Scudo Sports

Disk fren sürtmesi

@cpt.erhan 3 gün önce velesbitten carraro 227 modelini aldim.Bugün ışıklarda durup tekrar pedallamaya baslarken ağırlaştığını hissettim bisikletin,eve geldiğimde kontrol ettim arka tekeri çevirdikten sonra ara ara sürtme sesi geliyor.birde zincirdende ses geliyor.pedalladigim zaman hissediyorum zincirde bir anormallik oldugunu.Kusura bakmayin bisiklete yeni basladim bir önceki bisiletim 97 ya da 98 yilinda türkiye gazetesinin verdiği kırmızı bisan bisikletti:)belki hatırlayanlar vardır.Birde km sayacı almak istiyorum

Scudo
@tesla42

hayırlı olsun. Internet ten akort ayarı ile alakalı bilgileri bulabilirsin bende 2 hafta önce yeni bir bisiklet aldım. Aynı problemi bende yaşadım fakat ayarlamasını ben Yaptım. Ilk bakımı yapıldığı zaman servisinden akort ayarı yapılmasını isteyeceğim. Sonrası ver elini Antalya [emoji1][emoji1]

• Beğen
Tepkiler: tesla42
@tesla42 Öncelikle hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Sizin geçtiğiniz bu yollardan bende ve birçok arkadaş geçtiğimiz için doğru yerdesiniz diyebilirim. Yeni bisikletler ilk alındığında belirli bir alışma süreleri oluyor. Fren ayarları bozulacak,jant telleri esneyecek ve yerine oturacak,vites ayarları bozulacaktır. Sizi rahatsız eden bu durumlardan bisikletiniz bu dönemi atlattıktan sonra güzel ve keyifli bisiklet sürmenin keyfine varacaksınız. Ben bu dönemde bu nasıl bisiklet daha alır almaz bozuldu gibi düşüncelere girdiğimden sizin bu hataya düşmenizi istemiyorum. Sorununuzun çözümüne gelirsek eğer bisikletinizinin ilk kurulumunu kullanım klavuzunda belirtilen yere yaptırdıysanız bisikletiniz garanti kapsamındadır ve büyük ihtimalle 30 gün sonunda ücretsiz bakım hakkınız vardır. Siz bu süreyi belki daha erken kullanabilirsiniz. Diğer türlü ben kendi işimi yaparım diyorsanız akort ayarı ile ilgili bir kaç video izleyip kendiniz halledebilirsiniz. Eğer probleminiz akort ayarından değilse disk fren kaliperini ortalamanız gerekir

• Beğen
Tepkiler: tesla42
@cpt.erhan Teşekkür ederim herkes kazasız belasız pedallasın inşallah.Bir bakım hakkım ücretsiz.Yarin bisikleti götürüp disk fren ,zincirdeki sesi ve ön teker akort ayarini yaptirayim en iyisi.

@tesla42 siz mümkünse bisikletçiye bu işlemin ücretsiz bakımdan saymaması için ricada bulunun çünkü bisikletinizin alışma süresi geçene kadar yine ufak tefek problemler çıkaracaktır.

Maalesef Carraro 227'min ön fren diski eğik. Serviste elle düzeltmeye çalıştılar. Sürtmüyordu ve verdiler. Ancak 10 km sonra çıt çıt ses gelmeye başladı. Disk istedik ama henüz gelmedi. Binmeye devam etsem mi bilemiyorum. Yeni disk gelene kadar binmeye devam etmeli miyim bilmiyorum.

Beyler bendede bir Tektro Novela Mekanik Disk fren var gecen arkadaşa verdim tura katılıcakdı bana geri verirken bisikletimi zincirlere yag sürmüş ayriyeten de frelerimede sürmüş 3 gündür temizliyorum ama ginede çok iyi tutmuyor biraz daha asılınca frenlere bu seferde ses yapıyor ne yapmam lazım mekanizmayı komple söküp temizledim ama nafile tinerle temizledim olmadı fren temizleyiciyle temizledim olmadı sabunlu sıcak suyla temizledim gine yok balataları zımparaladım yine aynı acaba neden yapar bi yardım edin acil :)

@cpt.erhan

@erkantuc
Akort ayarinin Disk sürtmesiyle ne alakasi var? Gercekten cok merak ettim. Biraz aciklaya bilirmisiniz ?

