Scudo Sports

Disk frende ortalama balata değişim süresi?

Sedat YUKARIÇUKUR

Daimi Üye
Tepki
322
Bisiklet
Kron
Arkadaşlar yaklaşık 1000 km lik bir mesafedir aynı balataları kullanıyorum. Frenlemede herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ama merak ediyorum. Tahmini ne kadar sürede bir balataları değiştirmek gerekir bilgisi olan varmı acaba?

Scudo
bu herkese göre değişebilecek bir durum.. ben örn sürekli dağdan iniş yapıyorumdur ve bulunduğum bölge daha eğimlidir ya da sert frenleme yapıyorumdur bu şekilde 1000km civarı gider belki daha fazla. ancak genel anlamda sürüş tarzım düz yol veya tur ise 3000 ve fazlası gider. tabi bunlar benim karşılaştığım durumlar..

• Beğen
Tepkiler: AHMET67
2 adet bisiklet var 2 side hidrolik disk frenli hafta sonları çok uzun dik daglara çıkıyorum iniş sırasında haliyle çok hızlı oluyor inerken frenleri kontrollü sıkıyorum en çok arka freni arada frenlerin tutma ve bırakma aralıklarını degiştiriyorum (biraz sogumaları için)1000 km olmuştur daha disklerde yeni yeni izler oluşmaya başladı hatırlatayım iniş sonunda bir denememde elimi diske vurdum et kokusu çıktı elim yandı iste inanın ister inanmayın papuçlara gelince tabiki incelme boşlukdan fark ediliyor benim tahminim 2000 km daha dayanır diyorum kullanıp ögrenecegim (burada disk frenin ne kadar faydalı oldugunu hatırlatmak isterim eger jant frenli olsalardı inişde lastik denen birşey kalmazdı yanar yada erirdiler)

@AHMET67

bende bir keresinde diskimi ellemiştim ve parmak izi diye bişey kalmadı dümdüz oldu parmağım ve çok acıdı 400 C dereceye çıkabilen diskleri sıkıyorsa elleyeyim valla bir daha dokunmam ben diskimme(hidrolik disk fren):)

Bu sürüş tarzınıza ve agırlıgınıza göre cok değişiyor. Ben bundan 3-4 sene önce ilk disk fren aldığımda (xt hidrolik) 2000-3000 km gider demişlerdi. 55 kiloyum Xc tarzı yarışlara da bu sezon dışında katıldım. Balatalar 15000 km civarına geldi daha yarısından fazlası duruyor.

benim knka 10binde değiştirdi oda sorundan dğl aynı şeyi kullanmaktan sıkılmış

Bende eskiden Xt 203mm rotorlu bir sistem vardı çamurda 2 3 inişte resin balataların yarısı bitiyordu.Şimdi Hayes Stroker 203mm var fren gücü 2 katı diyebilirim, metal balataları var 1,5 senedir ancak yarısına geldi.Herşeyden önce uzun ömürlülükte balata çeşidi önemlidir.:in:

Bu bilgiler çok işime yarayacak arkadaşlar. Henüz 1000 km oldu. Kontrol ettim bir şey yok gibi geldi. Sanırım bir 2000 km daha gidecek. Herkese çok teşekkür ederim.

arkadaşların da dediği gibi eğer dağ,tepe vs. yerlerde bisiklet kullanıyorsanız; 1000-1500km anca, fakat düz yolda kullanıyorsanız kalitesine göre 3000den daha fazla gidebilir. ben şuan 1300 lerdeyim ve daha yeni gibi, kullandığım yer genelde düz yol.

Balata değişimi, ne süreye ne de yaptığınız km'ye bağlıdır.
Tamamen frenlemenize bağlıdır.
Balatalarınızı kontrol edin, diske temas eden seramik/metal kısım 1 mm'nin altına inmişse değişme zamanı gelmiştir.

xt 2007 frenler 160mm rotorlar 100+ ağırlık 600km de balataları yedim:) balataları değiştiren serkan bey bile inanamamıştı..:) şu anda 180 mm rotor ile avid kullanıyorum ne kadar gidecek merak ediyorum..

sürüş tarzı ve yapılan km ye göre değişir arazide 1000 km düz yolda 2000 km gibi bir örnekleme yapabilirim tabi bu örnek göstermek için yaptığım bir karşılaştırma

Nerde ve nasıl sürdüğüne göre değişir bu dostum. İnişin çok ise zaten çoktan erimiş, yer etmiştir ama düz yol vb. gibi kullanıyorsan bir o kadar daha götürür seni sanırım.

@berkay iriyarı

hidrolik disk ler mekanik disk lere göre daha mı fazla ısınıyor sen aşağı indiğindenmi fazla ısındı?

rotorun ısınması hidrolik ya da mekanik olmasına bakmaz. balata ne kadar süre rotora değmiş ona bakar. hele birde uzun bir yokuşu frene nefes aldırmadan sıkarsanız tabiki hemen ısınır.

10-20 metre gibi bir mesafede bile parmağımı yakacak kadar ısıttığımı hatırlarım.

@darkness_

ooo bizim evin 20 metre ilerisinde %35 eğimli bir rampa var 200 metre hemde :D frenler olcak 1000 derece kıpkırmızı kor olcak frenler bugün inmeyi deniyim bi bakayım saka bir yana ısınmasından baska bir zarar gelirmi %35-30 civarı eğim var acayip dik bir rampa ve 200 metre bişey olurmu?

olmaz canım. millet rekor denemesi yapıyor. kar kaplı dağdan saatte 160la iniyorlar. onlarda disk kullanıyor. olsa onlara olur zaten. gerçi onlar balata olarak farklı birşey kullanıyorlardır tahminim ama. sen rahat ol birşey olmaz.

Geri