Scudo Sports

Disk Uyumlu Göbek V-frene takılır mı?

okidoki

Aktif Üye
Tepki
160
İsim
Oktay Keleş
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Diğer
Arkadaşlar bisikletim V fren 3x10 32lik jant var. Ön ve arka göbeği değişmek istiyorum.
Arka göbek olarak elimde sıfır bu göbekten var.
(link)
Lakin disk uyumlu olduğu yazıyor. Acaba V fren ile bir uyumsuzluk olur mu?

Scudo
Uyumsuzluk olmaz ama rotor takılması için yeri olur göbekte. Ben de bu şekilde kullanıyorum v fren dağ bisikletini.

• Beğen
Tepkiler: okidoki ve MAERKEK
Öne de disk uyumlu göbek al ileride biraz daha paran olunca iki adet rotor ve mekanik disk kaliperi takıp v fren bacaklarını da sökerek uygun fiyatlı disk fren dönüşümü de yaparsın.

@turbotx150 hocam disk fren yerinin hazır olduğunu nasıl anladınız

Öne de disk uyumlu göbek al ileride biraz daha paran olunca iki adet rotor ve mekanik disk kaliperi takıp v fren bacaklarını da sökerek uygun fiyatlı disk fren dönüşümü de yaparsın.
Teşekkür ederim. V-fren kullanmayı tercih ediyorum. Elimde boşta disk uyumlu deore göbek var diye sordum.

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
bende aynı kararsızlığı yaşıyorum. bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi?

(link)

(link)

bende aynı kararsızlığı yaşıyorum. bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi?

(link)

(link)

FH-M6000 alınırsa sadece sol teller biraz daha göbeğin içine doğru gelecek, boyları çok az kısalacak.
FH-T610 eski seri, FH-M6000 nispeten yeni seri. İkisinden birini alacak olsam FH-M6000'i alırdım. Ruble 8-9-10 dişli ise (link) alırdım. Bisikleti yenilerken FH-T610 ile FH-T3000 arasında kalmıştım, yabancı forumlarda güncel olmayan serinin ürünü yerine güncel serilerden aile olarak düşük görünse bile ürün olarak ona denk olanı alma görüşü ağır basıyordu.

Merhabalar.
Eski bisikletimin on ve arka gobeklerini degistirecegim. Ancak shimano, istedigim deore gobegin v-fren icin olanini artik uretmiyor. Bana sanki istedigim seyin olmamasi icin bir sebep yokmus gibi geliyor. Deneyen yada fikir beyan edip cevap vereceklere simdiden tesekkur ederim.

Hiç fark etmez. Disk frene uygun göbekler V frende de kullanılabilir. Sadece flanşlar ve tellerin göbek tarafındaki uçları bazı göbeklerde bir taraftan, bazı göbeklerde iki taraftan v frene uygun muadilinden biraz daha içeride olur.

Geri