Scudo Sports

Diş

Dişlerle aranız nasıl

• Çok

• İyi

• Kötü

• Toplam katılım
    54
Scudo
Ben dişçiye bu yaşıma kadar hiç gitmedim , fırcalarım tabii .. Düzgündür de kendileri .. Ama nedense su artistlerinki gibii bi beyazlıga ulaşamıyorum . Püf noktası varsa özellikle Hasan abi bilgi verirsen bizlere cok teşekkür ederim ..

Agız kokusuna tahammül edemedigimden dişlerimede cok önem veririm ..

12 yaşımdayken dişhekimine gitmiştim, hekim dediki, "bu çürük çok küçük, iğne yapmamıza gerek yok".Okadar çok canımı yaktıki size anlatamam, hani derler ya büyüyünce unutursun. Yok öle bişey ben unutmadım orada çektiğim acıyı. O günden sonrada düzenli dişlerimi fırçaladım ki bidaha o koltuğa oturmayayım.

Bir insanda ilk baktığım şey diştir, bence çok ama çok önemli. Bu düşüncemide o piskopat hekime borçluyum.

Benim diş hekimim bana sen alkolik misin ya da esrarkeş misin filan diyor her gittiğimde. Dişlerim 3 iğne yapmasına rağmen uyuşmuyor. Tek bende böyle oluyormuş. Daha önceden başka diş hekimlerinde de aynı sorunu yaşadım. Bunun dışında fırçalamadan rahat edemem dişlerimi. Ağzımın güzel kokması şart.:)

bi diş hekimligi adayı olaraktan konuya giriym...
bikere dişlerimle aram yeni yeni düzeliyo:)hattaa diş hekimligini seçmemde etkisi büyük dişlerimle yaşadııgm sıkıntıların:)
artistlerin bembeyaz dişlerine gelince:)bence paralarıyla rezil o0luyolar..ziraa,milyarlar harcayıp agzında porselen kalıplarıyla dolaşmak hoş olmasa gerek..naturellik biras yalan olmuş....(en son demet sagıroglunu gördüm..acıdm kendisine,agzı kapanmıyo nerdeyse:)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
dostlar bence bisiklete binerken koruyucu dişlikler takmalıyız .
kaza anında özellikle üst çene önbölge dişlerinde kırlkmalar çok luyor .sizin ve diş hekimleriniz için bunu yapmak çok basit bir ölçüye bakar .. sonra 100-150 tl civarı makul bir rakama yaptıra bilirsiniz arkadaşınız ve sevdiğniz bir dotunuz varsa daha da ucuza çıkar . .. performansı etkileyeceğini zannet miyorum benim var basket oynarkende takıyorum bisiklete binerkende takıyorum . eforlu sürüşlerde yanlız ağızınıdan düşme riski var durup almaya zamanınız olursa sorun olmaz ama caddede yarışta olursa işler biraz zor ama yinede bu eğitim ve alışkanık meselesi benim tanıdığım birçok prof . sporcu kullanıyor . ksk li mehmet yamur da bu hafta takacak inşallah . o takarsa herkes takar bir saniye durmuyor maşallah .

Hakan'cım,

Full face kask!!

Benim de ortaokul/lisede dişlerimle aram kötüydü, karım dişhekimi (gerçi ortodontist ama) olunca haliyle çoktandır aram iyileşti. Ona dişlik yaptırayım diyeceğim ama son kazadan sonra cevabını biliyorum; alt çeneyi kırarsan dişliğin kurtarmayacağı ve bayağı zor ameliyatların gerektiği.

Benim fullface hala gelmedi gelince sana bildireceğim.

