Scudo Sports

Disk Fren balata sürtmesi

sami.k42

Aktif Üye
Tepki
251
Bisiklet
Cannondale
Arkadaslar,
Balatayı ve rotoru yeni aldım. Ama rotor balata ya sürtüyor. Ilk defa disk fren kullanıyorum. Bunu nasil cozebilirim?

Scudo
kaliperin adaptöre bağlanan vidalarını gevşetirsin frene basar bırakmazsın bi elin basarken diğer elinle adaptör vidalarını eşit şekilde sıkarsan sürtme sorununu çözersin

Eğer balata ve rotor aynı modele ait değilse sürtme yaşayabilirsin. Ama Model tutuyorsa Aykut'un dediğini yap düzelicektir.

Tamam sağolun çözecegim sorunu :))

Rotorda s çizme olayı varsa eğri olan yeri belirleyip elinle de düzeltebilirsin bu da aklında bulunsun. Bazen ayar doğru oluyor ama rotor eğri olduğu için yine sürtme oluyor bir miktar. Onu da elinle düzelterek halledersin.

Rotor yeni olduğu için sürtme yapabilir demisti Teknik Servisci.

Sevgili bisikletçi dostlarım bisikletin hidrolik fren seti shimano brm 355. Rotorları wind cutter özellikli 160 mm 6 vida baradine rotorlarla değiştirdim. Arka frenlerde sorun yok ama ön frende ne yapıp ettiysem rotorlar bir yere sürüyor. En sonunda kaliperi adaptöre bağlayan vidalardan alttakini tam sıkıp üsttekini az serbest bıraktım ses kesildi. Aklıma gelenler şunlar;
1-160 mm çapındaki yeni rotor bir şekilde büyük geldi ucundan kaliper içinde bir yere değiyor.
2-Rotorda eğrilik var.
3-Rotor ve kaliper farklı markalar olduğu için uyumsuz.
4-Rotor yeni rodaj döneminde ses vermesi normal.
5-Pistonlar eşit olarak rotora basmıyor.

Benim esas sormak istediğim soru şu. Kaliperi adaptöre bağlayan iki vidadan biri gevşek. Bu durumda frene bastığımda veya yokuş aşağı inerken frenleme yaptığımda uygulanan güç bu vida başını kesermi.

@mehmetsunu o şekilde kullanılmaz dostum yüksek hızda o vida çıkıp ön tekeri kitlerse ne yapacaksın ? diskin döndüğü yere bak gerekirse kaliperin arasına ince pullardan at disk ortaya gelecek şekilde ayarla işte

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Geri