Scudo Sports

Disk fren balata ve rotor temizliği

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.367
selam arkadaslar rotorumu temizlemek için ıslak mendil kullandım ve çok güzel sonuç aldım bunuda sizlerle paylaşmak istedim.bir denemenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Boranpara
Scudo
Islak mendil alkol ve benzin bunlar çok uçucu ve yağlayıcı özelliği olmayan malzemeler olduğundan temizlik için gayet uygun... Ayrıca çeşitli markaların temizleyicileride var

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Arkadaşlar forumdan gördüğüm kadarı ile balata ve rotor temizliğinde genel olarak forum üyelerimiz deterjanlı suyu tercih ediyorlar. Benim merak ettiğim piyasada balata temizleyici diye satılan ürünler veya WD-40 lar balatalara zarar verirmi. Bu arada bende metalik balata var.

Wd40 ben tavs,ye etmem ama balata temizleyici ürünleri kullanabilirsin...

WD40 içerisinde sökmeye ve azda olsa yağlamaya yönelik katkılar barındırdığından balataya ve rotora iyi gelmeyebilir...

Ama balata temizleyicileri çok ince yapılı olup yağ zerrelerinin ve kir tanelerinin altına girerek onları akıtırlar ve çok hızlı şekilde buharlaşarak kalıntı bırakmazlar...

Detarjanlı su ve sabun bisiklet temi<zliğ için iyidir fakat iyi durulamassanız oda rotor ve pad üzerinde tortu bırakarak ses çıkmasına ve performans kaybına sebep olabilir...

Selamlar,

Aldığım ikinci el rotorların üzerinde sürtünme kaynaklı siyahlıklar ve bazı yerlerinde sonradan temas ettiğini düşündüğüm yağa benzer lekeler var. rotorlarımı neyle temizleyebilirim temizlik ürünü olarak? elimde mevcut tiner var. acaba malzeme yapısına ve göbekteki plastik parçalara zarar verir mi?

Rotorlarını önce pas giderisi sprey ile pas ve lekelerinden arındırıp daha sona da Alkol ile temizleyebilirsin kalıntılardan arındırmak için... Ama o siyahlıklar kolay kolay kaybolmuyor...

Siyahlıklar genelde metalik pad kullanımı sırasında rotoların 400 Santigratderece gibi yüksek sıcaklıklara çıkıp yanmasından oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Cihan ÜRÜT
Kaliperlerde az da olsa çamur ve toz vardı. Onları ucu pamuklu çubuklarla ve sadece suyla temizledim. İçim rahat etsin diye balataları da değiştireceğim. Acaba hangi balatalardan almalıyım?

würth parça ve balata temizleyici iyi gelebilir :) fakat içeriğini oku. maddede yağ içermiyorsa öyle kullan :)

Üreticilerin çoğu temizlik için tıbbi alkol öneriyor... (izopropil alkol) Ben balata temizleyiciden de zarar görmedim... Isı sebebiyle oluşmuş renk değişimleri var ise, bildiğim kadarı ile, geri dönüşümsüzdür, hiç temizleyeceğim diye kasma zaten bir zararı da yok...

Arkadaşlar insan başına gelmeden öğrenemezmiş benimde balatalarıma geçtiğimiz günlerde yağ damladı... arkadaşımla ne yapabiliriz diye düşündük aklımıza ne geldiyse yaptık ve başarıya ulaştık...
Önce Bauhaus'a gidip disk fren rotor temizleyicisi( 8tl ) alıp rotorlarınızı güzelce temizlemenizi öneririm...
Dana sonra balatalarınızı kaynar suyun içine atın 6-7 dk kadar beklesinler daha sonra evdeki prille güzelce temizleyin ve yıkayın arkasında saç kurutma makinesi ile kurutun hem bu sırada iyice kızacaktır ve kendine gelecektir balatalar...
Deneyin balataları 5-6 km sonra tam performansı görüceksiniz...
Eğer yine olmazsa rotor temizleyiciden sıkın balatalara ve yine aynı işlemi uygulayın kesinlikle olucaktır...
Bu hepimizin başına gelebilecek bi konu ve hiç birimiz hatta bisikletçiler bile mesela benim gittiğim bisikletçilerin bile bu konu hakkında pek bilgisi yok hemen pabuçları değiştirelim diyorlar, pabuçlara para akıtmadan önce bu yolu denemenizi öneririm... Bol pedallar...

arkadaşım konu eski ama benimde aynı problem başıma geldi en kısa sürede uygulayacağım ancak olmazsa balatalara rotor temizleyiciden sıkın demişsin.Hidrolik frenin yani kaliperin içindeki ufak balatalara rotor temizleyiciyi mi sıkalım???

Ben yıllardır dısk fren kullanıyorum ve bu tarz durumlarda temızlıgı ıcın kullandıgım balata temızleyıcı sprey hem zahmetsız hemde hesaplı.
Eger bulabılırsenız wrüth marka yada muadili bır marka balata temızleyıcı sprey kullanın bu sprey ucucu oldugundan kalıpere rotora balataya gonul rahatlıgıyla sıkın gıtsın.Sonuc mukemmel.
Bız yınede balatalara yag bulastırmamaya dıkkat edelım derım.
Saygılarımla...

mecit benim başıma geldi bu olay.daha dün uygulayıp mükemmel sonuç aldığım yöntemi anlatayım.öncelikle balataları suyun içine koyup ocakta kaynatıyoruz.10 dk kadar kaynayacak.kaynarken 2-3 defa çıkartıp domestos ile parmağımla ovalayıp tekar kaynayan suya attım. kaynatma işlemini 2 kez tekrar ettim. daha sonra balataları pense ile tutup ateşe tuttum. çok uzun süre tutmayın zarar fazla olabilir. duman çıkacaktır biraz. rotoruda biraz zımparalyıp taktım. daha önce görmediğim performansı buldum. ön frenlerim iyi diye biliyordum.ama arka frenin çokdaha iyi oldu. en kısa zamanda ön frenimede uygulayacağım bu yöntemi. ben uyguladım çok iyi netice aldım.;)

@Özcan ÇAKAR
Valla ozcan ole bı anlatmıssınkı yemek tarıfıne benzemıs:) Sonunada soguk servıs yapılacak dıye not dusmeyı unutmussun dostum :D
Şaka bı tarafada sen bunu yaparak farkında olmadan rotorların ömründen yemıssın hele o zımpara olayına bayıldım.Rotor yuzeyınde ufakta olsa zımpara ız actı ve zımpara gıbı oldu sen her fren sıktıgında balataları daha hızlı asındıracak ve bıtecek.Bu teknıgı yıllaaaar once bende kulaktan dolma bılgılerle uygulamıstım,taa ki bunun ıcın bır sprey oldugunu ve mukemmel temızledıgını hıcbır zarar yada deformasyon yaratmadıgını gordum.Istersen sanada bu spreyden temın edelım bak keyfıne :in:

Konu biraz eski ama birkaç saat önce aynısı başıma geldi WD-40 bulaştırdım :D zamanda kafaya tabalata temizleyici çok işe yarıyo daha önce kullanmıştım arkadaşımındı bitirmiş şerefsiz :D yeni alıcam en yakın zamanda kafaya takmaya gerek yokmuş ön fren ile idare ediyorum :) teşekkürler bu konu için.

Mesajım bulunsun. İleride kesin gerekli olacaktır. :)

@abdullah keleş
Videodaki ürünün ismi nedir acaba wurt marka oldgnu Anladm fakat ismi nedir bilen yazabilirmi teşekkür ederim

mesajım bulunsun benimde

Geri