Scudo Sports

Disk frenli mtb ye park ayağı olmuyor mu

Yalnız Pedal

Forum Bağımlısı
Tepki
1.023
Bisiklet
Diğer
sedona 721 bisikletime park ayağı aldım bi hevesle çünkü sürekli bir yere yaslamak gerekiyor ve kadro çiziliyor bu hiç hoş bir görüntü değil ne kadar kötü görünse takacaktim ama baktım ki bisikletime bu uymuyor ayağın bisiklette girmesi gereken yer küçük hem girse bile ucu arkadan Disk e deyecek yani uzun lafın kısası 25 tl gitti ayak alimde kaldi

Scudo
uyar neden uymasın arka çataldan bağlanan ayaklar uyar

Ayaklık mtb lerde zaten gereksizdir hocam, çoğu profesyonel kişi kullanmaz, nerden baksanız kaç 300-400 gram ağırlık kadroya. Ben tavsiye etmiyorum ayaklık mtb için değil şehir tur bisikleti için kullanılmalı. Bisikletinizi her hangi biryere dayamanızı tavsiye ederim, zaten zamanla istemeseniz dahi ufak tefek çizikler oluşuyor ;).

ben bu kadro cizilecegini bile bile nasıl duyarım sağa sola hem sadece sorun bu değil lazım oluyor bazen bişey yapmak gerekiyor bisikleti koyacak yer yok rezil olma durumda oluyor bazen ne hayaller kurmuştum bisikletimi alırken sen gel haftada bir temizliği yap sonra park ayağı takma güzelim bisikleti yere bırak olacak işmi

bende afx 7001 i alınca ilk iş ayaklık aldım ama olmuyor arkadaşım o bisikletlere ayaklık gitmiyor yokuşlarda boş yere yarım kilo ağırlık taşıyorsun.
karizmayı bitiriyor
görüntüsüde kötü gereksiz :D

Ufak bir aparatla monte yerinin açısını değiştirerek takabilirsiniz. Standart park ayakları tüm bisikletlerle uyumludur...

aynen görüntüsü kötü ama 1000 tl verince ve cizilecegi ni düşündükçe karizmayi boş veriyor insan sansima tüküreyim lazım oluyor arada elinde bişey oluyor bisikleti yaslamak gerekiyor ama yok birakamiyorsun öylece yere

Bende de aynı bisikletten var, kadroda sol tarafta tekere yakın iki küçük delik bulunmakta, bu delikler ayak için yapılmış. Buna uygun ayak aldım ve kendim monte ettim. Diske değmesi filan söz konusu değil. Ayağı aldığınız yere gidip uymayan ayağı kadroya uygun ayakla değiştirmenizi tavsiye ederim.

Kimse kadrosunun çizik olmasını istemez fakat kadro üzerinde ayak montajı için uygun delikler yoksa örneğin çatala vs monte edilecekse ayak zamanla kadroda yine çizikler oluşturabilir. Bence de ayak bisikletin şeklini bozuyor. Benim bisikletimde de ayak var. Bir süre ayak takmamak için direnmiş ancak birçok yerde birçok defa lazım oluyor düşüncesiyle takmıştım ben de bir süre sonra. Ayak takıldığında bisiklete yüklenen fazladan ağırlık ister dağ bisikleti ister şehir bisikleti olsun bir külfet tabi ki. Özellikle dağ bisikletlerinde olmaması gibi bir durum kullanım tarzıyla ilgili. Örneğin ağırlıklı olarak ormanda, dağda iniş yapmak için kullanan biri zaten hiçbir şekilde ayak takmayacaktır diye düşünüyorum. Zaten iniş sırasında ya da bol çukurlu tümsekli yerlerde agresif sürüşlerde ayak aslında biraz tehlike de yaratıyor. Fakat benim gibi zaman zaman sahil yolu, zaman zaman orman, dağ, tepe pedallayan birisi için çok lazım olduğu zamanlar oluyor. Ayak takmadan önce bisikleti biryere dayamam gerektiğinde mümkün olduğunca kadrodan değil de arka lastikten uygun bir dayanak noktası bulmaya çalışıyor ve o şekilde bisikletimi bir yerlere dayıyordum. Ayak kullanmak istemeyen arkadaşlara da aynısını öneririm.

