Scudo Sports

disk fren mi yoksa V fren sistemini yenilemek mi ?

SİNAN YÜCEL

Aktif Üye
Tepki
21
merhaba arkadaşlar
ben tektro V fren sistemi kullanıyorum.kilom fazla olduğu için fazla bir performans alamıyorum ve kullandıkça papuçlara ayar yapmak gerekiyor ama genede memnunum.acaba heves edip fren ayaklarını paralel baskı v fren mi yapsam?kullan bilen var mı paralel baskı v fren yararı nedir fren papuçlarını ayarlamak gerekmiyor mu performansı nedir?su modeli almayı düşünüyorum (link) . yoksa hiç bunlarla uğraşmayıp disk frene mi dönsem oda pahalıya kaçıyor göbekleri de değişmem gerekiyor o kadar masrafa değceni sanmıyorum.paralel baskı kullanan bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum ....

Scudo
fiyatı gayet uygun eğer içine sinerse bu ürünü kaçırma %40'lara varan performans artışı yaşayacaksın doğru ayarlarla. Ayrıca baradine 3 renk pabuçlarıda taktın mı tadından yenmez..

• Beğen
Tepkiler: SİNAN YÜCEL
Paralel baskı kullanmadım ama eğer bisikletin üzerinde gelen papuçları kullanıyorsanız, önleri baradine 3 renk olanlarla değiştirin derim.
Bende de tektro v fren var, ön papuçları aşağıdakilerle değiştirdim, memnunum.
Frenleri tam sıktığımda ön tekeri tamamen kilitliyor.
(link)

• Beğen
mekanik disk frene geçeceksen hiç tavsiye etmem. ama hidrolik frene geçebilecek imkanın varsa kaçırma. Çok lüzumu yoksa geçme derim. Hem bisikletin ağırlığı artar hem de maddiyat açıdan pahalı

yalnız kaliteli bir v fren takımı alırsan çok iyi olur derim. Resimde gösterdiğin xt frenler de sağlam. Tavsiye ederim

• Beğen
yardımınız için teşekkür ederim peki neye göre %40 performans artışı olur diyorsunuz ben tam sistemi bilmediğim için bilgisizim.ama 3 renk papuç alırım da bu paralel sistemde devamlı papuç ayarı yapmak gerekiyor mu yoksa bir kere ayarlayıp sürekli kullanılır mı ?

Frenlerinizde sorun yoksa v frende sık ayar yapmanıza gerek olmaması gerekir.
Papuçlar ya yerine tam oturmuyordur, ya da çok çabuk aşınıyordur.
Bahsettiğimiz üç renk papuçlar kolay aşınmadığından, sebep buysa sorun çözülür.
Sorun aşınma değilse, fren sıkıldığında papuçların janta tam olarak ve dik temas ettiğinden emin olun.
Bir de düzgün ayarladıktan sonra gücünüz yettiği kadar sıkın.

benım eskı bıskletımde kullandıgım xt paralel baskılar yuzunden cok lastık eskıttım, paralel baskı frenlerde pabuclar jantın yanagına hep paralel baskı uyguluyor bu yuzden daha ıyı fren performansı var bırde baradıne 3 renk pabuc alırsan cok cok memnun kalırsın

ama birde 2012 model xt fren bacaklarına bak istersen görsellik olarak harikalar :)

• Beğen
benim bisikletim zaten cannondale tektro frenler var üzerinde orjinalde.bu paralel baskı frenler iyi gibi duruyor umarım performansı da iyidir.

paralel baskıda herzaman paralel baskı uyguluyor diyorsunuz.papuçlara herhangi bir ayar yapmanıza gerek var mı peki nasıl bir sistemi var ??

Geri