Scudo Sports

Dişli oranlarınız ve tecrübeler

Scudo
Rotama ve fitness durumuma göre iki ayrı bisiklette 45-18 (yaklaşık 66 gear inch) veya 48-17 (yaklaşık 75 gear inch) sabit vites kullanıyorum. 48-17 düz rotalar için, 45-18 yokuşlular için. pandemiden dolayı bisiklet kullanımım oldukça azaldığından 48-17’yi çok temkinli kullanıyorum.
Mtb için ise 26 jant olursa 32-16 tek vites ideal geliyor, 34-16 denedim ama toprak yokuşlarda biraz sert gelmişti.

Decathlon da triban 100 gibi tek yapraklı saçma sapan şehir bisikletleri var. Bir çok insan bunu fark bile etmiyordur. Bu tarz bisikleti alanlar genelde bilgi sahibi olmayanlar oluyor. Fiyat uygun olduğu için alıp sonra depoya tıkıyorlar. Tek yaprak olacaksa 36 dan büyük olmaması lazım. Sonuçta bunu alan kitle sporcu olmuyor

@selim82 ben bilerek aldım ama eskiden üstünde megarange vardı hala var diye aldım meğer güncellenmiş 12-28 olmuş öne 3 yapraklı aynakol almayı düşünüyorum bakalım

Sadece rubleyi değiştirmeniz daha kolay ve ucuz olur. 3lü aynakol için vites kolu da almanız gerek. Ağırlığı da artıracaktır. Zaten ağır bir kadro 3lü aynakol ve ön vitesle daha da ağırlaşacaktır. Ben hiç tavsiye etmiyorum.

Benim tavsiyem, rubleyi de değiştirmeden bir süre olabildiğince düz rotalarda bisikletinizi kullanıp güçlenin, hafif rampalar deneyin. Sonra kesmezse, satıp orijinalinden çift ya da üç yapraklı aynakol olan yol bisikleti alın. Triban 100’ü de günlük kısa mesafelerde ya da patikalarda kullanım için kenarda tutar ya da satarsınız. Pek önemli bir zarar da etmezsiniz.

Triban 100 kötü bir bisiklet değil, sadece performansa yönelik bir bisiklet değil. Bence başlangıç için hiç de kötü bir seçim değil. Ama sadece başlangıç için. Birinci elde hangi bisikleti alsanız sattığınızda zaten bu bisikletin fiyatı kadar zararınız olur. Dolayısıyla neyi istediğinizi anlamak için çok büyük bir maliyet sayılmaz. Neye ihtiyacınız olduğunu anlayana kadar düşük maliyetle kullanım için Triban 100 güzel bir seçenek. Bence tek eksi yönü renkleri. Daha albenili renkler seçebilirlermiş.

Daha önce çok tecrübeli olmasam da farklı tip bisikletleri kullandığımdan tavsiyem, yol bisikleti almaya karar verirseniz alabileceğinizin en iyisini almak yönünde olur. Gücünüz yetiyorsa karbon maşa olsun, grupset ise minimum tiagra mümkünse 105 set olsun. Sora ve claris (ve eşdeğer donanımlar) daha ekonomik olsa da pek performansa yönelik değil, daha çok genel kullanıma yönelik donanımlar. Alüminyum maşa ise bana göre pek rahat değil, titreşim ve esneme açısından. Yol bisikletinde açılar da önemli. Triban kadroların açıları daha çok konfor odaklı olup hıza yönelik değildir. Almadan önce farklı açılara sahip bisikletleri kısa süre bile olsa denemenizi ve öyle yatırım yapmanızı öneririm.

Ben vitessiz bisikletler kullanıyorum. Sabit vitesli. Bir süre farklı grupsetli mtbler, sora ve tiagra setli yol bisikletleri kullandım, başkalarını da denedim, ama benim zevk aldığım ve tercih ettiğim kullanım için viteslerin gerekli olmadığına karar verdim. Kullanım hissini beğendiğimden dolayı çelik kadro ve fixie diye tabir edilen sabit vitesli bisikletlerde karar kıldım. Daha genç olsam belki ana spor olarak performans odaklı bir yol bisikleti ile devam edebilirdim. Ya da ormanda mtb kullanarak doğanın keyfini sürebilirdim. Ama ben sade ve basit bisikletleri seviyorum. Zevkler ve renkler diyelim.