Bulent

@evrenolb

bence yerden göğe kadar hakılısn o kadar çok bisiklet kazası gördümki nedemek istediğini çok iyi anlıyorum alt çene kırkları hele hele eklem kırıkları bela birşeydir . aman kimsenin başına gelmesin . felaket bir durum anlatamam hastayı çok zor günler bekler :( :(
bületcim eşin çok rahat yapabilir full face kaskta bile butip koruyucuları takmak lazım çünkü çarpma şoku ile dişler sıkılıyor birde dinlenme anında dişelerimiz biribrine değmiyor dolayısı ile herhangir bir çarpma anında sadece dişelri biribirine çarpma şidetleri 130 140 kg a kadar çıkıyor buda sacede dişlerin bile biribirini kırması için yeterli bir kuvvet .

buarada benim full face dışarıdan benim arakadaşlarım sayesinde ağustos ta :( geliyor :D . arkadaış beklemekten valla bende sıkıdım çok oyaladı . ama iyi niyetli olunca birşey denmiyor malesef..

ben casco istedim gelince nasıl birşey olduğu konusunda sana ve soranlara bilgi vereceğim .

dişlerime hayranımdır okadar iyi yani anlayacagınız.hergün en az 2 kez fırçalarım.çok degerlidirler benim için.inci gibi olmasada seviyorum.bakımı önemlidir benim için.onlarsız yaşamak zor olsa gerek.keşke herkes bilse kıymetini...

eeee.şeyy...tabiiki herkes dikkat etsin we kıymetini bilsin:)biz de mutlaka atılıcak bi sektör bulurus ilerde:) sen ne iş yapıyodun derya:p@derya.k

:p ev işi (temizlik,yemek,çamaşır,bulaşık vs.):D benim işin emekliligi falanda yok.bi ömür çalışcam:D :D :D :D daha ne olsun.şükür ediyom hep.niye sormuştunki acaba.dişlerime bakmamla alakalımı:rolleyes:

temennilerin sektörümüze balta vurucak cinsten gibi geldi de:)senin sektörü istila edicektik işsiz diş hekimleri olarak:)@derya.k

• Beğen
Tepkiler: Ozge Deniz
@jerry_f

inşallah en kısa zamanda herkes sende dahil olmak üzre emeginin karşılıgını alır.sektöre darbe vurmak için yazmamıştım.tüh tüh:) .neyse ama tabi benim de dişimde sorunlar olmuyo deil.2 köprü var.sonra üstdeki 20 lik dişim arada agrıyo.çıkmışda:D :D dişçilere herzaman ihtiyaç var yani.iyi forumlar gökhan...;)

zaten tahmin etmiştim burası dişhekimi forumu olur diye eh şimdi sayımız üçe cıktı; bizde bisikletçi diş hekimleri forumu kuralım arkadaslar

zaten tahmin etmiştim burası dişhekimi forumu olur diye eh şimdi sayımız üçe cıktı; bizde bisikletçi diş hekimleri forumu kuralım arkadaslar

@ali cengiz

vayy böülücülük haaa :D :D :D ... olmaz valla ben mesleğimi brakırım forumumu bırakmam amandeyim ..

ben tanımında mesleğimi hiç hatırlamıyorum bir birileri bana haa omu bisikteci hakan mı diyince acayip mutlu oluyarum valla .. yaşasın bisikletforum

• Beğen
Tepkiler: bisikletci
4 üz 4:)bi de atacan ark.ımıs war:)okul arkadaşım:)@ali cengiz

Geldim geldim, buradayım
Terzi kendi söküğünü dikemezmiş derler haklılar özellikle bizim meslek grubu için :)
Bilmem sizede oluyormu soğuk havalarda bisiklet kullanırken ön (özellikle alt ön)
dişlerde hassasiyet oluyor. Buna karşı ne yapılabilir?
(dişhekimi foruma da yazıyım bunu :) )

ya gercekten ıı bır konu bencede full face kask cok gereklı bırsey cene korunması dıslerın korunması acısından dıslerım le de aram cok ııdır sewerım onları gunde 3 kere fırlacadıım da olur ama genelde ıkı dır :) ama bem beyaz yapamadım herhalde rengı oyle o konuya gıcık oluyorum:D:D

Geri