Scudo Sports

Disk fren aynı model ama boyutları farklı

semih_07

Aktif Üye
Tepki
50
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar shimano br m 447 model fren sistemim var arka ve ön aynı model.arka balatalar eskidiği için değiştirmek istiyorum.balata modeli de shimano B01s resin.ön balataları arkaya takmaya çalıştım denemek için ama girmedi sonra baktım ön fren sisteminin içi arkaya göre daha geniş.sanırım farklı yapmışlar şimdi ben internetten balata siparişi versem takarken sorun yaşar mıyım ? Ne yapmalıyım sizce? Resimde ekliyorum bakarsanız sevinirim.

Dosyalar

• IMG_4267.JPG
    IMG_4267.JPG
    108,8 KB · Okunma: 64
  • IMG_4266.JPG
    IMG_4266.JPG
    94,1 KB · Okunma: 65
Scudo
Arka fren kaliperinizin içindeki pistonlar bir miktar dışarı doğru çıkmış. Plastik bir levye ile pistonları geriye doğru ittirerek yeni balatalarınızı kaliperin içine sokabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: semih_07
O yuvarlak çıkıntı var onu mu iticem içe doğru ? Bende diyorum bu niye böyle:) teşekkür ederim.yeni birşey öğrendim sayende.

Peki birşey daha sorucam Bilgin varsa cevap verirsen sevinirim.bendeki balatanın üst modeli hangisidir nereden öğrenebilirim ? Frenlerden memnunum ama almışken fren sistemiyle uyumlu daha iyi bir balata varsa onu alayım diyorum.

O yuvarlak çıkıntı dediğiniz şeyler, kaliperin içindeki pistonlar oluyor. Onları içeri doğru ittirmeniz lazım. Muhtemelen balataları söktükten sonra fren kolunu sıktınız ve pistonlar dışarı çıktı.

Fren balataları arasında öyle gece-gündüz farkı gibi performans farkı olduğunu pek düşünmüyorum. Zaten iki temel tipte fren balatası var; metal (sintered) ve organik (resin). Metal balatalar daha yavaş aşınıyor ve buna bağlı olarak daha uzun ömürlü. Ama rotorlar ıslandığında, fren yaptığınızda rahatsız edici bir ses çıkarırlar. Organik balatalarda bu ses olayına pek rastlanmaz, ama bunlar da çabuk aşındıkları için daha kısa ömürlü. Bir de organik balatalara kazara yağ bulaştırırsanız, balatanın yapısı gereği yağı emer ve balata kullanılmaz hale gelir. Metal balatalara yağ bulaştığında, bir yağ çözücü ile balataları kurtarmak mümkün.

Ben bugüne kadar metal ve organik birçok farklı marka balata kullandım, Baradine'in kevlar katkılı organik balatalarını önerebilirim. Hem sıradan organik balatalara göre daha geç aşınıyorlar, hem de fiyatları orijinal balatalara göre daha uygun. Bu arada ben AVID fren kullanıyorum onu da belirteyim.

• Beğen
Arkadaşlar yeni aldığım balataları taktım ama ses geliyor, diske sürtüyor sanırım.tekerleri çıkarıp takmıştım temizlik yapmak için bununla alakası olabilir mi? Öndeki balataları alıp arkaya taktım yine aynı şekilde ses yapıyor. Ne yapabilirim acaba?

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
Balataları değiştirmek için tekeri değilde mekanizmayı sökün bence, balataları taktıktan sonra mekanizmanın vidalarını hafif sıkıp frenin boşluğunu alın. Mekanizmayı sonra diske göre gevşetip ortalayabilirsiniz, ben bu şekilde yapıyordum. Balataların ileri geri gitmesini sağlayan pistonlar eşit şekilde hareket etmeyebilir.

• Beğen
@Ahmet ERENN vida dediğin resim eklediğim vidayı diyorsun değilmi? Kadroya bağlanan vidaları diyorsun? Aslında gayet düzgün görünüyor ortalı şekilde taktım ama hala ses geliyor aşırı derecede.tekrar vidaları söküp dediğini yapayım bakalım.

Dosyalar

• IMG_4267.JPG
    IMG_4267.JPG
    108,8 KB · Okunma: 18
Evet o vidalar o pistonlarıda tornavida ile geri iktirmek kolay olur.

• Beğen
Geri