Scudo Sports

Diş

Dişlerle aranız nasıl

• Çok

• İyi

• Kötü

• Toplam katılım
    54
Bazen diom boşunamı fırcalıorum cunki hic beyambeyaz olmuyor dişlerim temiz ama ben bembeyaz olmasını istioruuumm .. Cok mu sey istiyorum acaba yokmu sayın diş hekimlerim ve diş hekimi adayı arkadaslarım .. Söz püf noktalarınız bu forumdan dısarı cıkmayacak :D

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Scudo
@bisikletci

ömercim aman dikkat et beyazlatayım derken dişlerini aşındırabilirsin . her dişin tıpkı ten rengi gibi annemizden babamızdan bize miras bir rengi var . ve bu renk malesef beslenme şeklimize . içtiğimiz sıvılara ve yaşımıza görede zamanla değişiyor . daha da sarıya gidiyor ..üzgünüm birde dişlerin mineleri denilen kısımları her dişte aynı kalınlıkta değil dolayısı ıle bazı dişleride daha az beyaz veya daha sarı gözükebilir. örneğin üst köpek dişleri herkeste daha sarıdır eğer siz bunları fırçalayım daha beyaz olsun diye daha çok sert uygun olmayan teknik fırça ve aşındırıcılar ile fırçalarsanız bu dişlerin diş etine yakın kısımlarını çok çabuk aşındırısınızki bir bardak soğuk suya veya bir tane eriğe hasret kalırsınız.
benim branşınm değil ama bildiğim kadarıya çeşitli dişleri beyazlatma teknikleri var bunlardan sizin yapabileceğiniz tipleri süpermarketlerden eczanelerden çok ucuza alabileceğiniz gibi diş hekimlerinizin gözetiminde profösyönelcede uygulaya bilirsiniz. birde dişhekimi koltuğunda yapılan beyazlatmalar var bunlarda günümüzde uygulanıyor .

diyeceksinki abi siden kurtuluşsuz beyazlamazmı illa paramızımı kaptıracağız.
valla haklısın
şöyle söyleyeyim eğer kalıcı çok azgeri dönen bir beyazlık istiyorsan evet malesef çünküm bu tip geriye dönüşümü çok az olan malzemeler biraz pahalı
ama herşeyde olduğu gibi dostluklar arkadaşlıklar burakamlarda ciddi indirimler sağlayabilir. carbamid peroksid diye bir beyazlatma malzemsi var bu ilaçaların içide birde genellikle calpabol oluyor buda kalıcılğı sağlıyor bildiğim kadarıyla.

ama önkoşul sağlıklı kanamasız çekilmesi olamayan diş etleri çürüksüz bakımlı disler. tabii birde disiplinli bir hasta . ondan sonra doktorun senin için en uygun olan ilacı ve bu ilacın yüzdesini senin kullanma koşularına göre koltuğnda veya senin evinde veya herkisini birden yaparak uygulatabilir. yine pek anlamıyorun ama ofis denilen beyazlatma teknikleri çok mecbur olamdıkça benim aklıma pek yatmıyor. evde kendinzin yapacağı beyazlatamalar daha az problemli ve düzgün bir şekilde doktor kontrolünde olursa daha kalıcı ve sorunsuz üstelikte dah ucuz oluyor..

aman deyim öyle aşındırıcı fırçalar ve macunlar kulanmayı . öyle limon karbonat falan sakındeyim yapmayın .

ömercim dişlerinizi prof sajlı otomatik fırçalarla süresine uygun fırçalarsanız birde bazı dişmacunları uzun sürdede olsa bir miktar beyazlatma etkisine sahip bunlarıda kullanırsanız olabildiğince bir miktar beyazlar .. ayrıca ben sana mutlaka her defasında iki kez küçük bir miktar macun kulanmayı öneririm tıpkı iki kez şampuanlanmak gibi ..

valla hatırladıklarım bu kadar sağlıklı bir ağız çocukalrımıza verbileceğimiz en güzel hediyelerden biridir .

belki pankreas ta bir problemin olup olmaması bizim elimizde olamaz ama ağzınımdan dişlerimizden hayat boyu problem yaşamamız yada yaşamamız hatta buyüzden hayatımıdan bile olmamız bizim elimizde .

