maşa alacağım için araştırma içerisindeyim fren bağlantı özelliği : disk uyumu is yada post mount diyor ne oldukları hakkında bilgi verirseniz sevinirim
çok emin olmamakla beraber ; post mountta araya bir adaptör geliyor önce kaliperi adaptöre , adaptörü maşaya vidalıyorsunuz..
is'te ise kaliper direk vidalıyor. Alacağın maşa sol resimdeki türden olacak.
Benimde post mount bağlantılı maşam var bunu 180 lık yapmak istiyorum ama internetten iki çeşit adaptör buldum benim istediğim fren ayarı yapacağım zaman adaptörü sökmemek istiyorum bunlardan hangisini almam lazım farkları varmı
Benim bisiklette vidalar direk maşaya sıkılıyor bu adaptörü takarsam maşaya vidaladıktan sonra hep sabit mi kalıyor peki hangisini almam gerekli ikisi de 180 mm için
Birinde iki delik var diğerinde tek delik ikisinde de 180 mm post pos yazıyor peki farkları ne ilk kez takacam
@vural_0111 yukarıda bir arkadaş çok güzel bir foto atmış zaten, post mount ile IS mount arasındaki farkı görmek için. Anladığım kadarıyla senin maşan post mount. O zaman post to post olan 180mm alman gerekiyor.
Kaliperlerin shimano ise zaten shimano alman gerekiyor. Üstteki biraz atraksiyonlu bişey, ne olduğunu ben de bilmiyorum ama alttaki sana olacak adaptör. Tabii 180mm olanı alman lazım .
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben de üsttekinin önce maşaya vidalanıp sonra kaliperin ona vidalandığını düşünüyorum. Eğer öyleyse ondan alacam. böylece kaliperi her söküp takmada maşa değil adaptör aşınmış olacak.zaten sök tak yeterince aşınmış yalama olacak diye korkuyorum en azından bu dertten kurtulurum.