Dolayısıyla tek bir doğru yok. Siz de kullandıkça ihtiyaçlarınızı görüp ona göre karar verirsiniz.

@undefined çok güzel yazmışsınız elinize sağlık dediklerinizi dikkate alacağım :) mtb den geçtim bende daha fazla bütçem yoktu ilk yol bisikleti tecrübem aslında gravel bakalım artık hayırlısı neyse o olsun diyelim :) iyi günler

Arkadaşlar şimdi kullanmakta olduğum bisikletim 28” ebatlı şehir tur bisikleti dişli oranları ön 48/38/28 arka 34-14T...
Almayı düşündüğüm ise bir dağ bisikleti 27,5 “ ebatlı ön 22/36, arka ruble ise 36-11
Bu iki bisikletin kiloları aynı...
Sormak istediğim ise hızlanma, performans ve son hız olarak iki bisikletin arasında çok fark olur mu ?

Arkadaşlar şimdi kullanmakta olduğum bisikletim 28” ebatlı şehir tur bisikleti dişli oranları ön 48/38/28 arka 34-14T...
Almayı düşündüğüm ise bir dağ bisikleti 27,5 “ ebatlı ön 22/36, arka ruble ise 36-11
Bu iki bisikletin kiloları aynı...
Sormak istediğim ise hızlanma, performans ve son hız olarak iki bisikletin arasında çok fark olur mu ?
Şöyle söyliyeyim aynakolu 38 dişlisine alın arka aktarıcıyı da 14 e alın hemen hemen o hızlara çıkabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: fensinn
Sabırla bekleyen büyük dişli oranlılara sahip olabilir. 😀

Dosyalar

• EF99B7E5-82C3-48D6-B4C2-A239EDE091AC.png
    EF99B7E5-82C3-48D6-B4C2-A239EDE091AC.png
    357,3 KB · Okunma: 45
  • 5A03F8AA-39F8-4FF8-B6C5-2FC07FA3210A.png
    5A03F8AA-39F8-4FF8-B6C5-2FC07FA3210A.png
    592,9 KB · Okunma: 44
@gezerfen Şemsiye mantarları. Umarım toplamışsınızdır.

• Beğen
Tepkiler: gezerfen
@gezerfen Şemsiye mantarları. Umarım toplamışsınızdır.
Fotoğrafa nezaman ne şekilde denk geldiğimi hiç hatırlamıyorum. Bu post için kaydetmişim meğer.

Şemsiye mantarı ismi çok güzelmiş. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Merhaba tiagra 4700 aynakol kullanıyorum. Aynakol yapraklarını 50 30 yapabilir miyim?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Samsam
Selam, bisikletimde 3x deore aynakol var oranları 22-30-40. Slx 2li ön aktarıcı ile 26-40 oranıyla iki yaprak olarak güncellenmek istiyorum (vites kolum 2 ve 3 vites uyumlu). Aktarıcı 40 diş destekliyor ama aradaki fark biraz fazla olduğu için bir problem yaşar mıyım diye şüphe duydum, sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. :)

52 36 aynakol kullanıyorum. Bi'kaç ay oldu alalı ama keşke 53 39 alsaymışım diyorum.

@Mad Buddha Tamam artistliğin manası yok. 😂 Ön 50-34 arka 11-34 tü. Önü 52-36 yaptım en azından yol bisikleti kullandığımı anlayayım diye.😀

@Kadir İLBAY Problem yaşayacağınızı zannetmiyorum. Zincir bile aynı uzunlukta kalır.

@samet42 30 dişli yol bisikleti aynakol yaprağı pek karşılaşmadığımız birşey olduğundan olacak bir uyumsuzluk yaratıcakmış gibi geldi heralde Selim bey'e. Belki de haklıdır emin değilim ama linkteki yaprak da tiagra serisinden olunca bana bi problem çıkarmaz gibi geldi.

Bu arada bir ekleme yapmam gerekiyor. Yolladığınız link 3 lü aynakol için üretilmiş bir yaprak Tiagra 4703. Belki de bu sebeple 2li aktarıcılarda ya da aynakollarlarla uyumsuzluk yapabilir. @samet42

Geri