Scudo Sports

Disk Fren Sürtmesine Sağlam bir Çözüm Önerebilecek olan Var mı?

@Halil EROĞLU

hocam bısıkletı 500 600 metre kullandım eve gidene kadar bırsey farketmedım sonra çıkıp düz yolda 15 20 km yaptım sorunu aksam eve geldıktn sonra fark ettım cunku teker cok cok yavas donerken ön rotor ve arka frenden ses gelıyordu daha önce hıddısskfren kullanmadıgım ıcın nasıl olması gerektıgnı bılmıyordum arka fren tutuyordu elbette ama ön fren kadar saglam degıldı %70 lik bır performans vardı dıyeyım hatta ön rotor sürtmeseydı belkı sıkıntı etmezdım bıle

yarını gotrdum zaten adam dırek yag bulastrmıssn dedı benim bisiklete dair bi teşhisatım yok aynı zamanda nasıl yapılması gerektıgını bılmıyorum ve dısarda bulaşma ihtimalide yok düz yolda gittim sadece

kimsenin günahına girmek istemem ama adama gotrdugum zaman direk beni hatalı buldu hemen bi cozum uretmeden degsmem lazım dedı ondeki sürtmeye normal dedi bakmadan ve sıfır bısıklet almışım sonucta teknık olarak cok bılgılı degılım yarın servisi sık sık ziyaret edip para dökeyim diyede yapmıs olabılır eger bısıklet kendi üretmedıyse o yağı başka bir ıhtımal kalmıyor

neyse sağlık olsun diyelim benim şimdiki sorun zincir ve rubleler baya yağlı yeniden bulaşma ihtimali yüksek ne yapmam gerekiyor bilginiz varmıdır

Scudo
Kuru bir bezle zincir ve rubledeki fazla yapı alıp, akışkanlığı az olan yani kıvamlı kaliteli zincir yağı alıp azıcık uygulaman iyi olur. Ayrıca bir kadro zincir koruyucu al eğer yoksa. Yağ konusu dediğim gibi, sen kendinden eminsen ve yolda da birşey olmadıysa o zaman haklı olabilirsin. Bu tür konuların içinden çıkılmıyor bazen. Kişiyi de suçlayamıyoruz bilmeden. Yapabileceğin şey mümkün olduğunca ücretsiz bir şekilde bakımlarını yaptırmaya zorla servisi...

Geri