Scudo Sports

Diz ağrısı

Arkadaşlar ağrınız diz kapağının içindeki kıkırdak dokunun aşınması veya zedelenme sebebi ile zorlanmaya ve baskıya verdiği tepkiden kaynaklanmaktadır .Bu sebeple iki diz ameliyat gecirmiş biri olarak söylüyorum .
Patellaya baskı yapan diz kapağını açık bırakacak şekilde ,altına takılan dizlik kullanmanızın bir nebze faydası olur ,bu dizlik diz kapağının alt kemikle olan tandon bağlantısına baskı yaparak diz kapağının sürtünmesini azaltır.
Bunun haricinde fazla yapılacak bir şey yoktur. ilaç sorarsanız clokosamine kulanmanızın faydası olacaktır .ileri seviyede ( doku parcalanmışsa veya cok yırtılmışsa cerrahi müdahale yapılır .
Konuyu internette araştırırsanız daha cok bilgiye ulaşabilirsiniz .

Scudo
Arkadaşlar bu sabah zeminin ıslak ve tozlu olması sebebi ile düşük eğimli bi dönüşte dahi düştüm.
Düşme sebebimi merak edenler için: hamuru sert olan cst yarı slick 2.00 lastikler, zeminin ıslak ve tozlu olması, ayağımda kilitli pedal-ayakkabı olmaması sebebiyle kontrol seviyesinin düşüklüğü, sabah olmasından dolayı motivayom eksikliği.

Sonuç: sağ pedal kırıldı. Sağ tarafım üzerine takla attım. (kask gene görevde) pantolonun sağ dizi yırtıldı. Sol dizimi takla bitişinde asfalta biraz daha sert çarpmam ve onun ağrısı.

Tek içime düşen ve aklımda kalan sol diz kapağımın ağrısı. Küçükken yüksekten yere atlamam sebebiyle sol baldır kaslarımda biraz yırtılma, tarak kemiğimde çıkma ve (öyle tahmin ediyorum) diz kapağında da oynama olmuştu. Kas yırtılmasını hallettik. Sol ayağımin tarak kemiği önceden çıktığı için ara sıra çıt kıt diye ses çıkarıyor. Üstüne basıp yukarı doğru çekince gene aynı ses geliyo ve bi süre bu sesi duymuyorum. Yani yerine geliyor. Sonra gene giriyorlar. Bu sorun ve kendimce yaptığım çözüm işlemi, iki ayağım için de küçüklüğümden beri var, uyguluyorum.

Şimdi sol diz kapağım çömelir kalkarken ağrıyor. Ve bunun sonra sıkıntı oluşturabileceğinden korkuyorum. Acaba birşey olur mu?

Ve bunun yanında biraz yukarıda anlattığım o tarak kemiği meseleleri, üniversitede spor okulu okumak isteğim göz önünde bulundurulduğunda bi sorun oluşturur mu?

Kardeşim çok geçmiş olsun, 4 gün önce ki turumda stabil 40 km ile bir pickupı 5 metre!! den takip ediyordum, 20 metre den etçeğime rüzgar deryarından faydalanıyım diye, yapmaz olaydım, ani fren yaptı mal, sonra bende mecbur arka fren bacakları frenleme sırasında lastikleri kitleyip kızaklamaya sebep olduğu için önlere yüklendim doğal olarak, Bisikletimden uçtum 1.5 metreden yere düştüm kötü düştüm, şuan sağ kaburga kemiklerimde morarma hissinde olduğu gibi acı var, üstüne birde o gün yaşadığım kazadan sonra spd ye geçmiştim ağrı acıyı hissetmeden üstüne 30 km daha yaptım. Ertesi gün çıktı ağrısı. Kardeşim sağlık en mühimi olabildiğince risk almamak ve en heyecanlı anımızda dahi duyarlılığımızı korumamız gerekiyor, tekrardan geçmiş olsun kardeşim.

en kısa zamanda doktora görün kardeşim geçmiş olsun kas gevşetici jel kullan

@captain_2

kas gevşetici jeli iki dizimde de olan kızarıklık ve morluklar için mi, vücut karlarını dinlendirmek ve rahatlatmak için mi?

@Harun Sayı

size de geçmiş olsun Harun bey. Şimdi nasılsınız? Kaburga kelimesini görünce içim ürperdi.