Çatala takılan ayaklardan kullanacaksanız, ayağın kadroyu sıktığı yerleri önceden elektrik bantı ile (her rengi mevcut, bisiklete uygun renkte alabilirsiniz) 1-2 tur sarın, böylece kadronuz çizilmemiş olur.

Bende önceki MTB bisikletimde bu şekilde bir ayak kullanıyordum ama yeni bisiklette kullanmamaya karar verdim (görüntü ve ağırlık açısından). Bisikletimin de çizilmemesi için şefaf folyo ile kapladım. (Araç aksesuar, yazı, giydirme vs yapan dükkanlardan alabilirsiniz)

Şimdi kafam rahat, istediğim yere dayayabiliyorum, çizilme derdi yok, çizilse çizilen yerin folyosunu değiştirirsin olur biter.

@Melih Gürle
evet iki delik var orda hatta ayağın şekli tam oraya gelecek şekilde o kısımda sorun yok sorun o deliğin küçük olması üstteki delik yada ayağın oraya girecek çıkıntısı büyük ve uzun girse bile arkadan disk e deyecek bu arada ayak istanbuldan geldi dün ayakla az oynasam yani biraz taşlama yapsam olurmu

Bant, renkli folyo vea carbon kaplama insanın aklına geliyor ama şeffaf folyo hiç düşünmemiştim. Çok iyi fikir bence. Folyoların da çizilmezleri bulunuyor bu arada piyasada. Fiyatları biraz pahalı ve de bulması zor fakat bulur bulmaz alıp kaplamak lazım.

@mustafa genç

Eğer aldığınız ayakta oradaki iki deliğe uygun delikler varsa geri kalan kısmını kesip atabilirsiniz. Yoksa uygun yere iki delik açıp ayaklığın mevcut somunlu vidalarıyla vidalayabilirsiniz. Ancak dikkat edin ayaklığı içeriden vidalayacaksınız.

Tercih meselesi isteyen bisikletine istediğini yapar ancak dün yolda kanadalı dünya turuna çıkmış birine denk geldik, altında baya yüklü scott citty bike vardı, onda dahi ayaklık yoktu :), en kötü ihtimalle yaslıyacak biryer bulunmasa bile bisikleti yavaşça yere bırakırsanızda çizilmez zaten.

@cem bice

ben de çizilmez folyo kapladım zaten. Onlar yaklaşık 1,50mt genişliğinde rulo toplar halinde oluyor piyasada, ben o toptan 50cm kadar kestirdim, yani 150cmx50cm ebatında aldım, 50TL verdim. Hemen hemen yarısını kullandım, yarısı duruyor ilerde değiştirmem gerekirse diye.

İstanbulda kolay bulacağını düşünüyorum ama bulamazsan, burdan alıp sana yollayabilirim.

Kısa bir araştırma ile bulabileceğimi düşünüyorum.
Bulamazsam haber veririm.
Teklifin için teşekkür ederim.

hocam kadro herhangi bir yere temas etmeden, seleden, arka lastikten duvara dayama yöntemleri var, 3 yıldır ayaklık kullanmıyorum ve dayamadan dolayı oluşan tek minik çizik bile yok kadromda, arka lastik ve sele, yer ile 80 derece açı yapacak şekilde duvara yaslanırsa, ne kıpırdama ihtimali var ne düşme :)

@Mustafa Şükrü YILDIRIM
Adam dünya turuna çıkmış yani para gani bisikleti mi düşünür böyle biri, giderse gitsin der benim gibi çoluğunun çocuğunun nafakasından kısıp nerdeyse 1 aylık maaşını vermemiştir o bisiklete düşünürüm tabi bisikletimi çünkü birdaha alamam

Arka lastiği dayamak okadar pratik ki, bir kere öğrenirseniz bırakamazsınız.

Arkadaşlar plastik ucuz ve hafif ayaklıklar var onlardan kullanabilirsiniz ve kadronun ortasında yeri olması gerekir.
Ayaklık takmam derseniz elciklerden yaslayın ben öyle yapıyorum hem kadro da çizilmez.

Geri