonra olmaya başladıysa belki menüsküs olabilir bence mr çektirmende fayda var.önemli çünkü ileride zayıflamış bir dizde çok önemli sorunlar yaşayabilirsin mazallah.

• Beğen
Tepkiler: Erdi Buyuran
bence bu sorun bisikletten değil senin yaşından kaynaklanıyor. Bisiklet kullandığın müddetçe bu dönemi rahat atlatırsın İnşaallah.Doktora git yalnız ihmal etme muhtemelen bir hap verir ona devam et geçer İnşaallah

• Beğen
Tepkiler: Erdi Buyuran
Geri