Scudo Sports

disk fren kollarını ters çevirme

MUSTAFA AKTAŞ

Daimi Üye
Tepki
99
Yıllardır motosiklet ve bisikleti aynı anda kullandığım için, arka frenin aynı yerde olmasını istemem sebebi ile bisikletlerimde arka freni hep sol tarafa aldım. V frenlerde fren kollarındaki tellerin yerini değiştirerek bu işi hallediyordum. fakat disk frenli bisiklette nasıl yapacağım bilemiyorum.Disk fren kabloları kola takılan yerinden sökülüp yeri değiştirilebilir mi.

Scudo
@MUSTAFA AKTAŞ

Elbette değiştirelebilir.. Tabikide içinde hava boşluğu kalmamalı biliyorsunuz.. Nedir sizin hidrolik kolların markası?

her kol olmaz... Avidler genelde çift taraflı kullanılıyor ama shimanolar maguralar veya formulalar hakkında bi bilgim yok tektronunda kolları sanırım çift taraflı...
bende dual kola var istesenizde olmuyor.:D

sök tak... monte edebiyorsan sorun olmaz...

@Tolga Ayla

daha disk frenli bisiklete geçmedim. geçmeyi düşünüyorum. bu durumun sorun olacağını varsayıyorum. eğer bazı modeller değiştirilebiliyorsa o modellerden almayı yeğlerim.

Yurtdışında sağ veya sol kol opsiyonlu olarak satılıyor kollar.Örneğin:

(link)

Türkiye'de bu şekilde bulma şansınız var mı onu bilemem tabi.

başlangıç için avid juicy 3 ü tavsiye ederim. Herhangi bir modifikasyon yapmadan sağ sol olarak ayarlayabiliyorsunuz.

Bende motordan sonra bisiklette sıkıntı yaşamıştım ve yerlerini değiştirmiştim.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Onutkan
@Mustafa Acar

niye olmuyor? Olur! Hortumların yerini degistirin o kadar. o kadar da sıkıntılı :)

@MUSTAFA AKTAŞ

sürüş yahut duruş açısında ne gibi bir fark var ki? Ben de motosiklet sürüyorum ama siz söyleyinceye kadar hiç aklıma gelmemişti.

Arkadasımın dedıgı gıbı en guzel alternatıf avid olacaktır butun modellerı ıstenılen tarafa takılarak sag-sol kullanılabılır.
Dıger modellerde ıse sıfır toplanacaksa set sag-sol belırnenıp ona gore toplanır.Eger kurulu bır set ıse hıdrolık bosaltılıp (hava yapmaması ıcın) fren kolu cıkısındakı rekor ıtına ıle sökülerek degıstırılebılır.Sonrada tekrar hıdrolık basılır sısteme.Ama bu ıslemı yaparken cok dıkkat edılmelı zıra daha sonradan sızıntı olmaması ıcın...

@Uğur Demirtaş

Arkayı sıkacağım derken önü sıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: MUSTAFA AKTAŞ
Geri