Scudo Sports

Dişli oranlarınız ve tecrübeler

50 34 ayna kola 11 34 ruble taksam olur mu ? Orijinali 11 28 ?

Scudo
50 34 ayna kola 11 34 ruble taksam olur mu ? Orijinali 11 28 ?
Arka aktarıcın kısa bacaksa mümkün olmaz @Gökay Akçay arkadaşın dediği gibi. Bunun için aktarıcı değişimi gerekli ancak ücret bakımından pahalıya geleceği için genelde birçok kişi wolftooth derailleur adapter kullanıyor bu sayede kisa bacak aktarıcı ile 34 ruble kullanma mümkün oluyor. :)

• Beğen
Tepkiler: specific
@ophellia Kısa bacak yani "SS" galiba. 11-34 için "GS" Claris ya da Sora arka aktarıcı lazım. Ancak 11-32 takabilirsiniz şu haliyle.

Teşekkürler arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Claris’in bu modeli max 32’ye kadar destekliyor diye biliyorum, uzun bacak bir sora aktarıcı ile 36’ya kadar yolunuz var
RD-2300 kısa bacak aktarıcı ile 11-32 ruble kullanıyorum, 32'de titreme yapıyor, 30 veya 28'i sıkıntısız destekler diye düşünüyorum.

Arkadaşlar Merhaba 48×38x28 aynakol ve 32 dişli 8 li tourney tx rublem var. Yokuslarda biraz daha kolay çıkmak için düşük maliyetli nasıl bir değişim yapabilirim .

@smalkaya Ruble olarak fazla şansınız yok. en fazla 34 diş destekliyor Tourney arka aktarıcı. Fazla fark edeceğini sanmıyorum. Dolayısıyla en ekonomik yol aynakol değiştirmek. 42-32-22 ya da 42-34-24 mesela. En ekonomikleri;

(link)

(link)

Zincirin de bir miktar kısaltılması gerekebilir. Büyük dişli 42'ye indiği için son hızınız biraz düşecek.

Son düzenleme:
@smalkaya
Rublede 11-12 dişli varsa @Aybek Cihan ’ın dediği gibi aynakol değişimi sizi fazlasıyla keser. Ama 48li aynakolu da atmayın, ileride kondisyonlanıp hız isterseniz tekrar takarsınız...

@smalkaya Ruble olarak fazla şansınız yok. en fazla 34 diş destekliyor Tourney arka aktarıcı. Fazla fark edeceğini sanmıyorum. Dolayısıyla en ekonomik yol aynakol değiştirmek. 42-32-22 ya da 42-34-24 mesela. En ekonomikleri;

(link)

(link)

Zincirin de bir miktar kısaltılması gerekebilir. Büyük dişli 42'ye indiği için son hızınız biraz düşecek.
vermiş olduğunuz bilgi için teşekkürler. Eskişehirde oturmaktayım. Performans takıntım yok genelde kısa turlar en fazla 100 km turlar yapmaktayız ve gittiğimiz yerlerde genelde bayır olmakta. yaşım 40 ve carraro 323 sahibiyim. Sizce almışken 42*34*24 mü yoksa 42*32*22 mi alayım. Birde zincir harici diğer sistemlerde uyumsuzluk olmaz değil mi

Sabit maşalı şehir bisikleti

26-36'-48 aynakol
11-34 ruble

genelde düz yolda
36 aynakol ve 20-23-26 kaset oranları ile kullanıyorum.Bu oranlarla 20-30 km saat arası rahat gidiyorum diğer dişlileri hemem hemen hiç kullanmıyorum.Aslında tek aynakollu sistemler ilgimi baya çekiyor bu yüzden kullanmadıgım aynakolları ağırlık olarak taşımak,çapraz derdi insanın kafasını bozuyor

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
50-34 aynakol 11-28 ruble kullanıyorum. Yokuşlar da 34x28 80 kadansı korumaya çalışıyorum ama %8 eğimlerden sonra bu (uzun yokuşlarda) pek mümkün olmuyor.
İleride 52-36, 11-30 a geçmeyi düşünüyorum. 36x30 ile bu mevzu için iyi bir seçenek olmuş olur mu?
Bu oranı kullanan arkadaşlar fikir verebilir mi?

@smalkaya Performans kaygısı yok ve bolca bayır var madem 42-32-22 daha iyi olur o zaman. Ön aktarıcı uyumlu çalışır mı bilemiyorum. Carraro 323'teki TX51 ön aktarıcı 48 diş uyumlu ama 42 diş ile de çalışır mı bilmiyorum. Belki forumda bilen vardır. Yenisi gerekiyorsa hem 42 diş hem de 48 diş uyumlu olsun şunun gibi;

(link)

Selamlar bir sorum olucaktı

hep kısa bacak ve 32t uyumu konuşulmuş peki uzun bacak ve 27t uyumlu çalışır mı? (sorarken çok aptalca bi soru sormuş gibi hissettim kendimi ama ne olur ne olmaz)

Ve sizce yol bisikletinde çok tırmanmayan birisi için 32t gerekli mi?

@denizt Cok tirmanmayan birisi icin 32 t gerekli degil ama ben Buyukcekmece de ikamet ediyorum sag tepe, sol tepe yeni bisikletim ile 11-34 geldi. Ileride 11-36 olursa ona da eyvallah derim. ?

Geri