Geçmiş olsun kardeşim. Bende yaklaşık 2 ay önce hafif bir şekilde düşerek diz kapağımı taşa çarptım, şişliğin inmesi 1 hafta sürdü, ve doktora da gitmemiştim. Hala merdiven iner çıkarken veya uzun süre dizimi 90 derece (veya daha fazla) bükerek oturduğumda ağrı yaşıyorum. Acilen iyi bir doktora gitmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Sağlık ihmale gelmez.

@ibrahim akartua

teşekkür ederim İbrahim bey.

Siz hala gitmediniz mi?

Hala bisiklet sürebiliyor musunuz?

avrupa yakası pedal grubunda
mustafa akman ve abidin bey doktor, yardımcı olabilirler sanırım.

Geçmiş olsun. En kısa zamanda doktora diz kapağınız için doktora görünmelisiniz bence. Ağrımıyorsa bile içinizdeki kuşku gitmiş olur.

Evet, doktora gittim. İçinde 10 kapsül bulunan bir ağrı kesici ve jel krem verdiler. Daha 2 kere kullandım. Ağrılar Biraz azaldı. Iyiye gidiyor...

Hapın ismi naprosyn, jel kremin ismi artril jel.

Ben olayın üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen hala inatla gitmiyorum doktora, biliyorum yanlış ama hastane ve doktor işleri beni oldukça geriyor. 2 aydır gayet güzel bisiklet sürebiliyorum, şu an sorunum büyük ölçüde azaldı, sporuma tekrar başladım koşabiliyorum ağırlık kaldırabiliyorum rahatca gezebiliyorum. Ama dizim büküp yarım saatten fazla oturduğumda ağrılar geri başlıyor, artık ona da katlanıyorum. Napalım akılsız başın derdini ayaklar çekiyor. Çok geç bir cevap oldu ama eski forum sisteminde gönderdiğim mesajları bulamıyordum. Yeni forum ilaç oldu.

Sayın Mücahit Kıvrak naprosyni bol suyla ve tok karnına içmeyi unutmayın, midenize dokunabilir. Bir de spo ryaralanmalarında mümkünse spor hekimliği alanında uzmanlaşmış hekimlere görünmekte daha çok fayda olur diye düşünüyorum.

Ön diz ağrısı denilen ağrı, çeşitli nedenleri vardır.
Yanlış pozisyonda sürüş
Anatomik diz problemleri
Aşırı soğuğa maruz kalan diz vb. nedenlerle olur.

Merdiven inip çıkarken, yokuş aşağı yürürken, diz çöküp kalkarken ciddi ağrı hissedilir. Ayrıca diz eklemi çalıştırıldığında "kıtırt kıtırt" seslerde duyarsınız.

Ağrının geçmesi için fastjel-feldenjel gibi kremlerle masaj yapıp, her gün ağrılı dize soğuk uygulayarak 1-2 haftalık dinlendirme yapmanız gerekir.

Sele yüksekliği ve pedala basma şekli(aya tabanının konumu) yüzünden olan ağrılar doğru teknikle bir daha tekrarlanmasada , anatomik ağrılar için spor hekimine görünmeniz gerekir. Teknik sürüş hatalarından kaynaklı ağrıları minimuma düşürmek içni "SPD" pedal kullanmak faydalı olacaktır.Bunun yanında uygun sele yüksekliğini de ayarlamak gerekir.

En önemliside esnek ve güçlü diz bölgesi kaslarıdır. Femur bölgesindeki ve humerus grubu kasların güçlendirilip esneklik kazandırılması gerekir. Özellikle her türlü sportif aktiviteden sonra "soğuma hareketleri" ni eksiksiz yapmak gerekir. En sağlıklı kas, esnekliği fazla olan kastır :)

Merhabalar, memlekete döner dönmez ilk işim kilitli pedala geçmek oldu. Yalnız bir süre sonra sağ dizimde ağrı oluşmaya başladı. Normalde yürürken sağ ayağımı tam düz olarak basamıyorum, bisiklet sürerken de sağ dizimin hareketini hissediyorum yani kemik seslerini duyar gibi oluyorum. Ne yapabilirim bu konuda?
Teşekkürler.

Geri