Scudo Sports

Disk brake mi, V brake mi? Disk fiyatına değer mi?

Tepki
15
Disk fren mi yoksa v fren mi alacağım konusunda karar veremiyorum.
Genellikle şehir içinde disk fren daha iyi diyorlar.

Herhalde Sedona 711 veya Carraro daytona alacağım.
Bu modellerin ikisinde de v-disk seçenekleri var.
Seçim konusunda kararsız kaldım.

Aslında takıldığım bir konu da disk frenin fiyat farkına değip değmeyeceği...

Scudo
Arkadaşlar v değil de disk fren isteniyorsa yaklaşık 80-90 TL fark ediyor.

Bütçem yüksek olmadığından kararsız kaldım...

Disk Fren eğer hidrlik disk ise fark değer. Çünki her ikisinide kullanmış ve tecrübe etmiş bulunuyorum.
Ama mekanik disk ise değmez.

mekanik disk kullanan birisi olarak şunu söylemem gerekli: mekanik disk bir süre sonra tutmaz oluyor :) v fren size göre hidrolik gibi geliyor,kaliperler geniş olduğu için janta sürter,çok iyi ortalama yapmak lazım.boşuna ağırlık,hidrolik fren süper ama tartışılmaz,hidrolik derim ben.

hocam şehir içi diyorsun neden boşuna disk işine giriyorsun ki? V-fren senin için fazlasıyla yeterli olacaktır. Boşuna ağırlık ve boşuna para harcama

Arkadaşlar bir kelimenin ''Türkçe'' si yani ''kendi dilimizde karşılığı'' olduğu halde yabancısını kullanmaktan ne anlıyorsunuz..

Soruya da geçince tabiki de v fren.. Disk frene alırsan vereceğin 80-90 tl cebinde kalır hemde baradine marka fren balatalarını alırsın ve mekanik disk frenle aynı olaru hatta daha iyi bile olur..

• Beğen
Tepkiler: can akkoyun
Dostum şehir içi şehir dışı disk fren en babası daha geçen gün kapıdağ yarımadasında çok işime yaradı bozuk yollarda normal frenle fren yapsaydım ellerim ağrırdı disk frenle parmakla sıkıorsun o kadar.üç beş kuruş fazla olsun disk fren olsun derim dünya turu yapan insanlar değiliz sonuçta.

ben v-fren kullanıyorum aşırı sağnak yağmurda bıle süper

711 in üstündeki disk frenler mekanik. V frenle çok az bi farkı var. Hidrollik fren olsa hiç düşünmeden al derim ama o azcık bir farka vereceğin para cebinde dursun sonra biraz daha biriktirip hidrolik bir set alabilirsiniz.

Her iki frenin de kendine göre avantajları var. V fren daha ucuz, daha hafif ve bakımı çok daha kolay ve de düşük maliyetli. Sadece padleri değiştirin ve devam. Disk fren doğal olarak pahalı ve bakımı dert ama daha güçlü ve dengeli frenleme, sudan ve çamurdan daha az etkilenme gibi ciddi avantajları var. Çamur belki çoğumuza şimdilik birşey ifade etmiyor fakat ortasına daldığınızda ve bisiklet orada öylece kalakaldığında, tabi bu birde yarışta oluyorsa :), işte o zaman tek başına diske geçmek için sağlam bir mazeret oluyor.

bence şehir içi kullanım için disk fren çok lüzumsuz. v-frenlerin hem bakımı kolay hem de hafif.

hocam ben de senin gibi kararsız kalmıştım ve illa disk olsun diyordum. aldığım bisikletin disk olanı vardı ve 100 euro daha pahalıydı. ancak hidrolik değil metalik disk olduğu için almadım. gerçekten yorumları dikkate aldım ve iyikide v fren almışım. benden tavsiyesi....

hidrolik diskin artısı çok mesela ıslanması zor v gibi acayip ötmüyo az su deyince.tutuşu güzel daha birçok artısı var.size tavsiyem ya v fren kullanın ama üst modeller olsun yada hidrolik disk fren alın.mekanik kesinlikle düşünmeyin uzak durun

herkes aynı fikirde denebilir :)

v fren kullanıcısı olarak, yarış çevirmiyorsanız, çamura girmeyecekseniz ve pek fazla yağmurda da kullanmam derseniz sizin için v frenden iyisi yoktur derim. (kesinlikle hidrolik disklerden kalitelidir demiyorum yanlış anlaşılmasın sadece ucuz, hafif,kolay bakım yapılan anlamında ''iyi''diyorum)

mekanik disk frenlerin v frenlerden üstünlükleri
-yağmurda daha yüksek performans
-çamurda daha yüksek performans
-daha havalı görünüm

v frenin mekanik disklere olan üstünlükleri
-üçte bir fiyatına alınabilmesi
-bakımı kolay olması
-pedlerinin çok daha ucuza yenilenebilmesi
-jantın yerinden sökülmesinden sonra ayarının çok ama çok kolay yapılması (disklerde sürtünme olayından kurtulmak için yarım gün sinirden deliren arkadaşlar gördüm :D)
-bakım ve ayarları için %90 oranında bisikletçiye gitmeden kendiniz halledebilmeniz.

hidrolik diskleri karşılaştırma kapsamına almıyorum bile... üstünlükleri çok ama çok fazla. tabiiki çok daha pahalı, bakımı v frenden de mekanik disk frenlerden de çok daha zor ama değermi diye soran olursa ''şartlar uygunsa hiç düşünmeden alırım'' cevabını veririm :)

Teşekkürler...
Benim alacağım modellerde de zaten mekanik disk var...
Artık v fren alacağım kesinleşti.
İleride Hidrolik disk taktırabilirim...

Elimde hidrolik disk frenli salcano igman var.ilk gün frenleri az tutuyor(az tutuyor dediysem ön freni sıktığımda takla atıyordum.ön maşa açık olduğu için bisiklet öne eğildi kaza atlattım :D )2.gün bisikletin frenine değince hemen duruyordu.v-frende kullanmış biri olarak gerçekten hidrolik disk fren.imkanınız varsa hidrolik disk fren salcano igmanı 650'ye aldım.Çok memnunum selesi biraz ağrıtıyor. :D

@Abdurrahman TÜZÜN

Konuyla alakasız, tamam ama zaten fren sözcüğü de Türkçe değildir ki. Frein olarak Fransızca'dan gelmekte

söyliyim dedim sadece

Geri