çok mu yazdım özürdilerim .. aslında şahsen ben hiç mesleğimle anılmak istemiyorum ama napalım dönüp dolaşıp yine alnımıza yapışıyor ..
Bisikletci hakan yada hakan abi olmayı yeğlerim sağlıcakla kal

henüz toyum ama yine de bu konudaki fikrimi we bildigimi söyliym..... bu durum mine(en dış tabaka)nin yapısından kaynaklanabilir..yani dişinizin orjinal rengi budur...ya da geçmiş yıllardaki yogun antibiyotik kullanımı da diş rengini olumsuz etkiler:) yani bu 2 durumda,isterseniz aşındırı fırçalarkenn,yapıcak bişiy yoktur:)
tavsiye olarak...herangi bi yan etkisi olmadıgnı duydugm bleaching(diş beyazlatma) uygulaması war...rengi bi kaç ton beyazlatabildiklerini duydum:) denemeye deger:)@bisikletci

hehhee..ustamla aynı anda cevap wermişiz:)bakalım,kontrol ediyim cevap kagıdımı:p içerik olarak yaklaşmışım ama biraz sıg kalmış benim werdigim bilgiler:)

Benimde dişlerimle aram iyidir ençokta ön iki dişimi severim :D ama anısı kötüdür :D

içimden anlatmak geldi anlatıyorum :D

Küçükken bir akşam dedemlerde oturuyorduk kız kardeşimle oynuyorduk neyse bi ara dayım geldi eve elinde de bir top kumaş. Biz tabi kardeşimle rahat dururmuyuz aldık kumaşı köpekçilik oynuyoz :D kardeşim ışırıyor ben çekiyorum :D neyse sonra ben ısırdım kardeşim çekecek tabi ben bu arada ön dişlerimden birinin çok diğerininde az sallandığını unuttum :D kardeşim kumaşı bir çekti çekiş o çekiş :) benim dişlerimden biri evde kayboldu :D diğerinide çok ince bir et tutuyordu :D anaannemde onu tutup almıştı ordan :D

Ama şimdi çok iyi durumdalar tabi arka dişlerimden biri hariç dolgu oluyor :(

@Selim Çam
Bende de benzer bir gariplik var. İki kez yaralanıp acil servise gitmek zorunda kaldım ve ikisinde de 4'er dikiş attılar elime ama tüm çabalara rağmen hiç uyuşma olmadı. Tam bir eziyetti benim için. Sanırım araştırılması gereken birşeyler var bizim gibilerde :Skull-175

Tesekkürler acıklamalar için ben belki vardır böyle kendi kendimize yapabilecegimiz bir yontem umuduyla sormustum :( Ama aydınlattıgınız için cok tesekkürler Hasan abi ve jerry_f ;)

@arabaci

dostlarım uyuşmuyor diye birşey yok kesin uyuşur anestezinin yapıdığı yer yapılışı kullanılan anestesizik malzme ye bağlı olarak mutlaka uyuşur. sadece eğer sürekli aldığınız bazı ilaçlar veya alkol varsa siniri saran kılıf (myelin) kalınlaşıyor anastezik maddenin içeriye geçisini ve iyon blokajının engellenip elekriksel iletimi yeterli sürede bloklaya madığı için uyuşmamış gibi oluyor ama doğru yere anestezi yapılsın mutlaka bekleyin uyuşur acele etmeyin doktorunuz da ettirmeyin.

@Hasan Hakan Koç

evet ozellıkle alkolıklerde oluyormus bır arkadasa olmustu :) doktor cok ustune gelmıs ılle alkolıksın falan demıs:D:D(bu arada yanlıs anlasılmasın dıger arkadas ıcın bırsey degıl:))

Dişlerim ile aram iyidir,günde iki kez fırçalanır ama bakıma ihtiyacı var bu sıralar:)

En son kontrol ocak ayı içersinde idi, 6 dolgu ve dişlerin düzenlenmesi gerekiyormuş v.s filan diye bir rapor almıştım kara kara düşünüyorum şimdi sağlıklı gözüküyor ama dolgular şart koşuldu malesef..:eek: ;)

dişlerim?:) begeniyorum onları...ondekı 2tanesınıde ozellıkle duzelttırmemiştim,ozenle dizilmiş, dışa yonelen dişler gibi.
ama bitmedi ...kotu olan,arkada dolgusu dusmus kanal tedavili bir dişim var...

• Beğen
@Hasan Hakan Koç
Kırk yılda bir alkol alırım o da çok az olur çünkü fena çarpar beni. Neyse, umarım uyuşturulmak zorunda kalacağımız durumlara düşmeyiz hiçbirimiz.