• Beğen
Tepkiler: Berkan Gürsoy
Hanımlar ve Beyler teknik yardımınıza ihtiyacım var.
Hidrolik Disk Frenimde sürtme sorunu var. Bisikler sıfır. Teknik servis monte ederken bu kadar küçük sürtme olması normal. Balataların üzerindeki pürüzden dolayı dedi. Ama ben rahatsız oldum sesten. Bugun uğraştım ama daha beter ettim. Videolar izledim ve yorumları okudum burada ama yapamadım. Tam bilemesemde kablo içindeki yagın basıncının fazla olduğu kanaatimdeyim. Balataları skstıran iç yüzdeki iki plastik şey içerde değil. Biraz çıkıntılı. Videolarda o iki plastiğe biraz baskıyla içeri girdirmeye çalışıyorlardı. Ben de denedim. monteledikten sonra Frene basıp maşaya sabitlenen vidaları da aynı anda sktım fakat gene çözemedim. Ne yapabilirim tekrar mı denim aynı şeyleri?Bisikleti aldım ama 3 gündür süremiyorum :(

Dosyalar

• IMG_20150703_182427.jpg
    IMG_20150703_182427.jpg
    56 KB · Okunma: 53
  • IMG_20150703_182452.jpg
    IMG_20150703_182452.jpg
    54 KB · Okunma: 49
  • IMG_20150703_182556.jpg
    IMG_20150703_182556.jpg
    54 KB · Okunma: 48
  • IMG_20150703_183339.jpg
    IMG_20150703_183339.jpg
    48,1 KB · Okunma: 49
Aynılarını izledim Teşekkür ederim video için :).
Aynı onarımı da yaptım 2 kere. Fakat balataları frenin içine yerleştirdikten sonra zaten iki balata arasını diske yerleştirmek sıkıntı. İki balata yeterince ayrık değil. Bu balata yapraklarını skstıran içerideki iki plastik şey çok dışarda geliyor bana. Onlar zaten balataların arasındaki boşluğu azaltanlar diye tahmin ediyorum. o yüzden foto koydum. Bir anormallik var mı diye bilenler bildirsin diye.

Arka Tekerde de bu videonun sonunda anlatılan belli bir bölgede sürtme olayı var.Ön tekerde de bunun gibi az miktarda vardı. Düzelteyim derken elime yüzüme bulaştırdım :) Arka tekeri böyle süreceğim valla.

Yok mu Anlayan ? Bisikletimi kullanıyorum :( BUgünde süremedik

Ben bir tane fren balatalarını değiştirme videosu izlemiştir eleman balatalarını koymadan önce kampananın arasını açtırıyordu videoyu bulursam ekleyim.

Biride buydu hocam.

• Beğen
Tepkiler: amed_doan
Hidroliğin içindeki basıncı azaltan vida falan var mı ? bu fren kolunun orda iki tane vida var biri alyanla biri yıldızla açılıyor. Onlarla bu Adaptörün içindeki o iki parçayı gevşetmek için bir ayar yok midur?

Teşekkürler video için. Anladım ki ben o içerideki o iki yuvarlar plastiği sıfırlarmam gerekiyor ki pağ yukar çıksın bana da yeni olan balatalarım için yer kalsın.Tekrar denicem

Demek istediğim Bu Adaptörün içindeki görünen plastik şeyin dışarda olması. Onu bir türlü içeri girdiremiyorum. Bastırıyorum fakat inatçı keçi gibi yerinden oynamıyo :/
Bu Fren kolunun ordaki bu iki vidadan hangisi iç basıncı ayarlıyor? veya ne işe yarıyor onlar ?

Dosyalar

• IMG_20150703_221251.jpg
    IMG_20150703_221251.jpg
    54,2 KB · Okunma: 36
  • IMG_20150703_221300.jpg
    IMG_20150703_221300.jpg
    48 KB · Okunma: 31
  • IMG_20150703_221425.jpg
    IMG_20150703_221425.jpg
    47,6 KB · Okunma: 34
balatalar arasındaki mesafe diskin gireceği kadar kısa. diski yerleştiriyorum bu defada disk sürtüyor. balatalar arasındaki boşluğu nasıl uzatabilirim?

Disk tamamen mi surtuyor yoksa sadece belli bir noktasi mi ? @ugur005

@kmert tamamen. onceden balata yanlarında boşluk görebiliyordum şimdi hiç aralık,boşluk yok

@ugur005 plastik levye ile balataları (daha doğrusu pistonları) içeri doğru ittirebilirsin ama bi yere kadar gidecektir. Eğer zaten şuan gidebilecekleri en son noktada iseler ve disk balataların arasına girebiliyorsa sorun yok bence. Çünkü yeni balata takıldığında bu normaldir, freni kullana kullana o sürtme zamanla geçecektir. Bol bol fren kullan :) :p

Geri