Scudo Sports

Disk frenime yağ bulaştı!

Scudo
@Mehmet Metin Levent
hepsini okudum ama elimde fazla malzeme yok ve de çok bir bilgim yok güvenemedim

disk&balata temizleyici kullanabilirsin. hırdavatçılarda vardır muhtemelen. yoksa da sanayide herhangi bir oto parçacıda bulunur.
ayrıca sanayide bazı ustalar yağ ve kiri temizlemek amaçlı tiner de kullanıyor ama boyaya ve yüzeye zarar verebileceğinden pek tavsiye edemem.

Yazın benımde başıma geldi, eğer balatalarınız çok pahalı değilse değiştirebilirsiniz.
Temizlik malzemesine de para verecektim birde ugrasacaktım üstüne %100 sonuç alacağımda kesin değildi. Balata aldım taktım mis gibi :D

Geçen benim mekanik fren li bisikletim de vardı yağ diski bulaşık deterjanı ile sildim hafif zımpara attım yeni balata aldım çünkü balataya ne yaptı isem eskisi gibi olmadı şuan sorun gitti

Peçeteye Kolonya döküp silin muhtemelen temizleyecek ;)

V frenin avantajı :krnz:

Pedlere sidik idrar dök yanlış yazmadım işe sonra zımpara çek. disklere kola dök tecrübeyle sabit geçtiğimiz yaz Çanakkale de uyuzluğuna disklere dökmüşler

Kendini avutma V frene de yağ dökersen tutmaz

@whistle frkullanıcısı Önce balataları sökün sonra evden yağ çözücü alın illaki vardır evin hanımına sorun o verir size daha sonra yağ çözücüyü iyice sıkın balataya sonra silin sildikten sonra biraz zımparalayın daha sonra yine yağ çözücü sıkın balatalara ayrıca disklere de sıkıp silmeyi unutmayın yoksa bir anlamı kalmaz.

Benimde bisikletimin frenlerine yap bulaşmıştı bakataları yağ sökücüyle fln temizledim ama işe yaramadı sonradan balataları kaynar suya attım 5 dk kaynadıktan sonra suyun soğumasını bekledim ardından balataları 2 kere 15 saniye çakmakla yaktım üzerinde siyah bir is oluştu onuda bir ıslak mendil yardımıyla sildim dışarıda test ettim ilk başta fren iyi tutmadı ama bir kaç gün sonra frenler ilk günkü gibi oldu

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
Geri