Scudo Sports

Disk Frenli Bisikletlerin Rotorlarına Dikkat!

ulas

Forum Bağımlısı
Tepki
9.588
Bisiklet
Geotech
Arkadaşlar kaç gündür bu konuyu yazmak istiyordum. Disk fren kullanan arkadaşların dikkat etmesi gereken çok önemli bir konu var!

Tekerlek dönerken elinizi rotora yaklaştırmayın. Yada fren ayarlarken elinizi rotora kaptırmayın. Sürekli olarak bununla ilgili olaylar görüyorum yada duyuyorum. Aman dikkat ayar yaparken parmağınızı bile koparta bilirsiniz.

http://cdn.media.cyclingnews.com/2009/09/07/1/cannondale_di2_fb_600.jpg

Genelde kaza parmağın rotor arasına girerek dönen rotorla kaliper arasına sıkışması sonucu oluyor. Yada ters dönen tekerin maşa ile rotor arasına sıkışmasıyla oluyor.

Rotor bıçak gibi keskindir.

Yapmanız gereken

1.Ayar yaparken tekeri çevirmeyin yada teker dönerken elinizi uzak tutun.

http://abusdol.sitemynet.com/mynet_resimlerim/parmak.gif

Aman dikkat!

Scudo
Uyarı için teşekkürler.

Konu dışı bir şey sormak istiyorum. Verdiğiniz resimdeki fren kablosunun içine girdiği maşa düz maşa mı yoksa amortisör mü? Düzse, o şekilde disk fren kablosunun içinden geçirilebileceği amortisör modelleri de var mıdır? Varsa marka/model belirtebilir misiniz örnek olması açısından?

Gerçekten güzel bir uyarı, hatırlatma.Genelde bu tür şeyler tecrube edinilerek öğrenilir ama bunu tecrube etmek pek hoş olmayacaktır.Ayar yaparken aklımızda bulunması gereken bir kural.

uyarı için teşekkürler, gerçekten yakınlaşınca tehlikeli duruyorlar.

Önemli ve dikkat edilmesi gereken uyarılar. Bir ekleme de ben yapmak istiyorum. Uzun inişlerin ardından rotora dokunmamakta fayda var zira benim gibi parmağınızı yakıp acısını 2 gün çekebilirsiniz. (Not: Rotor sıcak mı diye bakmıyordum :) sadece km saatinin maşadaki alıcısını düzeltmek istemiştim)

@Serden Us

Cannondale'nin eski model bir amortisörüdür. Lefy amortisör sistemidir.

• Beğen
Tepkiler: S26
uyarı için teşekkürler...

benim başıma malesef geldi işaret parmağı tırnak hizanıdan itibaren ciddi anlamda şişti ve morardı...
ufaktanda bir açılma olmuştu.

geçekten çok kötü ve korkutucu bir durum herkes çok dikkat etmeli her konuda

bende ayar yapmak istedim ama teker çok yavaş dönmesine rağmen tırnağım 2 ay morarmış kısmını atamadı. o anda duvarları yumrukladım çok kötü bir acıydı.

Evet gerçekten tehlikeli ufak dokunmalarda bile kesikler olusturabiliyor

Gerçekten çok teşekkürler uyarı için ben hep hızlı giderken rotorlara elimi sürüyorum ne kadar ısınmış diye rotorlar dönerken elliyordum rotorları, bir daha yapmam artık uyarı için tekrar teşekkürler. Saygılar...

Kısa bir süre önce denilen durum yakın bir arkadaşımın başına geldi.
Çok şükür ki durum düşünülünce ucuz atlattı parmağı hala yerinde,ama biraz daha zorlasaymış operasyon gerektirecek bir olaya doğru gidecekmiş.

Bisikleti bi kaç kişi yanyana temizlerken bile tedirginlik doğuran bir durum oluyor bazen:)Birinin dalıp lastiği çevirmesi bile siz uğraşırken hoş olmayan şeylere sebebiyet verebilir.

Gerçekten Rotorlara dikkat!

evet önemsiz gibi gözüken fakat hayatımız için önemli olan bir konu. çok teşekkürler.

Geri