Sevgiler :p

• Beğen
dişlerimle aram olabildiğince iyi. sigara, kahve, çay alışkanlığım da pek olmadığı için sararma morarma durumu da yok allahtan ama bisikletçi'nin de dediği gibi şu ünlülerin beyaz diş çılgınlığı yok mu.. bi keresinde ben de kendi dişçime sormuştum "beyazlatmak için ne gerek?" die, o da bana "nie yoksa dişlerini mi beyazlatmak istiyorsun?" die sordu ve hemen arkasından ekledi "bence hiç ama hiç düşünme zira dişlerindeki o doğallığı kaybedersin. unutma ki dişlerin cildinle uyumlu bir renktedir ve beyazlatırsan sahne sanatçısı gibi olursun" demişti :D :D :D neyse sonuçta beni ikna etmişti. tek bildiğim dişte sorun olduğu düşünülüyorsa asla ama asla gecikilmemeli. yoksa kanalmış, protezmiş, dolguymuş:Skull-175 şu birzamanlar televizyonlarımızı işgal eden o garip reklamlardan birinin de dediği gibi "bir fırça, bir macun, tam iki dakiikaaaaa" sevgiler

Dişlerinizde aşırı bir çarpıklık veya harabiyet yoksa kaplama yapılması gereksizdir,
zaten diş hekiminiz bunu size söyleyecektir. Doğal diş dokusunun korunması
çok önemlidir çünkü yapılan herhangi bir protez kendi dişiniz gibi olmayacaktır.
Bireylere düşen:
-Diş fırçalama ve günlük diş bakımını ihmal etmemeli,
diş ipi veya arayüz fırçası da kullanılmalı.
-Sigara ve aşırı çay kahve tüketiminden kaçınılmalı,
-Asitli yiyecek ve içecekler tüketildikten sonra dişler mutlaka fırçalanmalı,
(ağızdaki asitliğin yükselmesi diş çürüklerinin oluşmasına zemin hazırlar.)
-Dişlerinizi aşırı sıkma ve gıcırdatma gibi alışkanlıklarınız varsa bunları bırakmak
için çaba sarf ediniz. Bırakamıyorsanız diş hekiminize başvurunuz.
Zararsız alışkanlıklar gibi gözükselerde, bu tip alışkanlıklar uzun vadede
dişler üzerinde büyük hasarlara yol açar.
-Eğer dişte çürük başlangıcı fark edilirse (aynada dişteki renklenmeyi görme,
ağız kokusunda değişme vb.) diş hekimine başvurulmalı, ağrımıyor diye ihmal
edilmemeli. Çürük ne kadar ilerlerse dişteki harabiyet o kadar artar. Çürüğün
pulpa odasına ulaşması (gece uykudan uyandıran ağrılar bunun belirtisidir.)
kanal tedavisini gerektirir. Kanal tedavisi bir dişin son kurtulma umudu olmakla
beraber kanal tedavisi yapılan diş canlılığını ve hisleri yitirir. Diş çekimi umut
kalmamış dişlere uygulanır, adı üstünde ''diş kaybı'' ile sonuçlanır buda uzun
vadede dişsizlik (diş sayısındaki azlık nedeniyle oluşan fonksiyon kaybı) ile
sonuçlanır. Halkımızda ''dişim ağrıyordu çektirdim'' cümlesinin kulağa normal bir
olay gibi gelmesi üzücü bir durumdur. Kısaca erken teşhis ve tedavi diş
kurtarır.

Bilgilerimi özetliyip size sunayım dedim aklıma geldikçe daha eklerim :rolleyes:

WAla kısları bana hasta eden dişlerimdirrr:p Ama harbiden kıslarda genel bi deyişş varr sölemesi ayıpp gülüşümm çok etkilomuşş, yane dolayısıyla dudak diş uyumuu:p
=D

• Beğen
Tepkiler: nazz
babannem derdi ki" Çiğnemek için bir tane sağlam bir diş bulamazsın ama çektirmeye gelince de 32 sini verirsin" güldürürdü beni.

ben de doktora gittim 16 yaşımda idi galiba birer gün arayla toplam 6 azı dişimiçekti. 3er 3er böyle. ikinci gündü hani ağızdaki kanı tükürürsün ya koltuğun aparatına, işte ben sinirden direkt duvarına tükürdüm:) sinir olmuştum ve adamın duvar yağlı boya gibi kan olmuştu. "eyvah hastalar ne diyecek" diyordu. ben de psikopat olduğunu söyle demiştim:)

şimdilik iyidir dişlerim. Kütüphaneci olduğum için muhakkak ağız ferahlığı gerekli. zaten insanın medeni oluşu dişten belli oluyor, tırnaktan belli oluyor. ölülerin saçı, tırnağı ve dişi aynen duruyor. Hayatta iken de hepsi dökülüyor. Tezat. Boşuna yalan dünya demiyorlar be.

• Beğen
Tepkiler: nazz
dişlerimle aram iyi fakat gece uyurken sıkıyormuşum,doktor dişlik önerdide uyuyamam onlarla ben yahu:(
günde 2 kez fırçalıyorum ama kontrolde şart işte...yakında gitmeyi planlıyordum..

selamlar

Geri