Scudo Sports

Diyarbakır'da yazdan kalma bir gün

Çok garip oldum ...
Batıda fazla mı? fanusun içinde, korunaklı kalmışız ne...!

Kendi ülkemizde kendimize!, bizden olana! yabancılaşmışız, yabancılaştırılmışız..

Örnek bir çiftsiniz..
Lütfen devam...

Scudo
tek kelime ile muhteşemsiniz sizlere sevgilerimi yolluyorum
98 yılnda diyarbakıra gittiğim ilk sene top sakalı olana ters bakarlardı.
kişi sizi tanıyor ise yavaşça yanınıza gelip " abi neden yaptın bunu kendine" diyebilirdi. nerden baksanız 11 sene kaldım diyarbakırda
zorlu, garip, yoksul, zengin değişik bir şehir..
dışardan bahsedildiği gibi, televizyondan gösterildiği gibi değil.
sadece gidip yaşamak gerekiyor.
bu nedenle sizi anlaya biliyorum kardeşim..
daha önce bisikletli olmadığı için sizi muhtemelen garipseyeceklerdir
tepki almak için kötü konuşacak belki de eylemde bulunacaklardır
ancak zamanla öğreniliyor her şey
zamanla, aslında sorunun bir ifade etme sorunu olduğunu anlıyorsunuz
batıdaki vücut yada konuşma dili yada trafik, orda ki ile aynı değil...
gezilerinizin sonuçlarını paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum
sevgilerimle
sertel ugur

Gerçekten güzel bir konu olmuş. Oradaki herkese sporcu bir çift olarak örnek oluyorsunuz. Ayrıca benim önerimi de dikkate alırsanız sevinirim... ;)

@>>ErDeM<<

ofisteki ciğerci muharrem mi? dostum haftada 2 kere ordayım ben :cool: :cool:

@bymatrix

hangi carreforda babil mi? beraber de bi gezi düzenleyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: RECEP İŞLEK
Saim ustanın burma kadayıfı aklıma geldi bir an.
Bir de Selim Amcanın kaburga dolması. Neredeyse vejetaryen olan ben bile dayanamam yerim.

Taciz konusuna gelince...Hayatta hiç bir uğraşısı, hiç bir hobisi olmamış, top tepmek dışında bir gün bile spor yapmamış insanlar ülkenin her yerinde var. Malesef benim memleketimde (Diyarbakırda) daha çok var. Onlarınki varlıklarını ispatlama çabası, sürü psikolojisi...

Zamanla onlarda birer birey oldukça herşeye alışacaklar.

Başka gezilerinizin resimlerini de görmek dileğiyle.

Sizleri kutluyorum, sıkıntılı bir ortamda birbirinize destek verip faaliyetler yapmanız çok güzel. Sakın ola ki gözünüzü korkutmayın, daha güvenlikli yerlerde bu keyfi sürdürün.

Sizin yüzünüzden, ağzımın suyu aktı ve gidip fıstıklı kadayıf aldım :D

Paylaşım için teşekkürler. Güzel ve romantik bir gezi olmuş. Sanırım bisikletleriniz daha çok sevinmiş. :)

Taciz olayına gelince, malesef her yerde var. Aydın-Nazilli arasında korna basan mı ararsın, araçlarıyla sıkıştırıp kahkaha atan mı ararsın, yolun sadece kendisi için yapıldığını sanıp " çekil laaan şu yoldaaan" diye bağıran mı ararsın vs. vs. vs. Bir ufak çocuklar sadece el sallıyor ki onlar da bizi yabancı turist sanıyor.

Geçen de biri "ağbi o başındaki ne yaaa? uzaylımısın sen" diye laf attı. Ben de cevap olarak "evet uzaylıyım ve benden 1 asır geride olmanıza çok üzülüyorum" dedim. Tepki aynen şu; " Ha? Ne? hıııı? anlamadım?" :D

fıstıklı kadayıfın fotoğrafını kaldırsam mı ne? herkesin canı çekmiş :D bi dahaki geziden sonra bide ciğerci muharreme uğrayıp onun fotoğraflarını çekeyim de tam olsun. Bu taciz olayı tabiki Diyarbakır' a has değil. Biraz da bizim buraya yabancılığımızdan kaynaklanan tedirginliğimizden dolayı ekstradan rahatsız olduk galiba. Bu arada Aydın-Nazilli yolunda ben de bir kaç taciz olayı yaşadım. Bi keresinde kamyoncunun biri beni sıkıştırmış havalı kornasına kulaklarımı patlatma niyetindeymiş gibi basmıştı. ben de "hop birader neden böyle yapıyosun" anlamında el hareketi yapmıştım(umarım hareketi anlamışsınızdır +18 bir hareket değil.) adam kamyonunu durdursa ben de bisikletten inmeye cesaret ederdim, adam durmadı allahtan. ama burada olay biraz daha farklı. tacizciyle teketek olamıyorsun ve yanında eşin olduğunda yaşayacağını sandığın olaylar insanı korkutuyor. sanırım olayın bu boyutu da var.
ayrıca Diyarbakır'da Ofis, Yenişehir, Batıkent, Diclekent, Toplukonut, Suriçinin işlek kısımları hiçbir şekilde tacize uğramadan bisiklete binebileceğiniz yerler.

• Beğen
Tepkiler: RECEP İŞLEK
Ben de daha başlığı okurken, oralarda taciz olmuyor mu acaba diye geçirdim aklımdan.
Biz izmir de bile (bazı semtlerde) bir sürü lafa maruz kalıyorsak orda yaşadıklarınızı tahmin edebiliyorum.

Her şeye rağmen cesaretinize hayran kaldım. Güzel yaşamışsınız, güzel aktarmışsınız. Sizin gibi gençlerin çoğalması umuduyla.

Güzel gezi paylaşım için teşekkürler oralarda bende gezmiştim 25 yıl önce. Sizi ve eşinizi kutluyorum Antalyadan sevgilerle

bisikletten ve turdan ziyade çok tatlı bir çiftsiniz.. Allah mutluluğunuzu daim etsin... Bende nişanlımın şimdiden kanına girmeye başladım ve bi bisiklette ona aldık. İlerde bizde böyle güzel geziler yapmayı planlıyoruz....

Bol pedallı , daha modern bir toplumda yaşamamız dileklerimle....
Ayaklarınıza sağlık, bi daha uçurumlarda da poz vermeyin :)

saygılar

• Beğen
Tepkiler: bikermiker
güzel bi tur olmuş... sizi rahatsız eşeklerin her yerde olduğu bu durumu sıradanlaştırsa bile gayet mide bulandırıcı... yinede eşinize ve size bol pedallı günler...

• Beğen
Aslında çağlar abi diyecektim ama diyemiyorum çümkü biraz önce fark ettim 3 4 sene önce ali emiri ilköğretim okulunda hocamdınız.Şimdi fark ettim ve diyarbakırda gördüğünüz mtb kullanıcısıda bendim hocam yeşil turuncu paylaşım güzel

• Beğen
Geri