Aklınız shimano mekaniklere gitmesin, orjinal kabloları ve rotorlarıyla Ball Bearing 7'den bahsediyorum
DH yapan Ayhan arkadaşımızın çift süspansiyon Norco'sunda da Juicy Code var. Ama Ayhan benimkine binince şaşırmıştı

Hatta bu frenle bu maşayı kırarsın diyenler oluyor.
Yine iddia ediyorum: 1 hafta düzenli kullanıldıktan sonra balatası diske sürtmeyecek bir hidrolik feren yok. Deneyin görün; ön tekeri boşta çevirdiğiniz zaman çabucak duracaktır. Ben ayarlamaktan, temizlemekten yağlamaktan usandım.
Ama BB7 de böyle sorunlar olmaz, 2 tarafın da mesafesini elinle kolayca ayarlıyosun, balatalar bittikçe yakınlaştırıyosun.
Hidrolik frende yağını tamamlaman gerek, pad contact ayarı fasafiso zaten.
Evet hidrolikte biraz daha az güç harcarsınız(inanın çok ufak bir güç farkı var) ve fren kolları daha az esner (borular genleştiği için özellikle kablosu uzun olduğundan arka frende bunu daha iyi farkedersiniz

). Hatta biraz hava yapmışsa kolu sonuna kadar basarsınız sonra pompaladıkça sertleşir(pompalarken pistondaki hava, havuza geçer de ondan).
Gereksiz bir detay: [Hidrolik frenli bisikleti ters çevirmeyin demelerinin sebebi de budur; havuzdaki hava tekrar kabloya geçer. (Havuzda basınç yoktur, basınçlı kısım koldaki pistondan itibaren başlar. Yani eğer havuzda da hava boşluğu yoksa, ters çevirmenizin bir zararı olmaz.]
Nihayetinde o paralara o frenlerler değmez arkadaşlar.
Yine de almak isteyene mani olamam
Sonra bisikletçiler ne iş yapacak